Ухвала
від 17.04.2024 по справі 758/3146/24
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/3146/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 квітня 2024 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Києва клопотання слідчого СВ Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ Подільського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Обґрунтовуючи клопотання, слідчий зазначала, що СВ Подільського УП ГУ НП у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12024100070000459 від 04.03.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 03.03.2024 приблизно о 20:00 год. за адресою: м. Київ, перехрестя вул. Великої Кільцевої дороги та вул. Газопровідної, водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , керуючи автомобілем «Toyota Camry» н.з. НОМЕР_1 , здійснив зіткнення з мотоциклом «HYOSUNG GT 650R» н.з. НОМЕР_2 , під керуванням водія ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

В результаті дорожньо-транспортної пригоди ОСОБА_6 отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до Національної дитячої спеціалізованої лікарні « Охматдит ».

У ході досудового розслідування необхідно встановити за допомогою медичної документації, яка перебуває в Національній дитячий спеціалізований лікарні « Охматдит », за адресою: АДРЕСА_1 , ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, які спричинені ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

У органу досудового розслідування виникла необхідність в отриманні оригіналів медичної документації на ОСОБА_6 для проведення експертизи, оскільки, без наявності оригіналів медичної документації проведення судово-медичної експертизи неможливе.

Посилаючись на зазначені обставини, слідчий просила надати дозвіл слідчим СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві: ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 у кримінальному провадженні №12024100070000459 від 04.03.2024 на тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до оригіналів медичної документації, в тому числі: історії хвороби, рентген знімків, МРТ та СКІ досліджень (в друкованому та електронному виді) результатів токсикологічного дослідження, зразків біологічного середовища - крові на ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю їх вилучення, які знаходяться у володінні Національної дитячої спеціалізованої лікарні « Охматдит » за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий у судове засідання не з`явилася, подала до суду заяву, у якій просила розглянути клопотання за її відсутності.

Представник Національної дитячої спеціалізованої лікарні « Охматдит », не з`явився, про дату, місце та час судового засідання був повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Слідчий суддя ухвалив розглядати клопотання за відсутності слідчого та представника Національної дитячої спеціалізованої лікарні « Охматдит », оскільки їхня неявка не перешкоджає розгляду клопотання.

Вивчивши клопотання та додані до нього документи, слідчий суддя приходить до наступного висновку.

Установлено, що СВ Подільського УП ГУ НП у м. Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12024100070000459 від 04.03.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 286 КК України.

Відповідно до абз. 1 ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Пунктом 2 ч. 1 ст. 162 КПК України передбачено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Частиною 5 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Ураховуючи те, що документи, які перебувають у володінні Національної дитячої спеціалізованої лікарні « Охматдит » можуть мати суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, слідчим у клопотанні доведено можливість використання як доказу документів, які знаходиться у вказаній юридичній особі та іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою даних документів неможливо, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Частиною 7 ст. 163 КПК України передбачено, що слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Слідчий суддя дійшов висновку про надання дозволу на вилучення оригіналів документів, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, що забезпечить досягнення мети отримання доступу до документів.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання слідчого СВ Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Національній дитячій спеціалізованій лікарні « Охматдит », яка знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , надати слідчим СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві: ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 у кримінальному провадженні № 12024100070000459 від 04.03.2024 тимчасовий доступ до документів, а саме медичної документації, в тому числі: історії хвороби, рентген знімків, МРТ та СКІ досліджень (в друкованому та електронному виді) результатів токсикологічного дослідження, зразків біологічного середовища - крові на ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю вилучення їх оригіналів.

Зобов`язати слідчого СВ Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 повернути оригінали вилучених документів Національній дитячій спеціалізованій лікарні « Охматдит » після проведення необхідних процесуальних дій.

Строк дії ухвали становить два місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження у суді.

Ухвала виготовлена у двох примірниках, один з яких знаходиться в матеріалах справи.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118458545
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/3146/24

Ухвала від 17.04.2024

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Захарчук С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні