Ухвала
від 09.04.2024 по справі 534/608/24
КОМСОМОЛЬСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №534/608/24

Провадження №1-кс/534/164/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2024 року м. Горішні Плавні

Слідчий суддя Комсомольського міського суду Полтавської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду клопотання прокурора у кримінальному провадженні начальника Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_4 за матеріалами кримінального провадження, внесеними до ЄРДР за №42024172030000022 від 12 березня 2024 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України про надання тимчасового доступу до речей і документів,

ВСТАНОВИВ:

До Комсомольського міського суду Полтавської області звернувся прокурор у кримінальному провадженні начальник Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_4 з клопотанням, в якому просить надати тимчасовий доступ до інформації, що міститься в документах, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 (юридична адреса - АДРЕСА_1 ). Інформація запитуєтьсяпо об`єкту:«Капітальний ремонтспортивної залив Ліцеї« ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_2 »,та пооб`єкту:«Капітальний ремонтзахисної спорудицивільного захисту Ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою АДРЕСА_2 ». Просить зобов`язати представника ІНФОРМАЦІЯ_4 надати оригінали документів, з можливістю їх вилучення. Подане клопотання просить розглянути на підставі ч. 2 ст. 163 КПК, без повідомлення представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Виходячи зі змісту внесеного клопотання, досудовим розслідуванням встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ) влітку 2023 року проведено закупівлю робіт по «Капітальному ремонту захисної споруди цивільного захисту Ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою АДРЕСА_2 », яка розміщена на порталі « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за ідентифікатором ІНФОРМАЦІЯ_6 . За результатами проведення вказаної закупівлі, між ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) укладено Договір № 74 від 28.07.2023. Відповідно до умов договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » повинна провести роботи по капітальному ремонту споруди цивільного захисту Ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_2 ).

Також, досудовим розслідуванням встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ) влітку 2023 року проведено закупівлю робіт по «Капітальному ремонту спортивної зали в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою по АДРЕСА_2 ». Інформація розміщена на порталі « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за ідентифікатором ІНФОРМАЦІЯ_7 . За результатами проведення вказаної закупівлі, між ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) укладено Договір №79 від 16.08.2023. Відповідно до умов договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » повинна була провести роботи по капітальному ремонту спортивної зали в Ліцеї « ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_2 ), що у т.ч. включало у себе демонтажні роботи та опорядження приміщень, улаштування вентиляційної системи, монтаж металопластикових виробів та частковий ремонт дерев`яної підлоги зі заміною лаг.

Згідно показань свідка фактично проведені роботи по вищезазначеним об`єктам не відповідають відомостям, що містяться в актах виконаних робіт.

Відомості за даним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42024172030000022 від 16.05.2023 та розпочато розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України.

Застосування заходів забезпечення кримінального провадження вмотивоване необхідністю отримання інформації, що міститься в документах, до яких необхідно здійснити доступ, яка у свою чергу має важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні та встановленню осіб, причетних до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення.

У судовому засіданні прокурор ОСОБА_3 клопотання підтримав повністю.

Розгляд клопотання здійснено без виклику ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », з метою перешкоджанню знищення чи спотворення документів, доступ до яких запитується органом досудового розслідування, оскільки під час досудового розслідування роль ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » у вчиненні кримінального правопорушення не встановлена.

З`ясувавши думку прокурора, дослідивши матеріали внесеного клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Як убачається з приєднаних до клопотання матеріалів, службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ) влітку 2023 року проведено закупівлю робіт по «Капітальному ремонту захисної споруди цивільного захисту Ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: АДРЕСА_2 », яка розміщена на порталі « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за ідентифікатором ІНФОРМАЦІЯ_6 . За результатами проведення вказаної закупівлі, між ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) укладено Договір № 74 від 28.07.2023. Відповідно до умов договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » повинна провести роботи по капітальному ремонту споруди цивільного захисту Ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_2 ). У період часу з 30.08.2023 по 23.12.2023 на виконання умов договору № 74 від 28.07.2023 ІНФОРМАЦІЯ_4 на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » перераховано грошові кошти в загальній сумі 1 155 013 грн 30 коп..

Також службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄРДПОУ НОМЕР_2 ) влітку 2023 року проведено закупівлю робіт по «Капітальному ремонту спортивної зали в ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою: по АДРЕСА_2 , яка розміщена на порталі « ІНФОРМАЦІЯ_5 » за ідентифікатором ІНФОРМАЦІЯ_7 . За результатами проведення вказаної закупівлі між ІНФОРМАЦІЯ_4 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄРДПОУ НОМЕР_1 ) укладено Договір № 79 від 16.08.2023. Відповідно до умов договору ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » повинна була провести роботи по капітальному ремонту спортивної зали в Ліцеї « ІНФОРМАЦІЯ_2 ( АДРЕСА_2 ), що у т.ч. включало у себе демонтажні роботи та опорядження приміщень, улаштування вентиляційної системи, монтаж металопластикових виробів та частковий ремонт дерев`яної підлоги зі заміною лаг. У період часу з 06.11.2023 по 27.12.2023 на виконання умов договору № 79 від 16.08.2023, ІНФОРМАЦІЯ_4 на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » перераховано грошові кошти в загальній сумі 1059020 грн 28 коп.

З метоювстановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки саме дані документи дадуть змогу органу досудового розслідування встановити обсяги робіт, які необхідно було виконати за умовами договорів №74 від 28.07.2023 та №79 від 16.08.2023, та які фактично виконані ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 », чи мало місце внесення до офіційних документів завідомо-неправдивих відомостей, і якщо так чи завдало це шкоду інтересам територіальної громади чи місцевому бюджету є необхідним отримати доступ до вказаних документів. Також зазначені вище документи необхідні органу досудового розслідування для проведення експертних досліджень, у тому числі щодо технічного дослідження документів, призначення економічних експертиз, тощо. На даний час у кримінальному провадженні на підставі постанови прокурора проводиться судова будівельно-технічна експертиза.

Згідно вимог ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володіння якої знаходяться такі речі та документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

За змістом ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана документація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та встановленню осіб, причетних до вчинення вищевказаного кримінального правопорушення, суд вважає за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних документів з можливістю вилучення оригіналів та завірених належним чином копій документів.

Керуючись ст.131, 132, 159 - 166 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора у кримінальному провадженні - начальника Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_4 задовольнити.

Надати групі слідчих, а саме: слідчому СВ відділу поліції №2 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_5 , слідчому СВ відділу поліції №2 Кременчуцького РУП ГУНП в Полтавській області ОСОБА_6 , та групі прокурорів, а саме: начальнику Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_4 , прокурору Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_7 , прокурору Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_8 , прокурору Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_9 , прокурору Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_3 , прокурору Горішньоплавнівського відділу Кременчуцької окружної прокуратури ОСОБА_10 тимчасовий доступ до оригіналів документів, які знаходяться у володінні Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 (юридична адреса - АДРЕСА_1 ), з можливістю їх вилучення, а саме:

-проект виконання робіт (п. 5.3 ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва», 492/23-ПЗ, арк. 7) по об`єкту: «Капітальний ремонт спортивної зали в Ліцеї « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_2 »;

-документи на використані матеріали, які підтверджують якість (сертифікати відповідності, тощо) (п. 8.2 ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва») по об`єкту: «Капітальний ремонт спортивної зали в Ліцеї « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_2 »;

-договори на оренду техніки (при наявності орендованої техніки) по об`єкту: «Капітальний ремонт спортивної зали в Ліцеї « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_2 »;

-акти на закриття прихованих робіт, оформлені відповідно до Додатку В (обов`язковий) ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва» по об`єкту: «Капітальний ремонт спортивної зали в Ліцеї « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ІНФОРМАЦІЯ_3 по АДРЕСА_2 »: підготовка ніш, каналів та борозен для прокладки в них трубопроводів та встановлення санітарно-технічних приладів; забезпечення правильності уклонів, гнуття труб, встановлення санітарно-технічних приладів; виконання зварних з`єднань; монтаж арматури, запобіжних пристроїв, автоматики та контрольно-вимірювальних приладів; прийняття санітарно-технічних приладів і систем;

-документи, що подавалися ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до ІНФОРМАЦІЯ_4 перед укладенням договору №79 від 16.08.2023, у тому числі кошторисний розрахунок вартості будівництва, локальні кошториси на будівництво по договору, копії дозволів, сертифікатів, тощо.

-проект виконання робіт (п. 5.3 ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва», 492/23-ПЗ, арк. 7) по об`єкту: «Капітальному ремонту захисної споруди цивільного захисту Ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою АДРЕСА_2 »;

-документи на використані матеріали, які підтверджують якість (сертифікати відповідності, тощо) (п. 8.2 ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва») по об`єкту: «Капітальному ремонту захисної споруди цивільного захисту Ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою АДРЕСА_2 »;

-договори на оренду техніки (при наявності орендованої техніки) по об`єкту: «Капітальному ремонту захисної споруди цивільного захисту Ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою АДРЕСА_2 »;

-акти на закриття прихованих робіт, оформлені відповідно до Додатку В (обов`язковий) ДБН А.3.1-5:2016 «Організація будівельного виробництва» по об`єкту: «Капітальному ремонту захисної споруди цивільного захисту Ліцею « ІНФОРМАЦІЯ_2 за адресою АДРЕСА_2 »;

-документи, що подавалися ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до ІНФОРМАЦІЯ_4 перед укладенням договору №74 від 28.07.2023, у тому числі кошторисний розрахунок вартості будівництва, локальні кошториси на будівництво по договору, копії дозволів, сертифікатів, тощо.

Виконання даної ухвали негайно доручити відповідальним працівникам Товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ЄРДПОУ НОМЕР_1 (юридична адреса - АДРЕСА_1 ).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положенням Кримінального процесуального кодексу Україниз метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали складає два місяці з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Повний текст ухвали проголошено в судовому засіданні о 08 год 10 хв. 22 квітня 2024 року в залі судових засідань Комсомольського міського суду Полтавської області.

СудКомсомольський міський суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118506191
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —534/608/24

Ухвала від 30.05.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

Ухвала від 15.03.2024

Кримінальне

Комсомольський міський суд Полтавської області

Комарова Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні