Ухвала
від 22.04.2024 по справі 548/798/24
ХОРОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 548/798/24

Провадження №1-кп/548/142/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про проведення підготовчого судового засідання в режимі відеоконференції

22.04.2024 року м. Хорол

Суддя Хорольського районного суду Полтавської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання представника потерпілого ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в дистанційному режимі відеоконференції при розгляді кримінального провадження № 12023170000000782 по обвинуваченню ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Хорольського районного суду Полтавської області перебуває обвинувальний акт за кримінальним провадженням № 12023170000000782 по обвинуваченню ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України.

Підготовче судове засідання по справі призначено на 14.05.2024.

Представником потерпілого - Козельщинської селищної ради Кременчуцького району Полтавської області - ОСОБА_2 засобами електронної пошти надіслано до суду клопотання про його участь в судовому засіданні, призначеному на 14.05.2024 та у подальших судових засіданнях по цій справі в режимі відеоконференції у приміщенні Козельщинського районного суду Полтавської області у зв`язку із віддаленістю місця його проживання та перебування, а також складним транспортним сполученням між містом Хоролом та селищем Козельщиною.

Суддя, розглянувши клопотання, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку про задоволення заявленого клопотання з огляду на таке.

Дистанційне судове провадження згідно з правилами статті 336 КПК України) може здійснюватися в судах першої, апеляційної та касаційної інстанцій під час здійснення судового провадження з будь-яких питань, розгляд яких віднесено до компетенції суду (частина 9 статті 336 КПК України).

Суд ухвалює рішення про здійснення дистанційного судового провадження за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи інших учасників кримінального провадження (частина 2 статті 336 КПК України).

Судове провадження може здійснюватися у режимі відеоконференції під час трансляції з іншого приміщення, у тому числі, яке знаходиться поза межами приміщення суду (дистанційне судове провадження), у разі:

1. неможливості безпосередньої участі учасника кримінального провадження в судовому провадженні за станом здоров`я або з інших поважних причин;

2. необхідності забезпечення безпеки осіб;

3. проведення допиту малолітнього або неповнолітнього свідка, потерпілого;

4. необхідності вжиття таких заходів для забезпечення оперативності судового провадження;

5. наявності інших підстав, визначених судом достатніми (частина 1 статті 336 КПК України ).

Учасники судового процесу (кримінального провадження) можуть брати участь у процесуальних діях у режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах, державних органах чи установах.

Відповідно до ч. 4 ст. 336 КПК України, якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому на території, яка перебуває під юрисдикцією суду, або на території міста, в якому розташований суд, судовий розпорядник або секретар судового засідання цього суду зобов`язаний вручити такій особі пам`ятку про її процесуальні права, перевірити її документи, що посвідчують особу, та перебувати поряд з нею до закінчення судового засідання.

Якщо особа, яка братиме участь у судовому провадженні дистанційно, знаходиться у приміщенні, розташованому поза територією юрисдикції суду та поза територією міста, в якому розташований суд, суд своєю ухвалою може доручити суду, на території юрисдикції якого перебуває така особа, здійснити дії, передбачені частиною 4 статті 336 КПК України. Копія ухвали може бути надіслана електронною поштою, факсимільним або іншим засобом зв`язку. Суд, що отримав доручення, за погодженням з судом, що надав доручення, зобов`язаний у визначений в ухвалі строк організувати виконання зазначеного доручення (частина 5 статті 336 КПК України).

Таким чином, чинним кримінально процесуальним законодавством України передбачена можливість здійснення дистанційного судового провадження в разі перебування учасника, який клопотав про це, в приміщенні суду, визначеного ухвалою суду, який розглядає справу.

Суддя приходить до переконання і визнає ту підставу, що юридична адреса Хорольського районного суду Полтавської області від місця перебування та роботи представника потерпілого ОСОБА_2 знаходиться на значній відстані, достатньою для проведення засідання у режимі відеоконференції, як цього вимагає п. п.1, 5 ч. 1 ст. 336 КПК України.

З метою забезпечення оперативності судового провадження у розумний строк та участі представника потерпілого під час проведення судових засідань, з метою недопущення затягування розгляду справи, суддя вважає доцільним провести розгляд даного кримінального провадження в дистанційному режимі відеоконференції з Козельщинським районним судом Полтавської області.

Керуючись ст. ст. 336, 352 КПК України, суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника потерпілого ОСОБА_2 про участь у судовому засіданні в дистанційному режимі відеоконференції при розгляді кримінального провадження № 12023170000000782 по обвинуваченню ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України, задовольнити.

Визначити участь представника потерпілого - Козельщинської селищної ради Кременчуцького району Полтавської області - ОСОБА_2 в дистанційному режимі відеоконференції в приміщенні Козельщинського районного суду Полтавської області ( вул. Остроградського, 75/15 смт. Козельщина Кременчуцького району Полтавської області) під час проведення підготовчого судового засідання 14 травня 2024 року о 09 годині 00 хвилин в Хорольському районному суді Полтавської області та подальших судових засідань з розгляду кримінального провадження про обвинувачення ОСОБА_3 у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 362 КК України.

Доручити Козельщинському районному суду Полтавської області забезпечити проведення відеоконференції за участю представника потерпілого ОСОБА_2 в підготовчому судовому засіданні 14.05.2024 о 09:00 годині та в подальших судових засіданнях по даній справі.

При проведенні підготовчого судового засідання та подальших судових засідань в режимі відеоконференції доручити Козельщинському районному суду Полтавської області здійснити дії, передбачені ст. 336 КПК України.

Роз`яснити представнику потерпілого ОСОБА_2 , що у разі явки до Хорольського районного суду Полтавської області у призначений час проведення судового засідання, він має право брати участь в судовому засіданні в загальному порядку.

Запропонувати учаснику судового провадження надати в судове засідання документи та інші матеріали, що мають значення для цього кримінального провадження.

Копію ухвали надіслати Козельщинському районному суду Полтавської області та всім учасникам судового провадження.

Інформацію щодо справи, що розглядається учасники справи можуть отримати на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет веб-адреса сторінки: http://court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з дня її постановлення і оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118506424
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини у сфері використання електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж і мереж електрозв'язку Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї

Судовий реєстр по справі —548/798/24

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

Ухвала від 04.04.2024

Кримінальне

Хорольський районний суд Полтавської області

Старокожко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні