Ухвала
від 17.04.2024 по справі 758/4486/24
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/4486/24

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 квітня 2024 року м. Київ

Подільський районний суд м. Києва у складі слідчого судді ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчої СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження № 12024100070000727 від 04.04.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, про тимчасовий доступ до документів,

У С Т А Н О В И В:

Слідча СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 за погодженням з прокурором Подільської окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів.

Клопотання обґрунтовано тим, що Слідчим відділом Подільського УП ГУНП у місті Києві проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12024100070000727 від 04.04.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, 03.04.2024 приблизно о 08 год. 45 хв. за адресою АДРЕСА_1 водій ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 керуючи автомобілем «Mitsubishi Lancer› д.н.з НОМЕР_1 рухаючись до другій смузі руху зі сторони вул. Стеценка в напрямку просп. Правди здійснив наїзд на пішохода ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка перетинала проїзну частину у невстановленому для цього місті злива направо відносно напрямку руху водія ОСОБА_5 . Після першочергового наїзду пішохода ОСОБА_7 відкинуло на зустрічний бік дороги, а саме на автомобіль «Ford Tourneo Connect» д.н.з. НОМЕР_2 під керуванням водія ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

В результаті дорожньо-транспортної пригоди пішохід ОСОБА_6 отримала тілесні ушкодження та була госпіталізована до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

В ході проведення досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи для вирішення питань про ступінь тяжкості отриманих тілесних ушкоджень, їх кількість, локалізацію, механізм отримання. Також органу досудового розслідування необхідно встановити, чиї саме дії спричинили отримані тілесні ушкодження. Для проведення такої експертизи необхідна медична документація, а саме картка стаціонарного хворого, рентген знімки, їх опис, СКТ, КТ, МРТ та інша медична документація та додатки до неї, що стосується лікування ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Вказана медична документація та додатки до неї перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_5 , що розташована за адресою: АДРЕСА_2 .

Медична документація містить відомості, які можуть становити лікарську таємницю. Вказана медична документація в сукупності з іншими матеріалами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме при проведенні судово-медичної експертизи.

Ураховуючи, що іншим способом отримати інформацію та довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів неможливо, необхідно отримати тимчасовий доступ до медичних документів, а саме: картки стаціонарного хворого, рентген знімки, їх опис, СКТ, КТ, МРТ та інша медична документація та додатки до неї, що стосується лікування ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_5 , що розташована за адресою: АДРЕСА_2 .

До суду надійшла заява слідчої ОСОБА_3 про розгляд клопотання без її участі, в якій слідча підтримала клопотання та просила його задовольнити.

Представник власника майна, у володінні якої знаходяться речі та документи, а саме - КНП « ІНФОРМАЦІЯ_6 », про день, час та місце розгляду клопотання повідомлялися належним чином, про причини неявки суд не повідомив.

Суд вважає за можливе розглядати клопотання у відсутність особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України.

Вивчивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку про задоволення клопотання у зв`язку з наступним.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Клопотання слідчої, яке надійшло до суду, відповідає вимогам КПК України.

З урахуванням вищезазначених положень КПК України, суд приходить до висновку про наявність правових підстав для задоволення клопотання, оскільки в клопотанні доведено наявність у досудового слідства підстав вважати, що для всебічно повного, швидкого та неупередженого розслідування є необхідність у вилученні медичних документів, що перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_5 з метою призначення судово-медичної експертизи для вирішення питань про ступінь тяжкості отриманих тілесних ушкоджень, а отже суд приходить до висновку про обґрунтованість клопотання.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 159 - 166, 246 - 265, 309 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчої СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження № 12024100070000727 від 04.04.2024 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286 КК України, про тимчасовий доступ до документів - задовольнити.

Надати начальнику слідчого відділення СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_9 , слідчому СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_10 , слідчому СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , слідчому СВ Подільського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_11 , тимчасовий доступ до документів, що перебувають в ІНФОРМАЦІЯ_5 , що за адресою: АДРЕСА_2 , а саме до оригіналів медичної документації, в тому числі: історії хвороби, рентген знімків, МРТ та СКТ досліджень, результатів токсикологічного дослідження, зразків біологічного середовища - крові, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю їх вилучення.

Після проведення експертизи оригінали медичних документів невідкладно повернути ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Строк дії ухвали становить два місяці з дня її ухвалення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку, з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів, відповідно до положень ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_12

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення17.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118507572
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —758/4486/24

Ухвала від 17.04.2024

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Петров Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні