Ухвала
від 22.04.2024 по справі 918/700/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"22" квітня 2024 р. м. Рівне Справа № 918/700/23

Господарський суд Рівненської області у складі головуючого судді Войтюка В.Р., при секретарі судового засідання Мамчур А.Ю., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали заяви Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енргоатом" від імені якого діє філія "Відокремлений підрозділ "Рівненська атомна екетрична станція" про заміну стягувача у виконавчому документі

у справі

за позовом Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" від імені якого діє відокремлений підрозділ "Рівненська атомна електрична станція"

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Компаком-2000"

про стягнення в сумі 10 151 грн. 72 коп.

В судове засідання учасники процесу не з`явилися.

ВСТАНОВИВ:

14 липня 2023 року Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" від імені якого діє відокремлений підрозділ "Рівненська атомна електрична станція" (далі - позивач) звернулося до Господарського суду Рівненської області з позовом до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Компаком-2000" (далі - відповідач) про стягнення в сумі 10 151 грн. 72 коп.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 17 липня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі № 918/700/23 за позовом Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" від імені якого діє відокремлений підрозділ "Рівненська атомна електрична станція" до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "Компаком-2000" про стягнення в сумі 10 151 грн. 72 коп., визначено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Рішенням Господарського суду Рівненської області від 18 вересня 2023 року, зокрема: позов задоволено; стягнуто з Товариства з обмеженою відповідальністю "Компаком-2000" на користь з Державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" від імені якого діє відокремлений підрозділ "Рівненська атомна електрична станція" 7 862 грн. 18 коп. пені, 3 023 грн. 92 штрафу та 2 684 грн. 00 коп. судових витрат.

12 квітня 2024 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енргоатом" від імені якого діє філія "Відокремлений підрозділ "Рівненська атомна екетрична станція" надійшла заява про заміну стягувача у виконавчому документі, у якій заявник просить суд здійснити процесуальне правонаступництво.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 15 квітня 2024 року призначено заяву Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енргоатом" від імені якого діє філія "Відокремлений підрозділ "Рівненська атомна екетрична станція" про заміну стягувача у виконавчому документі до розгляду у судовому засіданні на 22 квітня 2023 року.

19 квітня 2024 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енргоатом" від імені якого діє філія "Відокремлений підрозділ "Рівненська атомна екетрична станція" надійшла заява про заміну стягувача у виконавчому документі, у якій заявник просить суд здійснити процесуальне правонаступництво.

В судове засідання 22 квітня 2024 року учасники процесу не з`явилися.

Отже, судом встановлено, що позивач звернувся з позовом до суду як Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Разом з тим, 29 грудня 2023 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №1420 "Про утворення акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Пунктом 3 вказаної постанови передбачено, що товариство є правонаступником усіх майнових і немайнових прав та обов`язків державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" із дня державної реєстрації товариства. Відокремлені підрозділи державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" із дня державної реєстрації товариства продовжують функціонувати як відокремлені підрозділи товариства (філії, представництва).

Державна реєстрація змін була проведена 11 січня 2024 року, таким чином з 11 січня 2024 року акціонерне товариство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" стало правонаступником прав та обов`язків ДП "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Щодо вказаного клопотання суд відзначає наступне.

Згідно з положеннями статті 52 ГПК України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення юридичної особи шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідного учасника справи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову в заміні учасника справи його правонаступником суд постановляє ухвалу.

З врахуванням наведеного, суд робить висновок про задоволення клопотання про залучення до участі у справі правонаступника. А тому суд вважає за необхідне замінити позивача Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в особі відокремленого підрозділу "Рівненська атомна електрична станція" державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" його правонаступником - Акціонерне товариство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в особі філії "Відокремлений підрозділ "Рівненська атомна електрична станція" Акціонерного товариства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом".

Керуючись ст.ст. 52, 234, 235 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Заяву Акціонерне товариство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в особі філії "Відокремлений підрозділ "Рівненська атомна електрична станція" про заміну стягувача у виконавчому документі - задоволити.

2. Замінити стягувача у справі № 918/700/23, а саме Державне підприємство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в особі відокремленого підрозділу "Рівненська атомна електрична станція" державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" його правонаступником - Акціонерне товариство "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" в особі філії "Відокремлений підрозділ "Рівненська атомна електрична станція" (34400, м. Вараш, код. 05425046).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в порядку, передбаченому статтями 256, 257 ГПК України.

При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують повноваження представників.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua/sud5019/.

Суддя Войтюк В.Р.

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118518572
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення в сумі 10 151 грн. 72 коп. В судове засідання учасники процесу не з`явилися

Судовий реєстр по справі —918/700/23

Ухвала від 22.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Судовий наказ від 23.10.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Рішення від 18.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Рішення від 18.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 04.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 07.08.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 02.08.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні