Ухвала
від 16.04.2024 по справі 607/8212/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

16.04.2024 Справа №607/8212/24 Провадження №2-о/607/322/2024

м. Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Стельмащук П.Я., ознайомившись із заявою представника ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) адвоката ОСОБА_2 (місцезнаходження: вул. Грушевського, 2, м. Тернопіль), заінтересована особа - Управління соціальної політики Тернопільської міської ради (місцезнаходження: вул. Лисенка, 8, м. Тернопіль) про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

Представник ОСОБА_1 адвокат Магдич О.О. звернулася до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області із заявою, у якій просить визнати ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , недієздатним, встановити над ним опіку та призначити опікуном ОСОБА_1 .

Заява про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, подана з додержанням вимог, викладених у статтях 175, 177, 315, 316 ЦПК України.

Крім цього, абз. 1 ч. 1 ст.299ЦПК України визначає, що справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Відтак, у справах, зокрема про визнання фізичної особи недієздатною обов`язковою є участь адвоката особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною.

За таких обставин, вважаю, що слід відкрити провадження у справі та призначити проведення судового засідання для розгляду справи та залучити для представництва інтересів ОСОБА_3 під час розгляду даної справи адвоката з числа адвокатів Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги.

Також, відповідно до ч. 2 ст. 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи, беручи до уваги, що вирішення цієї справи залежить від встановлення обставин, пов`язаних зі станом здоров`я ОСОБА_3 , вважаю за доцільне витребувати від комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» Тернопільської обласної ради медичну документацію щодо стану здоров`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (належним чином засвідчені копії медичної картки та виписки з історії хвороби тощо).

На підставі наведеного, керуючись статтями 187,260,261,293, 294, 299 ЦПК України, суддя

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою представника ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) адвоката ОСОБА_2 (місцезнаходження: вул. Грушевського, 2, м. Тернопіль), заінтересована особа - Управління соціальної політики Тернопільської міської ради (місцезнаходження: вул. Лисенка, 8, м. Тернопіль) про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Справу розглядати за правилами окремого провадження.

Призначити проведення судового засідання на 10.05.2024 о 10 год. 00 хв. в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області, місцезнаходження: вулиця Котляревського, буд. 34, місто Тернопіль (зал судового засідання №1, 2 поверх), під головуванням судді Стельмащука П.Я. за участю присяжних.

Викликати у судове засідання заявника, особу, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, та заінтересовану особу.

Доручити Західному міжрегіональному центру з надання безоплатної правничої допомоги (вул. За Рудкою, буд. 33, офіс 603, м. Тернопіль) призначити адвоката для представництва інтересів ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , протягом розгляду у суді цивільної справи за заявою представника ОСОБА_1 адвоката Магдич Ольги Олександрівни, заінтересована особа - Управління соціальної політики Тернопільської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна.

Витребувати від комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікарня» Тернопільської обласної ради (вул. Тролейбусна, буд. 14, м. Тернопіль) у строк до 10.05.2024, медичну документацію щодо стану здоров`я ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 (належним чином засвідчені копії медичної картки, виписки з історії хвороби тощо).

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки,зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. Уразі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1915.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

CуддяП. Я. Стельмащук

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118450283
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —607/8212/24

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Стельмащук П. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні