Ухвала
від 19.04.2024 по справі 607/8508/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

19.04.2024 Справа №607/8508/24 Провадження №2-о/607/332/2024

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Ромазан В.В., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа ОСОБА_2 , Управління соціальної політики Тернопільської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки ,

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про визнання недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , та встановлення над ним опіки.

В силу вимог п. 1 ч. 2 статті 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Відповідно до вимог ч. 1 статті 299 ЦПК України, справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи чи визнання фізичної особи недієздатною суд розглядає за участю заявника, особи, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування. З урахуванням стану здоров`я особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною, її участь у розгляді справи може відбуватися у режимі відеоконференції з психіатричного чи іншого лікувального закладу, в якому перебуває така особа, про що суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі.

На підставі наведеного, беручи до уваги відсутність у ОСОБА_2 , стосовно якого розглядається питання про визнання його недієздатним, адвоката, суддя вважає, що до розгляду справи слід залучити адвоката із Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги, з метою представництва інтересів ОСОБА_2 .

Крім того, згідно із частиною другою статті 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Оскільки при розгляді та вирішенні даної справи суд повинен встановити дані про особу, що свідчать про психічний розлад, істотно впливають на її здатність усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними, чи обставини, що підтверджують дії, внаслідок яких фізична особа, яка зловживає спиртними напоями, наркотичними засобами, токсичними речовинами, азартними іграми тощо, поставила себе чи свою сім`ю, а також інших осіб, яких вона за законом зобов`язана утримувати, у скрутне матеріальне становище, тому слід витребувати у Комунального некомерційного підприємства «Тернопільська обласна клінічна психоневрологічна лікаря» Тернопільської обласної ради медичну документацію щодо проходження лікування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Подана заява відповідає вимогам ст. 297 ЦПК України, подана і оформлена в порядку, встановленому цим Кодексом та підсудна Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області, підстав для її повернення або відмови у відкритті провадження немає.

За таких обставин, вважаю, що слід відкрити провадження у справі та призначити її до судового розгляду у порядку цивільного судочинства за правилами окремого провадження.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 293, 297, 299 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Відкрити провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа ОСОБА_2 , Управління соціальної політики Тернопільської міської ради про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки.

Справу призначити до судового розгляду на 30 травня 2024 року о 10 год. 00 хв. у судовому засіданні в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області по вул. Котляревського, 34 в м. Тернополі, за участю присяжних.

Залучити адвоката з числа адвокатів Західного міжрегіонального центру з надання безоплатної правничої допомоги, особі, стосовно якої розглядається справа про визнання її недієздатною - ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , з метою забезпечення представництва та захисту його прав та інтересів.

В судове засідання викликати заявника, особу, стосовно якої розглядається справа про визнання особи недієздатною, її адвоката та представника органу опіки та піклування.

Копію ухвали направити на виконання в Західний міжрегіональний центр з надання безоплатної правничої допомоги.

Зобов`язатиКомунальне некомерційнепідприємство «Тернопільськаобласна клінічнапсихоневрологічна лікаря»Тернопільської обласноїради надатиналежним чиномпосвідченні копіїмедичної документаціїщодо проходженнялікування ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка необхідна для вирішення питання щодо проведення судово-психіатричної експертизи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://court.gov.ua/fair/sud1915.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

СуддяВ. В. Ромазан

Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118486718
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки

Судовий реєстр по справі —607/8508/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Ромазан В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні