Ухвала
від 22.04.2024 по справі 493/650/24
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 493/650/24

Провадження № 1-кс/493/43/24

УХВАЛА

22 квітня 2024 року м. Балта Одеської області

Слідчий суддя Балтського районного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , ст. дізнавача ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Балта клопотання ст. дізнавача СД відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до інформації, яка містить охоронювану законом таємницю,

В С Т А Н О В И Л А :

В провадженні СД відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції ГУНП в Одеській області перебувають матеріали кримінального провадження № 12024168180000030 за ознаками кримінального проступку, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України.

Під час розслідування даної справи ст. дізнавач СД відділення поліції № 1 Подільського районного управління поліції ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 за згодою прокурора Подільської окружної прокуратури Одеської області ОСОБА_4 звернулася до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до медичних карток стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка знаходиться в КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » з можливістю вилучення.

Свої вимоги ст. дізнавач обґрунтовує тим, що вказані документи необхідні для всебічного, повного та об`єктивного розслідування кримінального проступку.

В судовому засіданні ст. дізнавач клопотання підтримала.

Прокурор в судове засідання не з`явилася, про дату, час та місце розгляду клопотання повідомлена належним чином.

Представник КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », у володінні якого знаходиться відповідна інформація, в судове засідання не з`явився. Про час і місце розгляду справи був повідомлений належним чином, тому згідно ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутності.

Вивчивши матеріали, якими обґрунтовується необхідність тимчасового доступу, слідчий суддя дійшла висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно з витягом із Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження вбачається, що 06.04.2024 року внесено відомості за ознаками кримінального проступку, передбаченого ст. 125 ч. 1 КК України.

З матеріалів досудового розслідування вбачається, що 06.04.2024 року до ЧЧ відділення поліції № 1 Подільського РУП ГУНП в Одеській області надійшла заява від ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , про те, що 17.03.2024 року, перебуваючи на території с. Сінне Подільського району Одеської області, невідомі особи спричинили йому тілесні ушкодження.

З письмового допиту ОСОБА_5 вбачається, що 17.03.2024 року приблизно о 09:20 год. до нього зателефонувала гр. ОСОБА_6 та сказала, щоб він приїхав до неї, так як вона вирішила продати автомобіль її чоловіка, а з виручених коштів повернути йому борг. Приїхавши за адресою, де мешкає остання, він побачив, що у двір до ОСОБА_7 зайшло четверо чоловіків віком від 25 до 40 років. Коли він зайшов на подвір`я один з чоловіків наніс йому удар головою в область носу та кулаком в область голови, від чого він присів, а потім підійшов другий чоловік та наніс йому удар кулаком в область голови, чим спричинили тілесні ушкодження. Після чого чоловіки повідомили, що ОСОБА_8 пізніше поверне йому борг.

17.03.2024 року ОСОБА_5 був госпіталізований в хірургічне відділення та знаходився на стаціонарному лікуванні в КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Балтської міської ради Одеської області до 25.03.2024 року з діагнозом: струс головного мозку, перелом кісток носа, перелом зубів верхнього ряду. А з 26.03.2024 року по 01.04.2024 року перебував на лікуванні в терапевтичному відділенні КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Балтської міської ради Одеської області з діагнозом: гіпертензивна (гіпертонічна) хвороба з переважним ураженням серця без (застійної) серцевої недостатності ІІ стадія, ступінь 2, ризик високий, кризовий перебіг з частими дисциркулярними неускладненими кризами.

Таким чином, медичні картки стаціонарного хворого ОСОБА_5 , що знаходяться в КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »», мають суттєве значення для всебічного, повного та об`єктивного проведення досудового розслідування у вищезазначеному кримінальному провадженні, можуть бути використані як докази, тому клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 159, 160, 163, 164, 166 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И Л А :

1.Клопотання ст.дізнавача СДвідділення поліції№ 1Подільського районногоуправління поліціїГУНП вОдеській області ОСОБА_3 протимчасовий доступдо інформації,яка міститьохоронювану закономтаємницю задовольнити.

2.Надати начальникуСД відділенняполіції №1Подільського РУПГУНП вОдеській області ОСОБА_9 ,ст.дізнавачу СДвідділення поліції№ 1Подільського районногоуправління поліціїГУНП вОдеській області ОСОБА_3 , дізнавачам СД відділення поліції № 1 Подільського РУП ГУНП в Одеській області ОСОБА_10 та ОСОБА_11 тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення, а саме: до оригіналів медичних карток стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , мешканця АДРЕСА_1 , який проходив лікування в період часу із 17.03.2024 року по 25.03.2024 року, та з 26.03.2024 року по 01.04.2024 року, що знаходяться в КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », розташованого за адресою: АДРЕСА_2 .

3. Визначити строк дії ухвали тривалістю два місяці, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

4. У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118510124
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —493/650/24

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Тітова Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні