Рішення
від 17.04.2024 по справі 527/739/24
ГЛОБИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 527/739/24

провадження 2-о/527/34/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 квітня 2024 року м.Глобине

Глобинський районний суд Полтавської області в складі:

головуючого - судді Павлійчук А.В.,

за участю секретаря судового засідання Козинко Ю.С.,

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні Глобинського районного суду Полтавської області в м. Глобине цивільну справу № 527/739/24 за заявою ОСОБА_1 про встановлення факту, що має юридичне значення, за участю заінтересованих осіб: Глобинського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кременчуцькому районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, Виконавчого комітету Градизької селищної ради як орган опіки та піклування (служба у справах дітей), -

В С Т А Н О В И В:

У березні 2024 року ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про встановлення факту, що має юридичне значення, а саме, про встановлення факту народження громадянкою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , особи жіночої статі ОСОБА_1 ІНФОРМАЦІЯ_2 у місті Дніпро Дніпропетровської області, Україна, також зобов`язати Глобинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременчуцькому районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції провести державну реєстрацію народження дитини жіночої статі вказавши в актовому записі про народження ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , місце народження Україна, Дніпропетровська область, м. Дніпро, відомості про батька внести відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України та записати ОСОБА_3 , у графі «відомості про матір» записати ОСОБА_2 , яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Заявник подала заяву про розгляд справи без її участі, заяву підтримує.

Заінтересовані особи подали заяви про розгляд справи без участі представників, щодо задоволення заяви поклались на розсуд суду.

Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку щодо задоволення заяви, виходячи з наступного.

Згідно письмових пояснень ОСОБА_4 , то він із цивільною дружиною ОСОБА_5 проживали в м. Дніпро, де вона і померла, вона народжувала дітей в різних медичних закладах, і він підтвердив, що під час направлення вагітної дружини до пологового він вказував своє прізвище « ОСОБА_6 », оскільки в матері був відсутній паспорт.

Згідно письмових пояснень ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та ОСОБА_9 , ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 проживає без реєстрації у селі Кирияківка із 2011 року, куди приїхала із Дніпропетровської області разом із ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_5 . Мати ОСОБА_10 приїздила у село та гостювала у дочки та говорила, що народила дочку ОСОБА_11 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

ІНФОРМАЦІЯ_6 померла ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 виданого 29.04.2023 року Соборним відділом ДРАЦС в місті Дніпро Піведенного міжрегіонального управління Міністерства Юстиції (м. Одеса).

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_8 дійсно проживає без реєстрації за адресою АДРЕСА_1 .

У відповідності до вимог ч. 1ст. 13 ЦПК України, суд розглядає справу не інакше як за зверненням особи в межах заявлених нею вимог і на підставі доказів, поданих учасниками справи або витребуваних судом у передбачених цим Кодексом випадках.

Згідност. 293 ЦПК Україниокреме провадження - це вид непозовного цивільного судочинства, в порядку якого розглядаються цивільні справи про підтвердження наявності або відсутності юридичних фактів, що мають значення для охорони прав, свобод та інтересів особи або створення умов здійснення нею особистих немайнових чи майнових прав або підтвердження наявності чи відсутності неоспорюваних прав.

Відповідно до п. 5 ч. 2ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

У відповідності до ч. 3ст. 294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Згідно п. 1 ч. 1ст. 315 ЦПК Українисуд розглядає справи про встановлення фактуродинних відносин між фізичними особами.

Пунктом 1Постанови Пленуму Верховного Суду України «Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення» № 5 від 31.03.1995 рокупередбачено, що в порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, якщо: згідно з законом такі факти породжують юридичні наслідки, тобто від них залежить виникнення, зміна або припинення особистих чи майнових прав громадян; чинним законодавством не передбачено іншого порядку їх встановлення; заявник не має іншої можливості одержати або відновити загублений чи знищений документ, який посвідчує факт, що має юридичне значення; встановлення факту не пов`язується з наступним вирішенням спору про право.

З огляду на вищевикладене, суд вважає може вважати доведеним факт того, що громадянка ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , дійсно народила дитину жіночої статі ІНФОРМАЦІЯ_2 у місті Дніпро Дніпропетровської області, Україна, а саме ОСОБА_1 .

Керуючись ст. ст.13,258,259,263,264,265,293,294,315,319 ЦПК України, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 провстановлення факту,що маєюридичне значення,за участюзаінтересованих осіб:Глобинського відділудержавної реєстраціїактів цивільногостану уКременчуцькому районіПолтавської областіСхідного міжрегіональногоуправління Міністерстваюстиції,Виконавчого комітетуГрадизької селищноїради якорган опікита піклування(службау справахдітей) - задовольнити.

Встановити факт народження громадянкою ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 дитини жіночої статі ІНФОРМАЦІЯ_2 у місті Дніпро Дніпропетровської області, Україна.

Зобов`язати Глобинський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Кременчуцькому районі Полтавської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції провести державну реєстрацію народження дитини жіночої статі вказавши в актовому записі про народження:

прізвище НОМЕР_2 ,

ім`я ОСОБА_11 ,

по батькові - ОСОБА_12 ,

дата народження - ІНФОРМАЦІЯ_2 ,

місце народження - Україна, Дніпропетровська область, місто Дніпро,

відомості про батька внести відповідно до ч. 1 ст. 135 Сімейного кодексу України та записати - ОСОБА_13 ,

у графі «відомості про матір» записати ОСОБА_14 , яка народилась ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Допустити негайне виконання рішення суду.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів з дня його проголошення безпосередньо до Полтавського апеляційного суду.

Суддя А. В. Павлійчук

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118473890
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —527/739/24

Рішення від 17.04.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

Ухвала від 18.03.2024

Цивільне

Глобинський районний суд Полтавської області

Павлійчук А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні