Ухвала
від 17.04.2024 по справі 686/10515/24
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 686/10515/24

Провадження № 2/686/3852/24

УХВАЛА

17 квітня 2024 року

м. Хмельницький

Суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області Салоїд Н.М., вивчивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до відділу Державної виконавчої служби Деражнянського РУЮ Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), товариства з обмеженою відповідальністю «Деражня-Млин», товариства з обмеженою відповідальністю «Брайт Інвестмент», третьої особи ОСОБА_2 про визнання недійсним договору купівлі-продажу нежитлового приміщення, визнання припиненою іпотеки, повернення коштів, -

в с т а н о в и л а :

16 квітня 2024 року ОСОБА_1 звернувся до суду із позовом до відділу Державної виконавчої служби Деражнянського РУЮ Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), товариства з обмеженою відповідальністю «Деражня-Млин», товариства з обмеженою відповідальністю «Брайт Інвестмент», третьої особи ОСОБА_2 про визнання недійсним договору купівлі-продажу нежитлового приміщення, визнання припиненою іпотеки, повернення коштів.

Згідно із ч. 3 ст. 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до статті 27 ЦПК України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Як убачається із суті заявлених позовних вимог позивач просить визнати недійсним договір купівлі-продажу нежитлового приміщення, визнати іпотеку припиненою, повернення коштів, тому позивач права на звернення до суду за зареєстрованим місцем свого проживання згідно ст. 28 ЦПК України не має.

Згідно до ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції іншого суду.

Тому, слід прийти до висновку, що цивільна справа має бути передана на розгляд до належного суду, оскільки у разі виникнення умов для порушення встановлених законом правил підсудності, тягне за собою скасування рішення суду.

З огляду на викладене, справа не підсудна Хмельницькому міськрайонному суду, цивільну справу слід направити для розгляду до Деражнянського районного суду Хмельницької області за місцем знаходження відповідача для розгляду справи визначеної законом за місцем знаходження юридичних осіб.

На підставі наведеного та керуючись ст. ст. 27,28, 31, 353 Цивільного процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и л а:

Цивільну справу №686/10515/24 за позовом ОСОБА_1 до відділу Державної виконавчої служби Деражнянського РУЮ Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), товариства з обмеженою відповідальністю «Деражня-Млин», товариства з обмеженою відповідальністю «Брайт Інвестмент», третьої особи ОСОБА_2 про визнання недійсним договору купівлі-продажу нежитлового приміщення, визнання припиненою іпотеки, повернення коштів передати на розгляд до Деражнянського районного суду Хмельницької області (32200 м. Деражня, Хмельницької області, вул. Миру,43 ).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом 15 днів з часу її проголошення до Хмельницького апеляційного суду.

Суддя:

СудХмельницький міськрайонний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118451247
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —686/10515/24

Ухвала від 25.06.2024

Цивільне

Деражнянський районний суд Хмельницької області

Дворнін О. С.

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Хмельницький міськрайонний суд Хмельницької області

Салоїд Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні