Ухвала
від 17.04.2024 по справі 344/5083/24
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/5083/24

Провадження № 2/346/1136/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

17 квітня 2024 р.м. Коломия

Суддя Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області Третьякова І.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса перебування: КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради 76018, м. Івано-Франківськ, вул. Гетьмана Мазепи, 114) до Гвіздецької селищної ради (78260, Івано-Франківська область, с-ще. Гвіздець, вул. Українська, 3) третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2 ( АДРЕСА_1 ) про визнання незаконним зняття з реєстрації, зобов`язання вчинити дії та стягнення моральної шкоди, -

установила:

15.04.2024р. до Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області з Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області для розгляду справи за підсудністю надійшла цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , від імені якого діє представник ОСОБА_3 , до Гвіздецької селищної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2 про визнання незаконним зняття з реєстрації, зобов`язання вчинити дії та стягнення моральної шкоди.

В своїх вимогах представник позивача адвокат Кіт Р.С. просить визнати протиправним дії Гвіздецької селищної ради щодо зняття 22.02.2024р. з реєс рації місця проживання ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_2 ; зобов`язати Гвіздецьку селищну раду поновити з 22.02.2024р. реєстрацію місця проживання ОСОБА_1 за адресою: АДРЕСА_2 ; стягнути з Гвіздецької селищної ради на користь позивача в якості відшкодування моральної шкоди 100000 (сто тисяч гривень).

Позовну заяву подано с додержанням вимог ст.ст. 175-177 ЦПК України, цивільна справа підсудна Коломийському міськрайонному суду Івано-Франківської області, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви, відмови у відкритті провадження у справі немає.

Відповідно до вимогст. 274 ЦПК Українидана справа підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст.13,19,187 ЦПК України, суддя, -

постановила:

Відкрити загальне провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Гвіздецької селищної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ОСОБА_2 про визнання незаконним зняття з реєстрації, зобов`язання вчинити дії та стягнення моральної шкоди.

Призначити підготовче засідання в приміщенні Коломийського міськрайонного суду Івано-Франківської області (м. Коломия, проспект Грушевського, 29) о 10:00 год. 14 травня 2024 року, з викликом учасників справи.

Копію ухвали направити позивачу. Копію ухвали разом з позовною заявою та доданими до неї документами надіслати відповідачу та третій особі.

Відповідач протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі має право подати письмовий відзив на позовну заяву разом з доказами, що підтверджують заперечення проти позову. Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. У строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог має право подати свої пояснення щодо позову або відзиву протягом десяти днів з дня їхнього отримання. Копія таких пояснень повинна бути надіслана (надана) учасникам справи одночасно з її надісланням (наданням) до суду.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/.

Cуддя: Третьякова І. В.

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено19.04.2024
Номер документу118446072
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —344/5083/24

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Третьякова І. В.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Кіндратишин Л. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні