Ухвала
від 19.04.2024 по справі 152/622/24
ШАРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Шаргородський районний суд

Вінницької області

У Х В А Л А

19 квітня 2024 року

м. Шаргород

Справа № 152/622/24

Провадження № 2-о/152/38/24

Суддя Шаргородського районного суду Вінницької області Соколовська Т.О., розглянувши заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Грушко Жанна Вячеславівна про встановлення фактів проживання та перебування фізичної особи на утриманні, з участю заінтересованих осіб Джуринської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України, Головного управління Національної гвардії України, ОСОБА_2 як законного представника малолітнього ОСОБА_3 ,

встановив :

18.04.2024 в провадження Шаргородського районного суду Вінницької області надійшла заява ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Грушко Ж.В. про встановлення фактів проживання та перебування фізичної особи на утриманні, з участю заінтересованих осіб Джуринської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України, Головного управління Національної гвардії України, ОСОБА_2 , як законного представника малолітнього ОСОБА_3 .

Заявник просить суд встановити:

-факт спільного проживання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 разом зі своїм батьком ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за адресою: АДРЕСА_1 , у період з 02 жовтня 2014 року до дня його смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

- факт перебування ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 на утриманні свого батька ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у період з 02 жовтня 2014 року до дня його смерті ІНФОРМАЦІЯ_3 ;

Перевіривши заяву на відповідність вимогам ЦПК України вважаю, що вказана заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержання вимог, викладених у статті 177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 4ст. 177 ЦПК України, до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Розмір судового збору, порядок його сплати і звільнення від сплати судового збору встановленіЗаконом України «Про судовий збір».

Згідно з п.4 ч.1ст. 4 Закону України «Про судовий збір»за подання до суду заяви у справах окремого провадження судовий збір становить 0,2 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що станом на день звернення заявником до суду складає 605, 60 грн.

Заява ОСОБА_1 містить дві самостійні вимоги, кожна з яких є об`єктом справляння судового збору. Отже заявник має сплатити судовий збір відповідно до кількості заявлених нею вимог та надати підтвердження проведення такої оплати. Загальна сума судового збору, що підлягає оплаті повинна становити 1211,20 грн (605,60 х 2).

Заявник при зверненні до суду сплатила судовий збір у розмірі 605,60 грн, що підтверджується платіжною інструкцією АТ «КБ «ПРИВАТБАНК» № 0.0.3576402224.1 від 10.04.2024, долученою до матеріалів заяви.

Отже, заявнику необхідно доплатити судовий збір у розмірі 605,60 грн.

Європейський суд з прав людини, юрисдикція якого поширюється на всі питання тлумачення і застосування Конвенції (пункт 1 статті 32 Конвенції) наголошує, що пункт 1 статті 6 Конвенції гарантує кожному право на подання до суду скарги, пов`язаної з його або її правами та обов`язками цивільного характеру (рішення від 21 лютого 1975 року у справі "Голдер проти Сполученого Королівства" (п.36).

Доступ до правосуддя в контексті пункту 1статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободта прецедентної практики Європейського суду з прав людини не може бути абсолютним і підлягає державному регулюванню й обмеженню. Кожна держава встановлює правила судової процедури, зокрема й процесуальні заборони та обмеження, зміст яких не допустити судовий процес у безладний рух. Доступ до правосуддя здійснюється шляхом точного, послідовного і неухильного дотримання процесуального алгоритму, що передбаченийЦПК.

Процесуальним наслідком недотримання заявником умов реалізації права на звернення до суду з заявою є залишення її без руху або її повернення в разі не усунення недоліків.

У відповідності до частини 1ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.ст.177,185,318 ЦПК України, суддя

постановив:

Заяву ОСОБА_1 , в інтересах якої діє адвокат Грушко Жанна Вячеславівна про встановлення фактів проживання та перебування фізичної особи на утриманні, з участю заінтересованих осіб Джуринської сільської ради Жмеринського району Вінницької області, Військової частини НОМЕР_1 Національної гвардії України, Головного управління Національної гвардії України, ОСОБА_2 , як законного представника малолітнього ОСОБА_3 - залишити без руху.

Повідомити представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Грушко Ж.В. про необхідність виправити вищевказані недоліки заяви у п`ятиденний строк з дня отримання копії ухвали.

Копію цієї ухвали надіслати адвокату Грушко Ж.В. на адресу електронної пошти.

Роз`яснити представнику заявника, що якщо відповідно до ухвали суду у встановлений строк вимоги ухвали суду будуть виконані, заява буде вважатися поданою в день первісного її подання, а інакше заява буде вважатися неподаною і повернута заявнику.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Ухвала постановлена та підписана суддею 19.04.2024.

Суддя: Т.О. Соколовська

Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118476975
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —152/622/24

Ухвала від 24.05.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 07.05.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Шаргородський районний суд Вінницької області

Соколовська Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні