Ухвала
від 16.04.2024 по справі 908/2146/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/35/23

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16.04.2024 Справа № 908/2146/23

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Юлдашева Олексія Олексійовича, розглянувши матеріали господарської справи

кредитори 1/ Приватне підприємство КОПІЙКА ПЛЮС, код ЄДРПОУ 35594421 (51931 Дніпропетровська область, місто Кам`янське, вул. Сачко, буд. 26, приміщення 27)

2/ Товариство з обмеженою відповідальністю ТРЕЙД КЕПІТАЛ ФІН

3/ ДВ Фінанс Корпорейшн Лімітед

4/ Акціонерне товариство Оператор газорозподільної системи ЛУГАНСЬКГАЗ

5/ Товариство з обмеженою відповідальністю НВП Зоря

боржник Товариство з обмеженою відповідальністю МОДУС ОПЕРАНДІ, код ЄДРПОУ 44171507 (69006 Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Трегубенка, буд. 18, корпус Б)

Представники сторін не з`явились

УСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Запорізької області від 31.07.2023 року, відкрито провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю МОДУС ОПЕРАНДІ, код ЄДРПОУ 44171507 (69006 Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Трегубенка, буд. 18, корпус Б). Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Введено процедуру розпорядження майном боржника. Розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Лященка Сергія Сергійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 107 від 04.02.2013; адреса: 49115, м. Дніпро, вул. К. Юнина, 95). Попереднє засідання суду призначити на 14.09.2023 о 10-30.

На офіційному веб-порталі судової влади України здійснено публікацію повідомлення за № 71116 від 02.08.2023р.

Ухвалою від 14.09.2023 віднесено кредиторські вимоги ініціюючого кредитора Приватного підприємства КОПІЙКА ПЛЮС у розмірі 25 000,00 грн основного боргу до четвертої черги задоволення; визнано кредиторські вимоги до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю ТРЕЙД КЕПІТАЛ ФІН у розмірі 5 100 000,00 грн основного боргу з четвертою чергою задоволення та 5 368,00 грн судового збору з першою чергою задоволення, ДВ Фінанс Корпорейшн Лімітед у розмірі 20 000 000,00 грн основного боргу з четвертою чергою задоволення та 5 368,00 грн судового збору з першою чергою задоволення; зобов`язано розпорядника майна боржника провести збори кредиторів відповідно до статті 48 Кодексу України з процедур банкрутства; дата проведення зборів кредиторів та комітету - до 27.09.2023р., підсумкове засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, призначено на 03.10.2023р. об 11-20.

Ухвалою від 03.10.2023 визнано кредиторські вимоги Акціонерного товариства Оператор газорозподільної системи ЛУГАНСЬКГАЗ, без права вирішального голосу на зборах та комітеті кредиторів, у розмірі 2 140 000,00 грн - основного боргу з четвертою чергою задоволення, 5 368,00 грн. судового збору з першою чергою задоволення.

Постановою Господарського суду Запорізької області від 28.11.2023р., зокрема, припинено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю МОДУС ОПЕРАНДІ, код ЄДРПОУ 44171507 (69006 Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Трегубенка, буд. 18, корпус Б). Припинено повноваження розпорядника майна боржника Лященка С.С. Визнано Товариство з обмеженою відповідальністю МОДУС ОПЕРАНДІ, код ЄДРПОУ 44171507 (69006 Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Трегубенка, буд. 18, корпус Б) - банкрутом. Відкрито ліквідаційну процедуру. Ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю МОДУС ОПЕРАНДІ призначено арбітражного керуючого Лященка Сергія Сергійовича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 107 від 04.02.2013; адреса: вул. Командира Юнина, 95, м. Дніпро, 49115).

На офіційному веб-порталі судової влади України 30.11.2023р. за № 72005 розміщено повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Ухвалою від 18.01.2024 визнано кредиторські вимоги до боржника Товариства з обмеженою відповідальністю НВП Зоря у розмірі 374 000,00 грн основного боргу з четвертою чергою задоволення, та 5 368,00 грн. судового збору з першою чергою задоволення.

Ліквідатором банкрута подано до господарського суду звіт про проведену роботу, ліквідаційний баланс, документи на підтвердження проведення ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 02.04.2024р. призначено судове засідання для розгляду поданих документів на 16.04.2024р. о 12-30.

Представники сторін своїм правом на участь у судовому розгляді справи 16.04.2024. не скористалися, у судове засідання не з`явилися, про час і місце розгляду справи були повідомлені належним чином.

Справа розглядається відповідно до приписів ст. 202 ГПК України за наявними в ній матеріалами.

Згідно зі статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду (а в разі ліквідації страховика або кредитної спілки - також до Національного банку України) звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна або майно не виявлено чи відсутнє, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

Якщо ліквідатор не виявив майнових активів, що підлягають включенню до складу ліквідаційної маси, він зобов`язаний окремо зазначити такі майнові активи у ліквідаційному балансі та подати до господарського суду ліквідаційний баланс, який засвідчує відсутність у банкрута майна.

Виявлення після закриття провадження у справі про банкрутство майна банкрута, достатнього для покриття витрат, пов`язаних з провадженням у справі, є підставою для поновлення господарським судом провадження у справі за клопотанням учасника справи.

У разі якщо провадження у справі про банкрутство не було поновлено, таке майно банкрута за рішенням господарського суду переходить у власність відповідної територіальної громади або у державну власність, за умови що боржник є державним підприємством або господарським товариством, у статутному капіталі якого більше 50 відсотків акцій (часток) належать державі.

У разі якщо господарський суд дійшов висновку, що ліквідатор не виявив або не реалізував майнові активи банкрута у повному обсязі, суд постановляє ухвалу про призначення нового ліквідатора в порядку, встановленому цим Кодексом.

Якщо майна банкрута вистачило для задоволення вимог кредиторів у повному обсязі, він вважається таким, що не має боргів і може продовжувати свою підприємницьку діяльність. У такому разі ліквідатор протягом п`яти днів з дня прийняття господарським судом відповідного рішення повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції яких належить призначення керівника (органів управління) боржника, та за потреби скликає загальні збори чи засідання відповідного органу і продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до їх призначення в установленому порядку.

Господарський суд може постановити ухвалу про ліквідацію юридичної особи, що звільнилася від боргів, лише у разі, якщо залишок її майнових активів є меншим, ніж вимагається для продовження нею господарської діяльності згідно із законодавством.

Ліквідатор виконує свої повноваження до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому цим Кодексом.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Судом установлено, що наказом № 07/12-к від 07.12.23р. звільнено з посади Директора Товариства у відповідності до п. 1. ст. 40 КЗпП України; Ліквідатором проведено інвентаризацію майна Боржника; складено Перелік ліквідаційної маси, який складається з наступних Активів:

- право вимоги до дебіторів на загальну суму 5 511 442,85 грн., а саме:

- право вимоги до КП ДМР «КОМСЕРВІС» (Код ЄДР 20255564) в розмірі 374 535,37 грн.,

- право вимоги до КП КМР «ЗЕЛЕНБУД» (Код ЄДР 05472910) в розмірі 71 000,00 грн.,

- право вимоги до ТОВ «ГАЗ ОПТИМУМ» (Код ЄДР 43520328) в розмірі 4 980 223,48грн.,

- право вимоги до AT «ДНІПРОВСЬКА ТЕПЛОЕЛЕКТРОЦЕНТРАЛЬ» (Код ЄДР 00130820) в розмірі 85 684,00 грн.,

Рухоме майно на суму 6 002 400,00 грн.:

- установкакотельнатранспортабельнамодульна УКТМ.4500.00.00.000 балансовою вартістю 3 662 400 (три мільйона шістсот шістдесят дві тисячі чотириста) грн. 00 коп.;

- пункт ГРПБ з регулятором РПД-200В балансовою вартістю 2 340 000 (два мільйони триста сорок тисяч) грн.00 коп..

Ліквідатором направлено лист, яким запропоновано умови продажу активів боржника. Проведено комітет кредиторів, яким надано згоду на продаж за запропонованими ліквідатором умовами.

Організовано торги з продажу майна банкрута та отримано Електронний протокол аукціону, акт про придбання майна на аукціоні, договір відступлення права вимоги.

Від продажу майна на ліквідаційний рахунок надійшли грошові кошти в сумі 164 209 грн. 46 коп., які були використані наступним чином.

4.00Код ID НБУ: 300647 Рахунок: UA20 3006 4700 0003 5708 0012 2956 1 ЄДРПОУ: 44171507 Нар. дох. РКО ТОВ "МОДУС ОПЕРАНДІ"Номер док-та: TR.435885.1814.1233 Оплата ком. за РО зг. з дог. № N40.10.0000003006 від 22/06/2021 (за переказ безготівк. коштів (через ІКБ) .Без ПДВ980.00Код ID НБУ: 305299 Рахунок: UA21 3052 9900 0002 6008 0507 0320 0 ЄДРПОУ: 33717773 ТОВ "ЮАБ "ЛЕГІС"Номер док-та: 2 сплата за послуги по архівування док-ції ТОВ "Модус операнді", зг. рах. №9 31.01.24р. Без ПДВ.24.00Код ID НБУ: 300647 Рахунок: UA20 3006 4700 0003 5708 0012 2956 1 ЄДРПОУ: 44171507 Нар. дох. РКО ТОВ "МОДУС ОПЕРАНДІ"Номер док-та: TR.435885.1174.1140 Оплата ком. за РО зг. з дог. № N40.10.0000003006 від 22/06/2021 (за переказ безготівк. коштів (через ІКБ) ).Без ПДВ100,00Код Ю НБУ: 300647 Рахунок: UA20 3006 4700 0003 5708 0012 2956 1 ЄДРПОУ: 44171507 Нар. дох. РКО ТОВ "МОДУС ОПЕРАНДІ"Номер док-та: TR.435885.295.1035 Оплата ком. за РО за період з 01/02/2024р. по 29/02/2024 р. зг. з дог. № N40.10.0000008513 від 17/11/2022 (За виконання операцій за допомогою СДО "Інтернет - банкінг").БезПДВ150,00Код ID НБУ: 300647 Рахунок: UA20 3006 4700 0003 5708 0012 2956 1 ЄДРПОУ: 44171507 Нар. дох. РКО ТОВ "МОДУС ОПЕРАНДІ"Номер док-та: TR.435885.297.1035 Оплата ком. за РО за період з 01/02/2024 р. по 29/02/2024 р. зг. з дог. № N40.10.0000003006 від 22/06/2021 (за обслуговування продукту).Без ПДВ5368,00Код ID НБУ: 305299 Рахунок: UA27 3052 9900 0002 6006 0505 8763 3 ЄДРПОУ: 44050039 ТОВ "ТРЕЙД КЕПІТАЛ ФІН"Номер док-та: 3 погашення кредиторських вимог І черги задоволення по справі 908/2146/23, відповідно реєстру кредиторів. Без ПДВ.87140,00Код Ю НБУ: 351005 Рахунок: UA91 3510 0500 0002 6008 1 735 8500 0Номер док-та: 4 погашення кредиторських вимог І черги заборгованності по справі

ЄДРПОУ: 35594421 ПП Копійка плюс908/2146/23 відповідно реєстру кредиторів, Без ПДВ.5368,00Код Ю НБУ: 322001 Рахунок: UA49 3220 0100 0002 6208 3050 2706 8 ЄДРПОУ: 2844400530 ОСОБА_1 Номер док-та: 6 погашення кредиторських вимог І черги задоволення по справі 908/2146/23 відповідно реєстру кредиторів, Без ПДВ.5368,00Код ID НБУ: 304665 Рахунок: UA05 3046 6500 0002 6007 3000 2117 8 ЄДРПОУ: 05451150 AT "ЛУГАНСЬКГА3 "Номер док-та: 5 погашення кредиторських вимог І черги задоволення по справі 908/2146/23, відповідно реєстру кредиторів. Без ПДВ.61500,00Код ID НБУ: 334851 Рахунок: UA64 3348 5100 0002 6213 1111 1101 2 ЄДРПОУ: 2852508477 ОСОБА_2 Номер док-та: 8 виплата основної грошової винагороди по справі 908/2146/23. Без ПДВ.200,00Код ID НБУ: 300647 Рахунок: UA20 3006 4700 0003 5708 0012 2956 1 ЄДРПОУ: 44171507 Нар. дох. РКО ТОВ "МОДУС ОПЕРАНДІ"Номер док-та: TR.435886.351.539 Оплата за РО за 21/02/2024 зг. з дог. № 92.10.0000003892 від 22/06/2021 (За закриття рахунку).Без ПДВ1 973,36Код ID НБУ: 351005 Рахунок: UA23 3510 0500 0002 6002 8789 8517 2 ЄДРПОУ: 43370841 АО «АЮРЛЕКС»Номер док-та: 7 надання послуги з підготовки документів для подання в архів по справі 908/2146/23, зг. pax. 1 від 19.02.24р. Без ПДВ.Отже, повністю погашено вимоги першої черги.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх встановлених Кодексом України з процедур банкрутства заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури. Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за боржником не зареєстровані, виконавчі документи на виконанні в органах ДВС не перебувають.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

У ліквідаційному балансі підприємства-банкрута відображено відсутність майнових активів.

Господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов`язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута.

Пунктом 7 частини 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення повністю кредиторських вимог, підприємницька діяльність товариства припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, господарський суд приймає рішення про ліквідацію юридичної особи-банкрута та закриття провадження у справі.

Згідно з частиною 4 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст.ст. 2, 60, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства ст.ст. 12, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута - затвердити.

Банкрута Товариство з обмеженою відповідальністю МОДУС ОПЕРАНДІ, код ЄДРПОУ 44171507 (69006 Запорізька область, м. Запоріжжя, вул. Трегубенка, буд. 18, корпус Б) - ліквідувати.

Провадження у справі закрити.

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Ухвала набирає законної сили з дня її винесення 16.04.2024р. Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, визначеними ст. ст. 256-259 ГПК України.

Ухвалу складено та підписано-22.04.24.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення16.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118517243
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/2146/23

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 03.01.2024

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Постанова від 28.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Судовий наказ від 29.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Рішення від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 02.11.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 12.10.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 16.10.2023

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні