Ухвала
від 22.04.2024 по справі 482/550/24
НОВООДЕСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

22.04.2024

Справа № 482/550/24

Номер провадження 2/482/492/2024

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

22 квітня 2024 року м. Нова Одеса

Новоодеський районний суд Миколаївської області в складі головуючого судді Сергієнко С.А., розглянувши матеріали позовної заяви

ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1

до

ОСОБА_2 , місце проживання: АДРЕСА_2

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Заводський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (м. Одеса)), місце знаходження: вул.. Корабелів,16, м. Миколаїв, Миколаївської області,

про встановлення факту батьківства, -

встановив:

До Новоодеського районного суду Миколаївської області звернувся позивач з вказаною позовною заявою, підписаною від його імені на передбачених законом підставах адвокатом Сорочаном Є.В.

Зазначена позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі не встановлені.

Під час звернення до суду із позовом, представником позивача заявлено клопотання про витребування у Заводського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (м. Одеса)) повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 із зазначенням відомостей про батька, оскільки у нього немає можливості самостійно отримати вказані докази.

Відповідно до вимог ч.1 статті 81 ЦПК України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що клопотання представника позивача про витребування доказів слід задовольнити, оскільки у нього є складнощі щодо отримання доказів у даній цивільній справі.

Згідно ч. 6ст.84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Керуючись ст.ст. 19, 84, 175, 177, 187, 189-193, 197, 353 ЦПК України, суд,-

постановив:

Прийняти дорозгляду тавідкрити провадженняу справіза позовноюзаявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог - Заводський районнийвідділ державноїреєстрації актівцивільного стануу містіМиколаєві Південного МіжрегіональногоУправління МіністерстваЮстиції (м.Одеса)) про встановлення факту батьківства.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання у справі призначити на 21червня 2024року о 13год.00хв. в приміщенні Новоодеського районного суду Миколаївської області, за адресою: м. Нова Одеса, Миколаївської області, вул. Центральна,190, каб. № 15, про що повідомити сторони.

Витребувати у Заводського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (м. Одеса)) повний витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 із зазначенням відомостей про батька.

Зазначені документи надати Новоодеському районному суду Миколаївської області в строк до 21 червня 2024 р. до 13-00 год.

Направити копію ухвали до Заводського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану у місті Миколаєві Південного Міжрегіонального Управління Міністерства Юстиції (м. Одеса)), місце знаходження:вул..Корабелів,16,м.Миколаїв, Миколаївськоїобласті,54020 - для виконання.

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або в установлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, протягом якого він має право подати відзив, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України). Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечень, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://no.mk.court.gov.ua/sud1419/gromadyanam/csz.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя С.А. Сергієнко

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118498422
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту батьківства

Судовий реєстр по справі —482/550/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Новоодеський районний суд Миколаївської області

Сергієнко С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні