Ухвала
від 18.04.2024 по справі 200/1447/24
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про витребування доказів

18 квітня 2024 року Справа №200/1447/24

Донецький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Чучка В.М., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовом Східного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків до Державного підприємства "ДОБРОПІЛЛЯВУГІЛЛЯ-ВИДОБУТОК" про стягнення податкового боргу у розмірі 47 554 783,82 грн, -

В С Т А Н О В И В:

Східне міжрегіональне управління ДПС по роботі з великими платниками податків (далі позивач) звернулось до Донецького окружного адміністративного суду з позовною заявою до Державного підприємства "ДОБРОПІЛЛЯВУГІЛЛЯ-ВИДОБУТОК" про стягнення податкового боргу шляхом стягнення коштів з рахунків у банках, що обслуговують такого платника податків в загальній сумі 47 554 783,82 грн. на користь державного бюджету України.

Ухвалою Донецького окружного адміністративного суду від 18.03.2024 року відкрито провадження у справі із визначенням розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, без проведення судового засідання та повідомлення сторін, зобов`язано відповідача надати суду статут та свідоцтво про державну реєстрацію підприємства.

Станом на 18.04.2024 року витребуваних доказів суду не надано.

Таким чином, під час розгляду справи суд дійшов висновку, що у матеріалах справи відсутні необхідні письмові докази, на підставі яких суд може у повному обсязі встановити обставини справи і прийняти законне та обґрунтоване рішення.

Так, статтею 72 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами:1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до частини 4 статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з частиною 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

У відповідності до приписів частин 1 та 2 статті 94 Кодексу адміністративного судочинства України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Суд вважає, що для повного, всебічного та об`єктивного розгляду адміністративної справи, для з`ясування обставин, що мають значення для вирішення справи, необхідно витребувати у Державного підприємства "ДОБРОПІЛЛЯВУГІЛЛЯ-ВИДОБУТОК": статут та свідоцтво про державну реєстрацію підприємства.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 9, 72, 80, 180, 205 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

1. Зобов`язати Державне підприємство "ДОБРОПІЛЛЯВУГІЛЛЯ-ВИДОБУТОК" надати Донецькому окружному адміністративному суду:

- статут підприємства;

- свідоцтво про державну реєстрацію підприємства.

1.1. Запропонувати відповідачу в разі невизнання адміністративного позову подати відзив на позовну заяву, та докази на обґрунтування цього відзиву.

2. Витребувані судом докази надати до 25.04.2024 року шляхом направлення всіх процесуальних документів через особистий кабінет в підсистемі Електронний суд, що передбачено режимом роботи суду на період воєнного стану. У разі неможливості користування підсистемою «Електронний суд» процесуальні документи необхідно надсилати на офіційну електронну адресу суду: inbox@adm.dn.court.gov.ua (з обов`язковим підписанням всіх документів кваліфікованим електронним підписом).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя В.М. Чучко

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено22.04.2024
Номер документу118489773
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення податкового боргу у розмірі 47 554 783,82 грн

Судовий реєстр по справі —200/1447/24

Рішення від 07.05.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 18.04.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

Ухвала від 18.03.2024

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чучко В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні