Ухвала
від 19.04.2024 по справі 235/3376/23
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/235/1037/24

Єдиний унікальний номер № 235/3376/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до документів

19 квітня 2024 року м. Покровськ

Слідча суддя Красноармійського міськрайонного суду Донецької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Донецькій області ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором Донецької обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,

в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42023050000000369 від 02.08.2023, за ч. 3 ст. 190, ч.1 ст.272 КК України,-

ВСТАНОВИЛА:

09.04.2024 року до Красноармійського міськрайонного суду Донецької області звернувся старший слідчий відділу СУ ГУ НП в Донецькій області ОСОБА_3 з клопотанням, яке погоджено з прокурором Донецької обласної прокуратури ОСОБА_4 , в якому просить надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні посадових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Слідчий до судового засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату та час розгляду клопотання, надав суду заяву про розгляд клопотання в його відсутність, в якій просив його задовольнити.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню.

Як вбачається з клопотання, слідчим управлінням ГУ Національної поліції в Донецькій області здійснюється досудове розслідування по кримінальному провадженню за №42023050000000369 від 02.08.2023 за ч. 3 ст. 190, ч.1 ст.272 КК України.

У ходіпроведення досудовогорозслідування,встановлено,що службовіособи ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_2 )та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), у змові з іншими невстановленими особами, організували діяльність з постачання пального, яке не відповідає вимогам ДСТУ 7687:2015, що є порушенням суттєвих умов укладених договорів щодо невідповідності об`єму та якості пального кінцевим споживачам, серед яких бюджетні установи та організації Донецької області.

Крім того, під час проведення обшуків за місцями фактичного розташування авто-заправних станцій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 , від службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_5 , отримані відомості про порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою під час реалізації паливно-мастильних матеріалів.

У ході проведення обшуків за адресами фактичного місцезнаходження автозаправних станцій «Мульті-Топ», виявлені та вилучені фіскальні чеки, які підтверджують реалізацію паливно-мастильних матеріалів у відповідній кількості на адреси кінцевому споживачу.

У ходіпроведення досудовогорозслідування,встановлено,що ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 , тому документи податкової звітності, РРО, подаються до відповідного контролюючого податкового органу ІНФОРМАЦІЯ_6 .

Встановлено,що ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 , тому документи податкової звітності подаються до ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Крім того,у ходіпроведення досудовогорозслідування,встановлено,що ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 , тому документи податкової звітності подаються до ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Так,розпорядниками поданихвідповідних звітівРРО ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_2 )та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) - є ІНФОРМАЦІЯ_8 ( АДРЕСА_3 ).

У зв`язку із викладеними обставинами, з метою встановлення фактичної шкоди, шляхом проведення судово-економічної експертизи, на теперішній час виникла необхідність проаналізувати подані реєстри фіскальних чеків автоматизованою системою з відомостями про реалізовані ТМЦ та розшифровкою придбаних/реалізованих підакцизних товарно-матеріальних цінностей, за період з 01.01.2022 по 31.03.2024 роки.

Вказані документи є процесуальними джерелами фактичних даних (доказів), на підставі яких можуть бути встановлені факти та обставини, що мають значення для цього кримінального провадження та підлягають доказуванню.

Необхідність вилучення саме оригіналів зазначених документів обумовлена тим, що під час досудового розслідування необхідно призначити проведення судово-економічної експертизи, і для проведення зазначеної експертизи необхідні саме документи зазначені в клопотанні, тобто об`єктами дослідження судових експертиз повинні бути саме документи, які планується вилучити.

Таким чином,з метоюповного,всебічного таоб`єктивногодосудового розслідування,встановлення всіхобставин вчиненогокримінального правопорушеннявиникла необхідністьу вилученніоригіналів документів,які містятьохоронювану законом таємницюта перебуваютьу володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ,а саме: реєстрівфіскальних чеківРРО (почековаінформація іззазначенням часу,ідентифікуючих данихпродавця тапокупця,виду реалізованихТМЦ)із зазначеннямноменклатури,Z-звітністьіз зазначеннямдат,сум,найменування реалізованогоакцизного товару(бензин,дизельне пальне,пропан-бутантощо),адрес здійсненняфінансово-господарськоїдіяльності,-відносно ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_2 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), за період з 01.01.2022 по 31.03.2024 роки.

Про доступ до зазначених документів просить слідчий.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Виходячи зі змісту вимогст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, одним із яких є тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до частини 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 6 цієї статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи доуваги те,що дляповного,об`єктивногота всебічногодосудового розслідуванняданого кримінальногопровадження маютьзначення документи, що знаходяться у володінні посадових осіб України і можуть бути використані як доказова база у даному кримінальному провадженні, іншими способами встановити інформацію щодо вчинення кримінального правопорушення, а також обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо, а тому вважаю за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних документів у формі, що передбачена ч.1 ст.159 КПК України, яка полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними та вилучити їх копії. (здійснити їх виїмку).

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159-166, 309, 372 КПК України, слідча суддя

УХВАЛИЛА:

Клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Донецькій області ОСОБА_3 , яке погоджено з прокурором Донецької обласної прокуратури ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів, в рамкахкримінального провадження,внесеного доЄдиного реєструдосудових розслідуваньза №42023050000000369від 02.08.2023,за ч.3ст.190,ч.1ст.272КК України- задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих у кримінальному провадженні, а саме старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_3 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Донецькій області майору поліції ОСОБА_5 , заступнику начальника відділу СУ ГУ НП в Донецькій області майора поліції ОСОБА_6 , старшому слідчому в особливо важливих справах відділу СУ ГУНП в Донецькій області майора поліції ОСОБА_7 , старшому слідчому в особливо важливих справах відділу СУ ГУНП в Донецькій області підполковнику поліції ОСОБА_8 , старшому слідчому в особливо важливих справах відділу СУ ГУНП в Донецькій області майору поліції ОСОБА_9 , старшому слідчому в особливо важливих справах відділу СУ ГУНП в Донецькій області підполковнику поліції ОСОБА_10 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Донецькій області майору поліції ОСОБА_11 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Донецькій області полковнику поліції ОСОБА_12 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Донецькій області підполковнику поліції ОСОБА_13 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Донецькій області капітану поліції ОСОБА_14 , старшому слідчому відділу СУ ГУНП в Донецькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_15 , проведення тимчасового доступу до речей та документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 , АДРЕСА_3 ), тобто надати можливість з ними ознайомитися та здійснити виїмку оригіналів наступних документів, а самереєстрів фіскальнихчеків РРО(почековаінформація іззазначенням часу,ідентифікуючих данихпродавця тапокупця,виду реалізованихТМЦ)із зазначеннямноменклатури,Z-звітністьіз зазначеннямдат,сум,найменування реалізованогоакцизного товару(бензин,дизельне пальне,пропан-бутантощо),адрес здійсненняфінансово-господарськоїдіяльності,-відносно ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_1 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (кодЄДРПОУ НОМЕР_2 ),ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), за період з 01.01.2022 по 31.03.2024 роки.

Строк дії ухвали встановити два місяці з дня постановлення, тобто до 19.06.2024 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118467736
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —235/3376/23

Ухвала від 19.04.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 24.01.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 24.01.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 19.01.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 11.01.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 18.12.2023

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 18.12.2023

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні