Ухвала
від 18.04.2024 по справі 699/46/24
КОРСУНЬ-ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 699/46/24

Номер провадження 2/699/130/24

УХВАЛА

про призначення справи до судового розгляду

18.04.2024 м. Корсунь-Шевченківський

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області у складі головуючого судді Літвінової Г.М., за участю секретаря судового засідання Сміян А.В.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні у залі судових засідань Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Орган опіки та піклування в особі виконкому Стеблівської селищної ради Звенигородського району Черкаської області,

про позбавлення батьківських прав,

УСТАНОВИВ:

У провадженні Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області перебуває вищевказана цивільна справа.

Учасники справи у підготовче засідання не з`явилися. Відповідач про причини неявки не повідомив. Інші учасники направили до суду заяви про проведення засідання без їхньої участі.

У зв`язку з неявкою учасників справи фіксування підготовчого засідання технічними засобами не здійснювалося на підставі приписів ч.2 ст.247 ЦПК України.

У ході підготовки справи до розгляду по суті проведенні наступні дії:

1) вирішено питання про склад осіб, які беруть участь у справі - залучено до участі у справу в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Орган опіки та піклування в особі виконкому Стеблівської селищної ради Звенигородського району Черкаської області;

2) з`ясовано, що сторони повідомили про всі обставини справи, які їм відомі;

3) з`ясовано, що сторони надали всі докази, на які вони посилаються та у сторін відсутні клопотання, які мають розглядатися на підготовчому судовому засіданні;

4) витребувано у залученого Органу опіки та піклування письмовий висновок щодо розв`язання спору;

5) витребувано у Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України інформацію щодо перетину відповідачем державного кордону України у період з 01.01.2021 до 20.02.2024.

6) призначено справу до розгляду по суті, визначено дату, час та місце проведення судового засідання.

Відповідно довимог ст.171 СК України дитина має право на те, щоб бути вислуханою батьками,іншими членами сім`ї, посадовими особами з питань,що стосуються її особисто, а також питань сім`ї. Дитина, яка може висловити свою думку, має бути вислухана при вирішенні між батьками, іншими особами спору щодо її виховання, місця проживання, у тому числі при вирішенні спору про позбавлення батьківських прав, поновлення батьківських прав, а також спору щодо управління її майном.

Відповідно до ч.1 ст. 232 ЦПК України допит малолітніх свідків і, за розсудом суду, неповнолітніх свідків проводиться в присутності батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників, якщо вони не заінтересовані у справі, або представників органів опіки та піклування, а також служби у справах дітей.

Тому суд вважає за необхідне заслухати у судовому засіданні у присутності сторін та представника служби у справах дітей думку дитини сторін ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , при вирішенні спору про позбавлення батьківських прав, доручивши позивачу забезпечити явку дитини у судове засідання.

Таким чином, судом вжито заходів для проведення підготовчих дій, необхідних для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Ураховуючи викладене, а також відсутність можливості у досудовому порядку врегулювати вказаний спір, суд вважає за можливе закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного, керуючись ст. 14, 197, 198, 200, 223, 247, 258-261 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Орган опіки та піклування в особі виконкому Стеблівської селищної ради Звенигородського району Черкаської області, про позбавлення батьківських прав - призначити до судового розгляду.

Судове засідання призначити на 28.05.2024 на 11:00 год. у залі судових засідань Корсунь-Шевченківського районного суду Черкаської області.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи, відповідача - через оголошення на офіційному веб-сайті судової влади України, яке повинно бути розміщене не пізніше ніж за десять днів до дати відповідного судового засідання. З опублікуванням оголошення про виклик особа вважається повідомленою про дату, час і місце розгляду справи.

Зобов`язати позивача забезпечити явку у судове засідання сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , для заслуховування думки дитини при вирішенні спору про позбавлення батьківських прав.

Зобов`язати орган опіки та піклування Стеблівської селищної ради Звенигородського району Черкаської області забезпечити у судове засідання явку представника служби у справах дітей, який повинен бути присутнім при заслуховуванні судом думки дитини.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили негайно після її проголошення.

СуддяЛітвінова Г. М.

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118457184
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —699/46/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Корсунь-Шевченківський районний суд Черкаської області

Літвінова Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні