Ухвала
від 22.04.2024 по справі 766/2942/24
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 766/2942/24

н/п 2/766/8911/24

УХВАЛА

про повернення позовної заяви

22 квітня 2024 року суддя Херсонського міського суду Херсонської області Булах Є.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , адреса для листування6 АДРЕСА_2 ) поданої в інтересах позивача представником за ордером адвокатом Брушко Інною Ігорівною(місцезнаходження: АДРЕСА_3 ) до Білозерської державної нотаріальної контори Херсонської області (ЄДРПОУ: 34669140, місцезнаходження: 75000, Херсонська область, Херсонський район, с.м.т. Білозерка, вул.. Свободи, буд. 85),про зобов`язання вчинити певні дії,-

встановив:

Представник позивача звернувся до суду з позовом до відповідача про зобов`язання вчинити певні дії, у якому просив визнати недійсним запис про заборону на нерухоме майно внесеного до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна 06.07.2006 року за № 3423395 та зобов`язати реєстратора Білозерської державної нотаріальної контори вилучити з Державного реєстру запис про заборону на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_4 , реєстраційний номер обтяження 3423395.

Відповідно до Журналу реєстрації вхідної кореспонденції позовну заяву та протокол автоматизованого розподілу судової справи між суддями передано головуючому судді Булах Є.М..

До вирішення питання про відкриття провадження у справі від представника позивача надійшла заява про повернення матеріалів позову, яку відповідно до Журналу реєстрації вхідної кореспонденції суду передано судді Булах Є.М. 22.04.2024 року.

Згідно п. 3 ч. 4 ст. 185 ЦПК України заява повертається у випадках, коли до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Відповідно до ч. 5 ст. 185 ЦПК України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

Таким чином, оскільки провадження у справі не відкрито та беручи до уваги, що зі змісту заяви вбачається бажання сторони позивача відкликати позовну заяву і підстав для відмови не встановлено, заява підлягає задоволенню, а позовна заява з додатками поверненню позивачу/представнику.

Керуючись ст. ст. 185, 247, 260-261, 353 ЦПК України, суддя,-

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 (РНОКПП НОМЕР_1 , місце реєстрації: АДРЕСА_1 , адреса для листування6 АДРЕСА_2 ) поданої в інтересах позивача представником за ордером адвокатом Брушко Інною Ігорівною(місцезнаходження: АДРЕСА_3 ) до Білозерської державної нотаріальної контори Херсонської області (ЄДРПОУ: 34669140, місцезнаходження: 75000, Херсонська область, Херсонський район, с.м.т. Білозерка, вул.. Свободи, буд. 85),про зобов`язання вчинити певні дії, разом з доданими матеріалами повернути особі, яка її подала.

Копію позовної заяви залишити в суді (ч. 6 ст. 185 ЦПК України).

Копію ухвали про повернення позовної заяви невідкладно надіслати особі, яка подала позовну заяву.

Роз`яснити, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її постановлення до Херсонського апеляційного суду в порядкуст.355 ЦПК України.

Учасник справи, якому повна ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала суду, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвалу складено 22.04.2024 року.

Суддя Є.М.Булах

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118509523
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про спонукання виконати або припинити певні дії

Судовий реєстр по справі —766/2942/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Булах Є. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні