Ухвала
від 08.04.2024 по справі 314/1143/24
ВІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 314/1143/24

Провадження № 1-в/314/42/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08.04.2024 м.Вільнянськ

Колегія суддів Вільнянського районного суду Запорізької області у складі головуючої судді ОСОБА_1 , суддів ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , розглянувши клопотання засудженого, який відбуває покарання в Державній установі «Вільнянська установа виконання покарань (№ 11)» ОСОБА_4 про заміну покарання у виді довічного позбавлення волі більш м`яким,

за участю прокурора ОСОБА_5 ,

захисника ОСОБА_6 ,

засудженого (в режимі відеоконференції) ОСОБА_4 ,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні суду перебуває клопотання засудженого, який відбуває покарання в Державній установі «Вільнянська установа виконання покарань (№ 11)» ОСОБА_4 про заміну покарання у виді довічного позбавлення волі більш м`яким.

У судовому засіданні прокурор заявив клопотання про витребування з адміністрації Державної установи «Вільнянська установа виконання покарань (№ 11)» особової справи засудженого, його характеристики, психологічної характеристики, довідки про його працевлаштування, довідки про перебування засудженого на профілактичному обліку, висновку щодо ступеня виправлення засудженого до довічного позбавлення волі; висновку щодо можливості представлення засудженого до заміни покарання.

Засуджений та його захисник не заперечували проти задоволення клопотання прокурора.

Згідно з п. 3 Порядку визначення ступеня виправлення засудженого, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 19.01.2023 № 294/5, адміністрація органу або установи виконання покарань після відбуття засудженим установленого Кримінальним кодексом України строку покарання зобов`язана в місячний термін розглянути питання щодо можливості представлення його до умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, заміни покарання у виді довічного позбавлення волі на покарання у виді позбавлення волі на певний строк або заміни невідбутої частини покарання більш м`яким.

Разом з поданням до суду надаються документи, перелік яких встановлений пунктом 9 розділу VI Інструкції про роботу відділів (груп, секторів, старших інспекторів) контролю за виконанням судових рішень установ виконання покарань та слідчих ізоляторів, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 08 червня 2012 року № 847/5, зареєстрованої у Міністерстві юстиції України 14 червня 2012 року за № 957/21269 (далі - Інструкція), та висновок щодо ступеня виправлення засудженого (далі - висновок), форма якого наведена в додатку до Методики визначення ступеня виправлення засудженого.

Згідно з п. 9 зазначеної вище Інструкції на засудженого, стосовно якого прийнято позитивне рішення про подання матеріалів до суду щодо умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, заміни покарання у виді довічного позбавлення волі на покарання у виді позбавлення волі на певний строк або заміни невідбутої частини покарання більш м`яким, підрозділ готує до суду подання, яке містить анкетні дані, у тому числі про наявність чи відсутність непогашених та незнятих судимостей, про відбуту частину строку покарання, поведінку засудженого, ставлення до праці та навчання за весь час відбування покарання.

До подання долучається висновок щодо ступеня виправлення засудженого, характеристика на засудженого, яка містить оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення, визначену з використанням підсистеми «КАСАНДРА» Єдиного реєстру засуджених та осіб, узятих під варту, дані про достроково не зняті або не погашені в установленому законом порядку стягнення, зазначені в частині першій статті 132 КВК України, та особова справа.

Суд, вислухавши прокурора, думку інших учасників провадження, з метою повного та всебічного розгляду справи, приходить до висновку про задоволення клопотання та витребування документів.

На підставі викладеного, керуючись статті 82 КК України, ст.ст. 537, 539 КПК України, ч.ч. 3, 12, 13 ст. 154 КВК України, -

ПОСТАНОВИВ :

Витребувати з адміністрації Державної установи «Вільнянська установа виконання покарань (№ 11)»:

- особову справу засудженого ОСОБА_4 ;

- характеристику засудженого;

- психологічну характеристику засудженого;

- довідку про його працевлаштування,

- довідку про перебування засудженого на профілактичному обліку;

- висновок щодо ступеня виправлення засудженого ОСОБА_4 до довічного позбавлення волі;

- висновок адміністрації щодо можливості представлення засудженого ОСОБА_4 до заміни покарання.

Витребувані документи надати суду до 21.05.2024.

Відкласти розгляд клопотання на 11-00 год. 22.05.2024.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Суддя ОСОБА_2

Суддя ОСОБА_3

08.04.2024

СудВільнянський районний суд Запорізької області
Дата ухвалення рішення08.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118469910
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про заміну невідбутої частини покарання більш м’яким

Судовий реєстр по справі —314/1143/24

Ухвала від 24.05.2024

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 22.05.2024

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 08.04.2024

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 01.04.2024

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

Ухвала від 18.03.2024

Кримінальне

Вільнянський районний суд Запорізької області

Мануйлова Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні