Ухвала
від 17.04.2024 по справі 459/1058/24
ЧЕРВОНОГРАДСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 459/1058/24

Провадження № 2/459/258/2024

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

17 квітня 2024 року суддя Червоноградського міського суду Львівської області Жураковський А.І. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до ТОВ «Клінінг-Профі-Сервіс» про захист прав споживача,

ВСТАНОВИВ:

Позиваччерез систему «Електронний суд» звернувся до суду з позовомдо ТОВ «Клінінг-Профі-Сервіс» про захист прав споживача.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї матеріали, суд вважає, що позовна заява підлягає залишенню без руху.

Відповідно до абз. 2 ч.1 ст.177 ЦПК України (в редакції Закону № 3200-IX від 29.06.2023) у разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї, в електронній формі через електронний кабінет позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання іншим учасникам справи копій поданих до суду документів з урахуванням положень статті 43 цього Кодексу.

Матеріали справи надіслані через систему «Електронний суд» підтверджують те, що до позовної заяви не долучено доказів на підтвердження відправлення копії позовної заяви з додатками відповідачу, копії документів підтверджуючих відправлення поштової кореспонденції не вказані як додатки до позовної заяви.

За таких обставин суд дійшов висновку, що позивачем не дотримано порядку визначеного ч.1 ст.177 ЦПК України та не направлено відповідачу у належний спосіб за належною адресою копію позовної заяви та доданих до неї документів, відтак позовну заяву слід залишити без руху та надати можливість позивачу виправити недоліки.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, беручи до уваги наведене вище, приходжу до висновку, що позов слід залишити без руху.

Вказані недоліки підлягають усуненню у спосіб: протягом десяти днів з дня отримання ухвали надати суду відомості про скерування рекомендованим повідомленням відповідачу примірника позовної заяви з додатками та подати суду докази надсилання таких документів листом з описом вкладення.

У випадку не усунення недоліків позовна заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачу.

Керуючись ст.185 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Позовну заяву залишити без руху.

Надати позивачу строк десять днів для усунення недоліків, вказаних в ухвалі, з дня отримання копії останньої.

У разі якщо недоліки не будуть усунені у строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною та буде повернута позивачу.

Копію ухвали направити позивачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя: А. І. Жураковський

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118449289
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, пов’язаних із застосуванням Закону України «Про захист прав споживачів»

Судовий реєстр по справі —459/1058/24

Ухвала від 02.05.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Жураковський А. І.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Червоноградський міський суд Львівської області

Жураковський А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні