Ухвала
від 19.04.2024 по справі 180/797/24
МАРГАНЕЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 180/797/24

2-н/180/44/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 квітня 2024 р. м. Марганець

Суддя Марганецькогоміського судуДніпропетровської областіЯнжула О.С., розглянувши заявуКомунального підприємства "Виробничеуправління водопровідно-каналізаційногогосподарства Марганецькоїміської ради"про видачусудового наказу простягнення з ОСОБА_1 заборгованості за послуги з водопостачання та водовідведення,-

ВСТАНОВИВ:

До Марганецькогоміського судуДніпропетровської області надійшлазаява Комунальногопідприємства "Виробничеуправління водопровідно-каналізаційногогосподарства Марганецькоїміської ради" про видачу судовогонаказу про стягненняз ОСОБА_1 заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення.

Розглянувши заяву та додані до неї документами, вважаю за необхідне відмовити заявнику - Комунальному підприємству "Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства Марганецької міської ради" за таких підстав.

Згідно ст. 162 ЦПК України заява про видачу судового наказу подається до суду першої інстанції за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом.

Відповідно до ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Відповідно до ч. 5 ст. 165 ЦПК України, у разі якщо боржником у заяві про видачу судового наказу вказана фізична особа, яка не має статусу підприємця, суддя не пізніше двох днів з дня надходження такої заяви, крім випадків подання заяви про видачу судового наказу в електронній формі до боржника, який має офіційну електронну адресу, звертається до відповідного органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання фізичної особи - боржника.

Як вбачається з матеріалів заяви про видачу судового наказу, заявник зазначає наступну адресу проживання боржника: АДРЕСА_1 .

Згідно відповіді №551872 від 19.04.2024 року з Єдиного державного демографічного реєстру, за параметрами запиту особу ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , не знайдено.

Заявником до матеріалів заяви про видачу судового наказу не надано інформації на підтвердження реєстрації в місті Марганець Дніпропетровської області боржника ОСОБА_1 .

Відповідно до ч. 9 ст. 165 ЦПК України, суд відмовляє у видачі судового наказу у разі якщо судом інформація не дає можливості встановити зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання (перебування) фізичної особи боржника.

Відповідно до ч. 9 ст. 165, 260 ЦПК України,-

П О С Т А Н О В И В:

ВідмовитиКомунальному підприємству"Виробничеуправління водопровідно-каналізаційногогосподарства Марганецькоїміської ради" увидачі судовогонаказу про стягнення з ОСОБА_1 заборгованості за послуги водопостачання та водовідведення.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня складання повного тексту ухвали.

Суддя: О. С. Янжула

Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118511950
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи наказного провадження Справи щодо стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг, телекомунікаційних послуг, послуг телебачення та радіомовлення з урахуванням індексу інфляції та трьох відсотків річних, нарахованих заявником на суму заборгованості

Судовий реєстр по справі —180/797/24

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Марганецький міський суд Дніпропетровської області

Янжула О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні