Рішення
від 22.04.2024 по справі 154/546/24
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Копія

154/546/24

2/154/425/24

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2024 року м. Володимир

Володимир-Волинський міський суд Волинської області в складі:

головуючого - судді Каліщука А.А.

за участю секретаря судового засідання Кравчук А.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Володимир-Волинського міського суду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Володимирського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Володимирському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про внесення змін до актового запису про народження дитини,

встановив:

Представник позивача - адвокат Огородник О.В. звернувся до суду з позовом в інтересах ОСОБА_1 до Володимирського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Володимирському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про внесення змін до актового запису про народження дитини. Позовні вимоги обгрунтовує тим, що 08.06.2023 рішенням Жовківського районного суду Львівської області встановлено факт батьківства, а саме, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який загинув ІНФОРМАЦІЯ_2 у м. Авдіївка, Донецької області є батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 . На підставі даного рішення суду було видане повторне свідоцтво про народження дитини від 25.08.2023 року серії НОМЕР_1 із зазначенням батьком - ОСОБА_2 . Однак до актового запису про народження дитини не були внесені дані про громадянство батька та зміни про прізвище дитини з « ІНФОРМАЦІЯ_7 » на прізвище батька « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

10.10.2023 листом Володимирського відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Володимирському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції позивачу відмовлено у внесені змін в актовий запис №93 від 21.11.2018 року про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , оскільки рішення Жовківського районного суду Львівської області від 08.06.2023 року не міститить відповідних даних для внесення таких змін.

Просить зобов`язати Володимирський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Володимирському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, код ЄДРПОУ42625018, внести зміни до ктового запису №93 від 21.11.2018 року про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , складеного Іваничівським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинські області та змінити прізвище дитини з « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та прізвище батька « ІНФОРМАЦІЯ_7 », доповнити у відомостях про батька у графі «громадянство батька» - «Україна».

Представник позивача в судове засідання подав заяву, в якій зазначає, що позовні вимоги підтримує повністю та просить проводити розгляд справи у його відсутності та відсутності позивача.

Представник відповідач в судове засідання подав заяву в якій зазначив, що позовні вимоги визнає повністю, просить проводити розгляд справи у його відсутності.

Враховуючи те, що в судове засідання сторони не з`явились, тому згідно з ч.2 ст. 247 ЦПК України розгляд справи здійснюється без фіксування технічними засобами.

Відповідно до ч. 4 ст. 206 ЦПК України, у разі визнання відповідачем позову суд за наявності для того законних підстав, ухвалює рішення про задоволення позову.

Суд приймає визнання позову відповідачем, оскільки таке визнання відповідає інтересам сторін по справі та не суперечить правам та інтересам інших осіб.

Згідно з ст. 134 Сімейного кодексу України, котра регламентує внесення змін до актового запису про народження у разі визнання батьківства, материнства, на підставі заяв осіб, зазначених у статті 126 цього Кодексу, або рішення суду орган державної реєстрації актів цивільного стану вносить відповідні зміни до актового запису про народження, складеного органами державної реєстрації актів цивільного стану України, та видає нове свідоцтво про народження.

Копією рішення Жовківського районного суду Львівської області від 08.06.2023 підтверджується, що заяву ОСОБА_1 про встановлення факту батьківства задоволено повністю та вирішено встановити факт батьківства, а саме, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який загинув ІНФОРМАЦІЯ_2 у м. Авдіївка Донецької області, є батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

З наданого суду повторного свідоцтва про народження серії НОМЕР_2 , встановлено, що у графу «Батько» внесено відомості про ОСОБА_2 , прізвище дитини заначено як « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Із дослідженого судом повторного свідоцтва про смерть серії НОМЕР_3 встановлено, що ОСОБА_2 , помер ІНФОРМАЦІЯ_4 в м. Авдіївка, Донецької області, Україна, актовий запис №489.

Копією свідоцтва про народження серії НОМЕР_4 , актовий запис №34, підтверджується, що ОСОБА_2 народився ІНФОРМАЦІЯ_5 , у відповідних графах свідоцтва національність його батька та матері заначено як «українець» та «українка» відповідно.

Копією паспорта громадянина України № НОМЕР_5 , орган, що видав 0714, підтверджується, що ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 є громадянином України.

Відповідно до ст. 7 Закону України «Про громадянство України», особа, батьки якої на момент її народження були громадянами України, є громадянином України.

Копією листа Володимирського відділу державної реєстрації актів цивільного стану Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) від 10.10.2023 №73/30.1-05.06-30 підиверджується, що заявниці ОСОБА_1 відмовлено у внесені змін в актовий запис №93 від 21.11.2018 року про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , оскільки рішення Жовківського районного суду Львівської області від 08.06.2023 року не міститить відповідних даних для внесення таких змін.

Відповідно до п. 2.13.1 Правил внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, які затверджено наказом Міністерства юстиції України від 12.01.2011 року №96/5, підставою для внесення змін в актові записи цивільного стану є: рішення суду про визнання батьківства (материнства), усиновлення (удочеріння), про скасування раніше винесеного рішення суду про визнання батьківства, виключення відомостей про батька (матір) дитини з актового запису про народження, скасування або визнання усиновлення (удочеріння) недійсним, про визнання шлюбу недійсним, установлення неправильності в актовому записі цивільного стану та інші, у яких зазначено про внесення конкретних змін в актові записи цивільного стану.

Згідно з п.2.16.7. Правил на підставі рішення суду про внесення змін, доповнень або виправлень в актові записи цивільного стану вносяться відповідні зміни, які зазначені в рішенні суду.

Оцінивши всі докази в сукупності, суд дійшов висновку, що вимоги позивача слід задовольнити повністю.

Керуючись ст.ст. 12,81,89,265 ЦПК України, ст.ст. 134, Сімейного Кодексу України,Правилами внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання, суд,

ухвалив:

Позов задовольнити.

Зобов`язати Володимирський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Володимирському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, код ЄДРПОУ42625018, внести зміни до актового запису №93 від 21.11.2018 року про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , складеного Іваничівським районним відділом державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинські області та змінити прізвище дитини з « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та прізвище її батька « ІНФОРМАЦІЯ_7 », доповнити у відомостях про батька у графі «Громадянство батька» - «Україна».

Рішення може бути оскаржене до Волинського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги на рішення суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , РНОКПП НОМЕР_6 , адреса: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Володимирський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у Володимирському районі Волинської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) код ЄДРПОУ42625018, юридична адреса: вул. Івана Франка, 2а, м. Володимир, Волинська область.

Повний текст рішення суду складений 22.04.2024 року.

Головуючий:/підпис/

Виготовлено з автоматизованої системи документообігу суду.

Суддя А.А. Каліщук

СудВолодимир-Волинський міський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118505042
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —154/546/24

Рішення від 22.04.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

Ухвала від 12.02.2024

Цивільне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Каліщук А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні