Ухвала
від 17.04.2024 по справі 561/573/24
ЗАРІЧНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 561/573/24

УХВАЛА

17 квітня 2024 року смт Зарічне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Суддя Зейкан Н.М. розглянувши заяву ОСОБА_1 , заінтересована особа Локницька сільська рада про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини,-

УСТАНОВИЛА:

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою, в якій просить встановити факт постійного проживання разом з спадкодавцем ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 . Вказував, що він є спадкоємцем за заповітом, прийняв спадщину, проте юридично оформити спадщину не може, оскільки відсутнє документальне підтвердження того, що він проживав разом зі спадкодавцем в одному житловому будинку на час відкриття спадщини смерті ОСОБА_2 . Встановлення такого факту йому необхідно для оформлення спадкових прав після смерті тітки.

Зазначена заява подана з додержанням вимог статтей 175, 177 ЦПК України. Відсутні підстави, визначеністаттями 185-186 ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, а тому заяву слід прийняти до розгляду тавідкрити провадження у справі.

Відповідно до п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, в порядку окремого провадження.

За змістом ч. 2 ст. 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребовувати необхідні докази.

З метою визначення можливого кола спадкоємців, які прийняли спадщину внаслідок смерті ОСОБА_3 , необхідно витребувати з Зарічненської районної державної нотаріальної контори вказану інформацію.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст.19, 175, 177, 187, 293 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за заявою ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1 ) заінтересована особа: Локницька сільська рада (34030 вулиця Центральна, 55, село Локниця, Вараський район, Рівненська області, ідентифікаційний код 04385681) про встановлення факту постійного проживання із спадкодавцем на час відкриття спадщини.

Розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

Витребувати з Зарічненської районної державної нотаріальної контори відомості:

- чи заведена після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 спадкова справа та хто з числа спадкоємців звертались із заявою про прийняття спадщини або відмовились від прийняття спадщини?

- чи зареєстрований у спадковому реєстрі заповіт ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 ?

- чи видавались свідоцтва про прийняття спадщини за законом чи за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 і на чиє ім`я?

Призначити судове засідання на 28травня 2024рокуна 11годину 00хвилин в приміщенні Зарічненського районного суду Рівненської області.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud1707/gromadyanam/csz/.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч.1 ст.212 ЦПК України, учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщенням суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо мотивів порушення правил підсудності (п. 8 ч.1 ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Рівненського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Н. М. Зейкан

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118442349
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення

Судовий реєстр по справі —561/573/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Зарічненський районний суд Рівненської області

Зейкан Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні