Ухвала
від 18.04.2024 по справі 212/6809/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/6809/23

6/212/153/24

У Х В А Л А

18 квітня 2024 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі: головуючого суддіПустовіт О.Г., за участю секретаря судового засідання Голуб О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Кривого Рогу, у відповідності до ч. 2ст. 247 ЦПК Україниза відсутності осіб, які беруть участь у справі та без фіксації судового засідання звукозаписувальними технічними засобами, заяву Комунального підприємства "Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" про заміну сторони виконавчого провадження шляхом заміни стягувача його правонаступником, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Покровський відділ Державної виконавчої служби у м. Кривому Розі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса), -

ВСТАНОВИВ:

У квітні 2024 року на адресу Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшла цивільна справа за заявою Комунального підприємства "Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" про заміну сторони виконавчого провадження шляхом заміни стягувача його правонаступником, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Покровський відділ Державної виконавчої служби у м. Кривому Розі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

В обґрунтування заяви вказано те, що рішенням Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 24 листопада 2023 року задоволено позовні вимоги Комунального підприємства «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення та стягнуто з останнього на користь КП «КБЛПД`ДОР» майнову шкоду, завдану внаслідок злочинних дій цивільного відповідача у розмірі 14111,08 гривень. 16 лютого 2024 року відкрито виконавче провадження на підставі зазначеного рішення за №74181728.

Рішенням Дніпропетровської обласної ради від 28.07.2023 за № 303-17/VII КП «КБЛПД» ДОР» реорганізовано шляхом приєднання з 01.03.2024 до КП «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» ДОР», відповідно КП «КБЛПД» ДОР» знаходиться в «стані припинення».

Тому, заявник просив суд замінити вибулого стягувача КП «КБЛПД» ДОР» у виконавчому провадженні, відкритому на підставі вищевказаного виконавчого напису, на правонаступника КП «ДБКЛПД» ДОР».

Ухвалою судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 04 квітня 2024 року заяву прийнято до провадження та призначено до розгляду.

У судове засідання учасники справи не з`явилися, повідомлені належним чином про дату, час та місце розгляду справи, шляхом направлення поштової кореспонденції, заяв про відкладення розгляду справи та/або про розгляд справи за їх відсутності на адресу суду не надходило.

Представник КП «ДБКЛПД» ДОР» надала суду заяву про розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження шляхом заміни стягувача його правонаступником у її відсутності.

Згідно з ч. 3ст. 442 ЦПК України, неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що дана заява підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до вимогст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно з п. 1 ч. 1ст. 512 ЦК України, кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Відповідно до ч. 1, 2ст. 442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Згідно з ч. 5 ст. 15 Закону України «Про виконавче провадження» № 1404-VIII від 02.06.2016 у разі вибуття однієї зі сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником.

Як вбачається з матеріалів справи, 24 листопада 2023 року задоволено позовні вимоги Комунального підприємства «Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги» Дніпропетровської обласної ради» до ОСОБА_1 про відшкодування шкоди, завданої вчиненням кримінального правопорушення та стягнуто з останнього на користь КП «КБЛПД`ДОР» майнову шкоду, завдану внаслідок злочинних дій цивільного відповідача у розмірі 14111,08 гривень. 16 лютого 2024 року відкрито виконавче провадження на підставі зазначеного рішення за № 74181728.

Рішенням Дніпропетровської обласної ради від 28.07.2023 за № 303-17/VII КП «КБЛПД» ДОР» реорганізовано шляхом приєднання з 01.03.2024 до КП «Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги» ДОР».

Відповідно до ч. ч. 1, 5 ст. 104 ЦК України, юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників. Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Відповідно до ч. 2 ст. 107 ЦК України, після закінчення строку для пред`явлення вимог кредиторами та задоволення чи відхилення цих вимог комісія з припинення юридичної особи складає передавальний акт (у разі злиття, приєднання або перетворення) або розподільчий баланс (у разі поділу), який має містити положення про правонаступництво щодо майна, прав та обов`язків юридичної особи, що припиняється шляхом поділу, стосовно всіх її кредиторів та боржників, включаючи зобов`язання, які оспорюються сторонами.

Передавальний акт від 08.12.2023 за № 331-18/VII щодо передачі майнових прав та обов`язків стягувача його правонаступнику підписано комісією з припинення підприємства та затверджений Дніпропетровською обласною радою.

З огляду на викладене, суд вважає вимогу про заміну сторони виконавчого провадження КП «КБЛПД`ДОР» його правонаступником КП «ДБКЛПД`ДОР» правомірною та підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.260,261,354,442 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву Комунального підприємства "Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" про заміну сторони виконавчого провадження шляхом заміни стягувача його правонаступником, заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Покровський відділ Державної виконавчої служби у м. Кривому Розі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні, відкритого на підставі виконавчого листа у справі №212/6809/23 2/212/2653/23, виданого 24 листопада 2023 року Жовтневим районним судом м. Кривого Рогу Дніпропетровської області про стягнення з ОСОБА_1 на користь Комунального підприємства "Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" майнової шкоди, завданої внаслідок злочинних дій, у розмірі 14111,08 гривень, з Комунального підприємства "Криворізька багатопрофільна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради" на Комунальне підприємство "Дніпропетровська багатопрофільна клінічна лікарня з надання психіатричної допомоги" Дніпропетровської обласної ради"

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Повний текст ухвали складено 18 квітня 2024 року та підписано без проголошення.

Суддя О. Г. Пустовіт

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118440071
СудочинствоЦивільне
КатегоріяІнші скарги та заяви в процесі виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб)

Судовий реєстр по справі —212/6809/23

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Рішення від 24.11.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Ухвала від 18.10.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

Ухвала від 22.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні