Ухвала
від 22.04.2024 по справі 946/2939/24
ІЗМАЇЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 946/2939/24

Провадження № 1-кс/946/935/24

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 квітня 2024 року слідчий суддя місцевого Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого СВ Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчим відділом СВ Ізмаїльського РВП здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №12023162150001643 від 25.12.2023 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 286 КК України.

Так, 25.12.2023 біля 16:40 години в м. Ізмаїл Одеської області водій ОСОБА_4 керуючи автомобілем «BMW» реєстраційний номер НОМЕР_1 та рухаючись по пр. Незалежності з боку вул. Михайла Грушевського в напрямку пр. Миру на не регульованому перехресті пр. Незалежності (не парна сторона) кут вул. Княгині Ольги здійснив наїзд на велосипедиста ОСОБА_5 , який в цей час здійснював рух на велосипеді «Ardis» по вул. Княгині Ольги в напрямку вул. Адмірала Холостякова. Внаслідок ДТП велосипедист ОСОБА_5 отримав тілесні ушкодження у вигляді перелому правої гомілки та множинних переломів ребер.

Безпосередньо після дорожньо-транспортної пригоди велосипедиста ОСОБА_5 було госпіталізовано до Комунального некомерційного підприємства Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області « ІНФОРМАЦІЯ_1 » де остання перебувала на стаціонарному лікуванні.

З метою повного, всебічного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, необхідно провести судово-медичну експертизу відносно ОСОБА_5 . Для проведення вказаної експертизи необхідне обов`язкове надання експертам оригіналу медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 з Комунального некомерційного підприємства Ізмаїльської міської ради Ізмаїльського району Одеської області « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_1 ).

Без надання оригіналу вказаної медичної документації, проведення судово-медичної експертизи не можливе, а без проведення експертизи не можливе повне, всебічне та об`єктивне проведення досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженню.

Отже, вищевказана медична документація, буде використана для проведення судово-медичної експертизи, яка у подальшому може бути використана в якості доказу, а здобути вказану медичну документацію іншим способом не надається можливим.

Слідчий та прокурор надали заяву, якою просять розглянути справу за їх відсутності.

Представник Комунального некомерційного підприємства ІНФОРМАЦІЯ_2 « ІНФОРМАЦІЯ_1 », сповіщався про розгляд клопотання слідчого щодо тимчасового доступу до речей і документів, але в судове засідання не з`явився.

В силу ст. 107 КПК технічні засоби фіксування процесу не застосовувалися.

Вивчивши матеріали, які обґрунтовують доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання слідчого підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Виходячи з наведеного та приймаючи до уваги, що завданням кримінального судочинства є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального правопорушення, а також зважаючи на те, що доступ до зазначених у клопотанні речей необхідно слідчому для розкриття злочину, вважаю за необхідне клопотання слідчого про надання тимчасового доступу до речей і документів з можливістю вилучити їх (здійснити їх виїмку) задовольнити.

На підставі вищезазначеного та керуючись ст.ст. 162, 163 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ Ізмаїльського РВП ГУНП в Одеській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати дозвілстаршому слідчомуСВ ІзмаїльськогоРВП ГУНП вОдеській області ОСОБА_3 натимчасовий доступдо документів(вилучитиїх (здійснитиїх виїмку),які перебуваютьу володінніКомунального некомерційногопідприємства Ізмаїльськоїміської радиІзмаїльського районуОдеської області« ІНФОРМАЦІЯ_1 »( АДРЕСА_2 ),а саме: медичної карти стаціонарного хворого ОСОБА_5 .

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118510334
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —946/2939/24

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області

Присакар О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні