Ухвала
від 17.04.2024 по справі 295/17049/23
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/17049/23

Категорія 54

2/295/198/24

УХВАЛА

17.04.2024 року м. Житомир

Богунський районний суд м. Житомира у складі

Головуючої судді Воробйової Т.А.,

за участю секретаря судового засідання Опанасюк В.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу

за позовом Управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради

до ОСОБА_1

про стягненнянадміру перерахованихкоштів компенсаціїза наданнясоціальних послуггромадянам похилоговіку зкогнітивними порушеннями,

в с т а н о в и в:

13.12.2023 до суду надійшла позовна заява Управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради до ОСОБА_1 про стягнення надміру перерахованих коштів компенсації за надання соціальних послуг громадянам похилого віку з когнітивними порушеннями.

Ухвалою Богунського районного суду м.Житомира від 08.01.2024 відкрито провадження по справі та призначено її до розгляду у порядку спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін.

07.03.2024 від представника позивача ОСОБА_2 надійшла заява, у якій вказано, що відповідач добровільно сплатила на рахунок управління суму надміру перерахованих коштів у вигляді державної соціальної допомоги, тому провадження у справі просить закрити у зв`язку з відсутністю предмету спору та повернути суму сплаченого судового збору.

Представник позивачау судове засідання не з`явився, щодо дати, часу та місця розгляду справи повідомлявся належним чином, подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, у якій вказано, що заяву про закриття провадження представник позивача підтримує.

Відповідачу судове засідання не з`явилась, щодо дати, часу та місця розгляду справи повідомлялась належним чином, причини неявки не повідомила.

На підставі положень ст. 211, 223 ЦПК України, суд вважає за можливе провести судове засідання за відсутності учасників справи та розглянути заяву позивача про залишення позову без розгляду.

Згідно з вимогами ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши матеріали справи та заяву представника позивача, суд дійшов наступного висновку.

Як уже зазначалось, у заяві про закриття провадження у справі представник позивача ОСОБА_2 повідомив про повне погашення відповідачем суми надміру перерахованих коштів у вигляді державної соціальної допомоги, яка була предметом позову у даній справі, тобто, про відсутність предмету спору у справі.

Відповідно до п.2 ч.1 ст.255 ЦПК України суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо відсутній предмет спору.

З огляду на те, що відповідачем сплачено заборгованість, яка була предметом позовних вимог у даній справі, отже предмет спору відсутній, що підтверджено позивачем, а тому провадження у справі має бути закрито.

Встановлено, що позивачем Управлінням соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради при звернення до суду з даним позовом сплачено судовий збір у розмірі 2684,00 грн, згідно з копією платіжної інструкції №94 від 28.11.2023.

Згідно з п.5 ч.1 ст.7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового бору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Беручи до уваги, що суд дійшов висновку про закриття провадження у справі за відсутністю предмету спору, сплачений судовий збір слід повернути позивачу.

Керуючись ст. 255, 258-260, 353, 354 ЦПК України, ст.7 Закону України «Про судовий збір» України, суд, -

у х в а л и в:

Провадження у цивільній справі №295/17049/23 за позовом Управління соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради до ОСОБА_1 про стягненнянадміру перерахованихкоштів компенсаціїза наданнясоціальних послуггромадянам похилоговіку зкогнітивними порушеннями - закрити за відсутністю предмету спору.

Повернути Управлінню соціального захисту населення Богунського району департаменту соціальної політики Житомирської міської ради судовий збір в розмірі 2684,00 грн, сплачений відповідно до платіжної інструкції №94 від 28.11.2023.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення

Ухвала може бути оскаржена до Житомирського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Т.А. Воробйова

Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118483168
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —295/17049/23

Ухвала від 17.04.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Богунський районний суд м. Житомира

Воробйова Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні