Ухвала
від 22.04.2024 по справі 607/8631/24
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

22.04.2024 Справа №607/8631/24 Провадження №2/607/2212/2024

м. Тернопіль

Суддя Тернопільськогоміськрайонного судуТернопільської областіКунець Н.Р.,ознайомившись ізматеріалами позовноїзаяви ОСОБА_1 в інтересахякої дієадвокат ІщукКостянтин Валентиновичдо Відділуосвіти Білецькоїсільської радиТернопільського районуТернопільської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, -

ВСТАНОВИВ:

17.04.2024позивач ОСОБА_1 в інтересахякої дієадвокат ІщукК.В.звернулась досуду зпозовом довідповідача Відділуосвіти Білецькоїсільської радиТернопільського районуТернопільської області про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Позовна заява відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстав для відмови у відкритті провадження у справі або для повернення позовної заяви з наданих суду матеріалів не вбачається.

Позовна заява підлягає розгляду у порядку цивільного судочинства, спір підсудний Тернопільському міськрайонному суду Тернопільської області, а тому слід відкрити провадження у цивільній справі.

Врахувавши норми ст.ст. 274, 279 ЦПК України, суддя вважає за доцільне розглядати справу в порядку спрощеного позовного провадження з викликом у судове засідання сторін.

Окрім цього, відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

В силу вимог ст.181 ЦПК України третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору має право подати пояснення щодо позову або відзиву у яких викладає свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. Пояснення третьої особи підписуються третьою особою або її представником. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 цього Кодексу. Пояснення третьої особи подаються в строк, встановлений судом. Суд має встановити такий строк, який дозволить третій особі підготувати свої міркування, аргументи та відповідні докази та надати пояснення до позову або відзиву, а іншим учасникам справи - отримати відповідь на такі пояснення завчасно до початку розгляду справи по суті.

Так, як вбачається з позовної заяви, предметом позову у даній справі є визнання незаконним та скасувати наказу Відділу освіти Білецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області від 18.03.2024 № 11-к про звільнення директора Закладу дошкільної освіти «Дитячий ясла-садок с. Біла Білецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області» ОСОБА_1 на підставі п. 3 ч. 1 ст. 40 КЗпП України, поновлення на посаді та стягнення з Відділу освіти Білецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Водночас, відповідно до Положення про Відділ освіти Білецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, затвердженого рішенням № 578 сесії Білецької сільської ради VII скликання від 07.08.2019, Відділ освіти Білецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області є виконавчим органом Білецької сільської ради, утворюється Білецькою сільською радою для реалізації завдань місцевого самоврядування у сфері освіти. Відділ підзвітний і підконтрольний Білецькій сільській раді та підпорядкований Білецькому сільському голові та Виконавчому комітету Білецької сільської ради, а з питань здійснення делегованих йому повноважень підконтрольний відповідним органам державного управління, що реалізують державну політику у сфері освіти (п.п. 1.1, 1.2).

За вказаних обставин, оскільки Відділ освіти Білецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, утворений Білецькою сільською радою та підзвітний і підконтрольний їй, вважаю, що судове рішення по даній справі може вплинути на інтереси, права та обов`язки Білецькою сільською радою, а тому з метою повноти встановлення фактичних обставин справи та для забезпечення можливості винесення об`єктивного рішення, слід залучити Білецьку сільську раду Тернопільського району Тернопільської області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Керуючись ст. 187 Цивільного процесуального кодексу України,

ПОСТАНОВИВ:

Відкрити провадженняу цивільнійсправі запозовною заявою ОСОБА_1 вінтересах якоїдіє адвокатІщук КостянтинВалентинович доВідділу освітиБілецької сільськоїради Тернопільськогорайону Тернопільськоїобласті про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження.

Призначити судовезасіданняна 12годину 00хвилин 23травня 2024року в приміщенні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області (вул.Котляревського, 34, м. Тернопіль, 1 поверх, 11 зал судових засідань).

У судове засідання викликати сторони.

Роз`яснити відповідачу право подати відзив на позовну заяву у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана одночасно з надсиланням відзиву до суду. Документи, які підтверджують надіслання відзиву іншим учасникам справи, додаються до відзиву.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Встановити позивачу десятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Відповідно до вимог ч.1 ст.193 ЦПК України відповідач має право пред`явити зустрічний позову строк для подання відзиву.

Залучити до участі у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 вінтересах якоїдіє адвокатІщук КостянтинВалентинович доВідділу освітиБілецької сільськоїради Тернопільськогорайону Тернопільськоїобласті про визнання незаконним та скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу, у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Білецьку сільську раду Тернопільського району Тернопільської області, адреса місцезнаходження: вул. Молодіжна, буд. 19, с. Біла, Тернопільського району Тернопільської області, 47707.

Встановити третій особі строк для надання пояснень щодо позову протягом п`ятнадцятиднів із дня отримання ухвали про залучення до участі у цивільній справі.

Копію ухвали невідкладно надіслати особам, які беруть участь у справі. Одночасно відповідачу направити копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Сторони можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади Українисторінці http:// court.gov.ua/sud1915/.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Позивач: ОСОБА_1 , РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 .

Відповідач: Відділ освіти Білецької сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, код ЄДРПОУ 43041459, адреса місцезнаходження: вул. Молодіжна, буд. 19, с. Біла, Тернопільського району Тернопільської області, 47707.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Білецька сільська рада Тернопільського району Тернопільської області, адреса місцезнаходження: вул.Молодіжна, буд. 19, с. Біла, Тернопільського району Тернопільської області, 47707.

СуддяН. Р. Кунець

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118516210
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —607/8631/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Кунець Н. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні