Ухвала
від 18.04.2024 по справі 365/112/24
ЗГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 365/112/24

Номер провадження: 2/365/144/24

У Х В А Л А

18 квітня 2024 року селище Згурівка

Згурівський районний суд Київської області в складі:

головуючої судді Кучерявої Л.М.

за участі секретаря судового засіданняМатвієнко Н.В.

в ході розгляду у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду № 2 за правилами загального позовного провадження цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Згурівської селищної ради про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом,

В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Згурівської селищної ради про визнання права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом.

Ухвалою Згурівського районного суду Київської області від 19.02.2024 відкрито провадження у справі, сторонам встановлено строки для подання заяв по суті справи, призначено підготовче судове засідання, задоволено клопотання про витребування доказів.

На виконання ухвали суду від 19.02.2024 Згурівська державна нотаріальна контора направила до суду копію спадкової справи № 117/2020 до майна померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 .

Із копії вказаної спадкової справи вбачається, що спадкоємцями першої черги за законом після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 , окрім позивачки, є його дружина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . Відтак, ОСОБА_4 має бути залучена до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

В підготовче судове засідання учасники справи не з`явились, направили до суду заяви, у яких просили проводити розгляд справи у їх відсутність.

На підставі ст. 247ЦПК України фіксування судового засідання не проводилось.

Суд визнавможливим вирішитипитання прозалучення третьоїособи увідсутність учасниківсправи,оскільки їхнеявка неперешкоджає вирішеннюзазначеного питання.

Відповідно до ч. 1ст.189ЦПК України завданнями підготовчого провадження є, зокрема: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів.

На підставі ч. 1ст. 197 ЦПК Україниу підготовчому засіданні суд, зокрема: вирішує питання про вступ у справу інших осіб, якщо це питання не було вирішене раніше; вирішує заяви та клопотання учасників справи; здійснює інші дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 1, 3ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі (ч. 5ст. 53 ЦПК України).

Згідно з ч. 6 ст.53ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені ст. 43 цього Кодексу.

Відповідно до ст.192ЦПК України у строк, встановлений судом в ухвалі, постановленій у підготовчому засідання (якщо третіх осіб було залучено у підготовчому засіданні), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Враховуючи те, що рішення у справі може вплинути на спадкові права ОСОБА_3 , суд вбачає за необхідне залучити її в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору.

Керуючись ст.53,189,192,197 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі у справі ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Надати третій особі ОСОБА_3 строк для подання пояснень щодо позову, в яких викласти свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову за правилами, встановленими частинами третьою-шостоюстатті 178 ЦПК України, терміном 5 (п`ять) днів з дня отримання позовної заяви.

Відкласти підготовче судове засідання на 16 годину 00 хвилин 29 квітня 2024 року.

В підготовче судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи, третій особі також копію позовної заяви з додатками.,

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуюча суддя Л.М. Кучерява

СудЗгурівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118473477
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —365/112/24

Рішення від 06.06.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

Ухвала від 19.02.2024

Цивільне

Згурівський районний суд Київської області

Кучерява Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні