Ухвала
від 18.04.2024 по справі 489/5567/21
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 489/5567/21

Номер провадження 2/489/69/24

УХВАЛА

Іменем України

18 квітня 2024 року місто Миколаїв

Ленінський районний суд м. Миколаєва у складі:

головуючого судді Кокорєва Вячеслава Валентиновича,

за участі секретаря судового засідання Ковальової С.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань № 10 Ленінського районного суду м. Миколаєва клопотання представника позивача про тимчасове вилучення доказів у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах своєї неповнолітньої доньки ОСОБА_2 (далі позивач) до ОСОБА_3 (далі відповідач 1), ОСОБА_4 (далі - відповідача 2), фізичної особи - підприємця ОСОБА_5 (далі - відповідач 3 або ФОП ОСОБА_5 ), третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Медіація Плюс" про відшкодування шкоди

встановив

Позивач звернувся до суду з позовною заявою про відшкодування шкоди.

Від представника позивача до суду надійшла заява про тимчасове вилучення доказів у цивільній справі №489/5567/21. В обґрунтування заяви зазначено, що 20.12.2023 Ленінським районним суду м. Миколаєва постановлено ухвалу про тимчасове вилучення документів для дослідження судом. 26.12.2023 головним державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Миколаївській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Квашенко С.С. винесено повідомлення про повернення виконавчого документу стягувачу без прийняття до виконання.

Позивач в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином. Представник позивача просив розглядати клопотання про тимчасовевилучення доказіву данійсправі без його участі та без участі позивача.

Відповідачі в судове засідання не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялися належним чином, про причини неявки до суду не повідомили.

Представник третьої особи в судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про причини неявки до суду не повідомив.

Ухвалою Ленінськогорайонногосудум.Миколаєвавід01.02.2022уцивільній справі№489/5567/21постановленовитребувати з Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області в особі голови комісії з припинення ОСОБА_6 ( АДРЕСА_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) інформацію щодо автомобілю LEXUS, державний номерний знак НОМЕР_2 , а саме:

- коли автомобіль був поміщений на майданчик тимчасового утримання, розташований за адресою: АДРЕСА_2 (7а)? Надати копію протоколу про адміністративне правопорушення, складеного 24.08.2009 відносно ОСОБА_7 ;

- чи переміщався автомобіль з майданчика тимчасового утримання ( АДРЕСА_2 (7а) на інший майданчик. Якщо так, то куди?

- де на сьогоднішній день зберігається автомобіль?

- кому належить майданчик тимчасового утримання, на який був поміщений автомобіль, та майданчик, на якому зараз він зберігається (найменування юридичної особи/ПІП фізичної особи - ЄДРПОУ/ІПН)? На підтвердження інформації надати копію договору зберігання (або іншого договору), який укладався між УДАІ УМВСУ в Миколаївській області та ФОП ОСОБА_5 та діяв за період з 2009 р. до 2021 р.

Ухвалою Ленінськогорайонного судум.Миколаєва від20.12.2023у цивільній справі №489/5567/21постановлено тимчасово вилучити для дослідженнясудом в Управління Міністерствавнутрішніх справУкраїни вМиколаївській областів особі голови комісії з припинення ОСОБА_8 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) документи, що містять інформацію щодо автомобілю LEXUS, державний номерний знак НОМЕР_2 , а саме:

- коли автомобіль був поміщений на майданчик тимчасового утримання, розташований за адресою: АДРЕСА_2 (7а)?

- чи переміщався автомобіль з майданчика тимчасового утримання ( АДРЕСА_2 (7а) на інший майданчик. Якщо так, то куди?

- де на сьогоднішній день зберігається автомобіль?

- кому належить майданчик тимчасового утримання, на який був поміщений автомобіль, та майданчик, на якому зараз він зберігається (найменування юридичної особи/ПІП фізичної особи - ЄДРПОУ/ІПН)?

- копію договору зберігання (або іншого договору), який укладався між УДАІ УМВСУ в Миколаївській області та ФОП ОСОБА_5 та діяв за період з 2009 р. до 2021 р.

26.12.2023 головним державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Миколаївській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Квашенко С.С. винесено повідомлення про повернення виконавчого документу (ухвала №489/5567/21 видана 20.12.2023 Ленінським районним судом м. Миколаєва) стягувачу без прийняття до виконання. У вказаному повідомленні зазначено, що резолютивна частина копії виконавчого документа пред`явленого до виконання, передбачає вилучення документів, що містять певну інформацію, проте не зазначено яких саме документів (як матеріальних об`єктів носіїв певної інформації), потрібно здійснити вилучення. Крім того, резолютивна частина копії виконавчого документа пред`явленого до виконання не передбачає вилучення після вилучення предметів у боржника, передачу їх стягувачу. У пред`явленій до виконання копії виконавчого документа стягувачем визначено Державну судову адміністрацію України (код ЄДРПОУ 26255795), проте до виконавчого документа не подано заяви стягувача або уповноваженого представника про відкриття виконавчого провадження. До заяви Ленінського районного суду м. Миколаєва не додано оригінал (дублікат) виконавчого провадження.

Станом на 18.04.2024 до Ленінського районного суду м. Миколаєва відповіді від Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області не надійшло.

З відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань вбачається, що станом на 18.04.2024 Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області знаходиться в стані припинення.

Відповідно до ч. 8 ст. 84 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Згідно з ч.ч. 1, 3 ст. 146 ЦПК України у разі неподання письмових, речових чи електронних доказів, що витребувані судом, без поважних причин або без повідомлення причин їх неподання суд може постановити ухвалу про тимчасове вилучення цих доказів державним виконавцем для дослідження судом. Ухвала про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом, підлягає негайному виконанню та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим законом.

Враховуючи, що Управління Міністерства внутрішніх справ України в Миколаївській області (код ЄДРПОУ 08592253, адреса: 54001, м. Миколаїв, вул. Декабристів, 5) не повідомило про неможливість подання доказів, витребуваних Ленінським районним судом м. Миколаєва ухвалою від 01.02.2022, та не подало такі докази, про причини їх неподання до суду не повідомило, а також 26.12.2023 головним державним виконавцем Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Миколаївській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Квашенко С.С. винесено повідомлення про повернення виконавчого документу (ухвала №489/5567/21 видана 20.12.2023 Ленінським районним судом м. Миколаєва) стягувачу без прийняття до виконання, суд приходить до висновку, що необхідно з Управління Міністерства внутрішніх справУкраїни вМиколаївській областів особіголови комісіїз припинення ОСОБА_8 тимчасово вилучити державним виконавцем документи, що містять інформацію, для дослідженнясудом.

На підставі вище викладеного, суд вважає за необхідне тимчасово вилучити для дослідженнясудом в Управління Міністерствавнутрішніх справУкраїни вМиколаївській областів особіголови комісії з припинення ОСОБА_8 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: 54001, м. Миколаїв, вул. Декабристів, 5) документи, що містять інформацію щодо автомобілю LEXUS, державний номерний знак НОМЕР_2 , а саме:

1) довідку Управління Міністерствавнутрішніх справУкраїни вМиколаївській області, в якій зазначена інформація:

- коли автомобіль був поміщений на майданчик тимчасового утримання, розташований за адресою: АДРЕСА_2 (7а)?

- чи переміщався автомобіль з майданчика тимчасового утримання ( АДРЕСА_2 (7а) на інший майданчик. Якщо так, то куди?

- де на сьогоднішній день зберігається автомобіль?

- кому належить майданчик тимчасового утримання, на який був поміщений автомобіль, та майданчик, на якому зараз він зберігається (найменування юридичної особи/ПІП фізичної особи - ЄДРПОУ/ІПН)?

2) копію договору зберігання (або іншого договору), який укладався між УДАІ УМВСУ в Миколаївській області та ФОП ОСОБА_5 та діяв за період з 2009 р. до 2021 р.

Відповідно до п. 9 ч. 1 ст.252, п. 13 ч. 1 ст.253 ЦПК України судмає право зупинити провадження у справі в разі прийняття ухвали про тимчасове вилучення доказів державним виконавцем для дослідження судом - до закінчення виконавчого провадження з вилучення доказів для дослідження судом.

Таким чином, відсутність вище вказаних витребуваних документів від Управління Міністерствавнутрішніх справ України в Миколаївській області унеможливлює подальший розгляд справи,тому провадження у цивільній справі №489/5567/21 слід зупинити до закінчення виконавчого провадження з вилучення документів, що містять інформацію, для дослідження судом.

Керуючись ст. ст. 84, 146, 260 ЦПК України, суд

ухвалив

Клопотання представника позивача задовольнити.

Тимчасово вилучити для дослідженнясудом в Управління Міністерствавнутрішніх справУкраїни вМиколаївській областів особіголови комісії з припинення ОСОБА_8 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 ) документи, що містять інформацію щодо автомобілю LEXUS, державний номерний знак НОМЕР_2 , а саме:

1) довідку Управління Міністерствавнутрішніх справУкраїни вМиколаївській області, в якій зазначена інформація:

- коли автомобіль був поміщений на майданчик тимчасового утримання, розташований за адресою: АДРЕСА_2 (7а)?

- чи переміщався автомобіль з майданчика тимчасового утримання ( АДРЕСА_2 (7а) на інший майданчик. Якщо так, то куди?

- де на сьогоднішній день зберігається автомобіль?

- кому належить майданчик тимчасового утримання, на який був поміщений автомобіль, та майданчик, на якому зараз він зберігається (найменування юридичної особи/ПІП фізичної особи - ЄДРПОУ/ІПН)?

2) копію договору зберігання (або іншого договору), який укладався між УДАІ УМВСУ в Миколаївській області та ФОП ОСОБА_5 та діяв за період з 2009 р. до 2021 р.

Виконання ухвали доручити Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Миколаївській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (код ЄДРПОУ 43315529, адреса: 54056, м. Миколаїв, просп. Миру, буд. 46/1).

Копію ухвали направити до Відділу примусового виконання рішень Управління забезпечення примусового виконання рішень у Миколаївській області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) (код ЄДРПОУ 43315529, адреса: 54056, м. Миколаїв, просп. Миру, буд. 46/1) для виконання.

Документи, які будуть вилучені з Управління Міністерствавнутрішніх справУкраїни вМиколаївській області в особіголови комісії з припинення ОСОБА_8 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: 54001, м. Миколаїв, вул. Декабристів, 5), державному виконавцю необхідно передати до Ленінського районного суду м. Миколаєва (код ЄДРПОУ 02892534, адреса: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81/16).

Зупинити провадження у цивільній справі №489/5567/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , фізичної особи - підприємця ОСОБА_5 , третя особа - Товариство з обмеженою відповідальністю "Медіація Плюс" про відшкодування шкоди до закінчення виконавчого провадження з вилучення документів, що містять інформацію, для дослідження судом.

Інформація про учасників справи:

Позивач: ОСОБА_1 , яка діє в своїх інтересах та в інтересах своєї неповнолітньої доньки ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ), РНОКПП ОСОБА_1 НОМЕР_3 , РНОКПП ОСОБА_2 НОМЕР_4 , адреса: АДРЕСА_3 .

Відповідач 1: ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , РНОКПП - НОМЕР_5 , адреса місця реєстрації: АДРЕСА_4 .

Відповідач 2: ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , РНОКПП - НОМЕР_6 , адреса місця реєстрації: АДРЕСА_5 .

Відповідач 3: Фізична особа - підприємець ОСОБА_5 , адреса: АДРЕСА_6 .

Третя особа: Товариство з обмеженою відповідальністю "Медіація Плюс", код ЄДРПОУ 43875739, адреса: 54001, м. Миколаїв, вул. Шевченка, буд. 71, оф. 509.

Стягувач: Ленінський районний суд м. Миколаєва, код ЄДРПОУ 02892534, адреса: м. Миколаїв, вул. Космонавтів, 81/16.

Боржник:Управління Міністерствавнутрішніх справУкраїни вМиколаївській області в особі голови комісії з припинення ОСОБА_8 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , адреса: 54001, м. Миколаїв, вул. Декабристів, 5.

Ухвала суду про тимчасове вилучення доказів для дослідження судом є виконавчим документом та підлягає негайному виконанню.

Пред`явлення виконавчого документа до виконання можливо протягом трьох місяців з дня набрання ухвалою суду законної сили.

Застосування до особи заходів процесуального примусу не звільняє її від виконання обов`язків, встановлених ЦПК України (ч.2 ст.144 ЦПК України).

Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині зупинення провадження у справі може бути подана протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому копія ухвали суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної копії ухвали суду.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

В іншій частині ухвала набирає законної сили в момент її проголошення і оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено 18.04.2024.

Суддя В. В. Кокорєв

СудЛенінський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118449700
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —489/5567/21

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 20.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 27.10.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 04.07.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 01.02.2022

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Кокорєв В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні