Ухвала
від 22.04.2024 по справі 613/161/24
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/161/24 Провадження № 2/613/260/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2024 року м. Богодухів

Богодухівський районний суд Харківської області у складі головуючого судді Сеник О.С., за участі секретаря судового засідання Нагорної С.П., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Богодухові цивільну справу № 613/161/24 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Богодухівської міської ради Харківської області, третя особа Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області про визначення частки у спільній власності, за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Богодухівської міської ради Харківської області, третя особа Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області про визначення частки у спільній власності, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Богодухівського районного суду Харківської області перебуває зазначена цивільна справа.

Ухвалою Богодухівськогорайонного судуХарківської областівід 23.02.2024по справі№ 613/161/24позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , ОСОБА_3 ,Богодухівської міськоїради Харківськоїобласті,третя особа:Богодухівська державнанотаріальна контораХарківської областіпро визначеннячастки успільній власностіта визнанняправа власностіу порядкуспадкування булоприйнято дорозгляду тавідкрито провадженняу справі.Визначено проводитирозгляд справиза правиламизагального позовногопровадження.Призначено у справі підготовче засідання.

20.03.2024 відповідачем ОСОБА_1 подано зустрічний позов, який було прийнято ухвалою суду від 20.03.2024, об`єднано з первісним позовом та ухвалено розглядати в порядку загального позовного провадження разом із первісним позовом.

Сторони, їх представники та представник третьої особи в підготовче засідання не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

ОСОБА_2 , ОСОБА_1 , ОСОБА_3 у поданих до суду письмових заявах просили суд провести підготовче засідання за їх відсутності.

Представник відповідача Богодухівської міської ради Харківської області в поданій до суду письмовій заяві просив суд розглянути справу за його відсутності, повідомив, що Богодухівська міська рада у вирішенні справи по суті покладається на розсуд суду.

Представник третьої особи в поданій до суду письмовій заяві просила суд розглянути справу за відсутності представника Богодухівської державної нотаріальної контори Харківської області, повідомила, що питання задоволення заяви залишає на розсуд суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 223 ЦПК України неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею.

Згідно з ч.2 ст.247 ЦПК України, враховуючи неявку всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, вирішивши питання, перелічені у статті 197 ЦПК України, перевіривши матеріали справи, зазначає наступне.

Відповідно до ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Згідно з ч. 1 ст.200ЦПК України у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закри ття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

У підготовчому судовому засіданні встановлено, що спір між сторонами до судового розгляду не врегульований, підстав для залишення позовної заяви без розгляду або закриття провадження у справі немає, підстав для відкладення підготовчого судового засідання немає.

Враховуючи наведене, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, у зв`язку з чим підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до розгляду за правилами загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 189, 196-198, 200, ч. 1 ст. 223, ч.2 ст.247, ч.2 ст.258, ст.ст.260, 261 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Богодухівської міської ради Харківської області, третя особа Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області про визначення частки у спільній власності, за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Богодухівської міської ради Харківської області, третя особа Богодухівська державна нотаріальна контора Харківської області про визначення частки у спільній власності.

Призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 14травня 2024року о09год.00хв. у залі судових засідань Богодухівського районного суду Харківської області.

У судове засідання викликати учасників справи позивача (відповідача за зустрічним позовом) та відповідачів за первісним позовом (позивачів за зустрічними позовами), представника відповідача Богодухівської міської ради Харківської області та представника третьої особи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.С. Сеник

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу118512859
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за законом.

Судовий реєстр по справі —613/161/24

Рішення від 14.05.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Сеник О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні