Ухвала
від 22.04.2024 по справі 458/717/22
ТУРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 458/717/22

1-в/458/10/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22.04.2024 м. Турка

Турківський районний суд Львівської області в складі:

головуючого судді ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2 ,

за участі:

прокурора ОСОБА_3

представника органу пробації ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Турка Львівської області подання провідного інспектора Самбірського РС № 2 філії ДУ "Центр пробації" у Львівській області ОСОБА_4 про передачу матеріалу до суду щодо вирішення питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку засудженого

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Карпатське Турківського району Львівської області, який зареєстрований та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , неодруженого, з базовою загальною середньою освітою, непрацюючого, засудженого вироком Турківського районного суду Львівської області від 13.01.2023 за ч. 3 ст. 246 КК України, до 3 років позбавлення волі, на підставі ст. 75 КК України звільнений від відбування основного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 рік 3 місяці,

встановив:

16.04.2024 провідний інспектор Самбірського РС №2 філії ДУ "Центр пробації" у Львівській області ОСОБА_4 звернувся до суду з поданням про передачу матеріалу до суду щодо вирішення питання про звільнення засудженого ОСОБА_5 на підставі ст. 78 КК України від покарання, призначеного вироком Турківського районного суду Львівської області від 13.01.2023.

Клопотання обґрунтовано тим, що засуджений ОСОБА_5 в період іспитового строку нового злочину не вчинив, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався, всі покладені на нього судом обов`язки виконав. У зв`язку з цим, ставиться перед судом питання про його звільнення від призначеного покарання у зв`язку з закінченням іспитового строку.

Представник Самбірського РС № 2 філії ДУ "Центр пробації" у Львівській області ОСОБА_4 в судовому засіданні підтримав подане клопотання з підстав, що викладені в ньому. Вказав, що засуджений виконав покладені на нього обов`чзки, нового злочину не вчинив, чим довів своє виправлення. Просив клопотання задоволити.

У судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 підтримав клопотання, просив таке задоволити.

Засуджений ОСОБА_5 в судове засідання не з`явився, через канцелярію суду подав заяву про розгляд подання без його участі, подання підтримує та просить його задоволити.

Враховуючи, що відповідно до вимог ч. 5 ст. 539 КПК України, неявка учасників справи не перешкоджає вирішенню питання про звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням, беручи до уваги заяву засудженого та те, що вирішення питання про звільнення від відбування покарання з випробуванням не погіршує становища особи, тому суд проводить розгляд справи за відсутності засудженого.

Заслухавши доводи представника органу пробації, дуику прокурора, дослідивши доводи клопотання, перевіривши матеріали особової справи засудженого, суд дійшов такого висновку.

Вироком Турківського районного суду Львівської області від 13.01.2023 ОСОБА_5 визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 246 КК України та призначено покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України засудженого звільнено від відбування призначеного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, якщо він протягом іспитового строку тривалістю 1 (один) рік 3 (три) місяці не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки згідно зі ст. 76 КК України, а саме: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Як видно з матеріалів особової справи № 03/2023 засуджений ОСОБА_5 15.02.2023 взятий на облік в уповноваженому органі пробації, під розписку повідомлений про покладені на нього обов`язки, згідно з листком реєстрації, засуджений з`являвся у визначені дні до органу пробації. Нового кримінального правопорушення під час іспитового строку він не вчинив, позитивно характеризується за місцем проживання.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Враховуючи те, що засуджений ОСОБА_5 виправдав довіру суду, який звільнив його від основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробуванням, в період іспитового строку виконав покладені на нього судом обов`язки, не вчинив нового злочину, що свідчить про його виправлення, позитивно характеризується за місцем проживання, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання та звільнення засудженого від призначеного йому покарання.

Керуючись ст. 539 КПК України, ст. 78 КК України,

постановив:

Задоволити подання провідного інспектора Самбірського РС № 2 філії ДУ "Центр пробації" у Львівській області ОСОБА_4 про передачу матеріалу до суду щодо вирішення питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку засудженого ОСОБА_5 .

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , від покарання у виді позбавлення волі, призначеного вироком Турківського районного суду Львівської області від 13.01.2023.

На ухвалу може бути подана апеляційна скарга до Львівського апеляційного суду через Турківський районний суд Львівської області протягом семи днів з дня її оголошення.

Ухвала постановлена та підписана 22.04.2024.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118499391
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —458/717/22

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Вирок від 13.01.2023

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 06.01.2023

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 26.12.2022

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 16.12.2022

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 08.12.2022

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 30.11.2022

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 03.11.2022

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

Ухвала від 19.10.2022

Кримінальне

Турківський районний суд Львівської області

Кшик О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні