Ухвала
від 16.04.2024 по справі 635/11401/23
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 635/11401/23

Провадження №2/635/333/2024

УХВАЛА

16 квітня 2024 року селище Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі:

головуючий суддя О.М. Пілюгіна

секретар судового засідання Головінов С.В.

розглянувши увідкритому судовомузасіданні клопотання ОСОБА_1 провитребування доказівпо цивільнійсправі запозовом ОСОБА_1 до Південної міської ради Харківського району Харківської області про встановлення факту, що має юридичне значення, про визнання права власності,

ВСТАНОВИВ:

позивач подав до суду позовну заяву та просить встановити факт проживання однією сім`єю ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та ОСОБА_1 в період з 2006 року до 25 грудня 2020 року; визнати за ОСОБА_1 права і обов`язки забудовника житлового будинку АДРЕСА_1 , загальною площею 48 кв.м., житловою площею 13,1 кв.м, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та право власності на земельну ділянку, площею 676 кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 , кадастровий номер: 6325151000:00:004:0028 цільовим призначенням для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд, в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Також позивач подав суду заяву та просить витребувати у приватного нотаріуса Харківського районного нотаріального округу Харківської області Іващенко Аліни Анатоліївни відомості про те чи звертався хто-небудь з заявами про прийняття спадщини або про відмову від її прийняття після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 , та після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 , які на день смерті були зареєстровані та проживали за адресою: АДРЕСА_1 ; чи посвідчувалися від їх імені заповіти, якщо так то на чию користь; чи видавалися після них свідоцтва про право на спадщину.

ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, подав суду заяву, в якій просив розглянути клопотання про витребування доказів за його відсутності.

Представник Південної міської ради Харківського району Харківської області в судове засідання не з`явився, подав суду заяву про розгляд справи без його участі.

Відповідно до ч.ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом; у разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Суд, розглянувши клопотання позивача, дослідивши матеріали цивільної справи № 635/11401/23 приходить до висновку, що клопотання позивача про витребування доказів підлягає задоволенню у повному обсязі.

Керуючись ст. 84 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Зобов`язати приватного нотаріуса Харківського районного нотаріального округу Харківської області Іващенко Аліну Анатоліївну, місцезнаходження за адресою: 62461, Харківська область, Харківський район, місто Південне, вулиця Паркова, 48, надати відомості про те:

чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

чи звертався хто-небудь до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини або про відмову від прийнятті спадщини; чи видавалося кому-небудь свідоцтво про право на спадщину в порядку спадкування за законом або за заповітом чи постанови про відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину після смерті ОСОБА_3 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ;

про наявність заповіту ОСОБА_3 , у разі позитивної відповіді також повідомити дату складання заповіту та на користь якої особи його складено; чи не скасований він на теперішній час;

чи заведена спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

чи звертався хто-небудь до нотаріуса із заявами про прийняття спадщини або про відмову від прийнятті спадщини; чи видавалося кому-небудь свідоцтво про право на спадщину в порядку спадкування за законом або за заповітом чи постанови про відмову у видачі свідоцтва про право на спадщину після смерті ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

про наявність заповіту ОСОБА_2 , у разі позитивної відповіді також повідомити дату складання заповіту та на користь якої особи його складено; чи не скасований він на теперішній час.

У разі неможливості надання вищевказаної інформації повідомити Харківський районний суд Харківської області за адресою: Харківська область, Харківський район, селище Покотилівка, вулиця Сковороди,18, із зазначенням причини.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя О.М. Пілюгіна

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118487723
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —635/11401/23

Ухвала від 16.04.2024

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Ухвала від 01.12.2023

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні