Ухвала
від 22.04.2024 по справі 158/3205/23
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/3205/23

Провадження № 1-в/0158/20/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2024 року м. Ківерці

Ківерцівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Ківерці справу за поданням начальника Луцького РВ №2 філії «Центр пробації» у Волинській області ОСОБА_3 про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавленням волі відносно засудженого ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителя АДРЕСА_1 , засудженого 13.10.2023 року вироком Ківерцівського районного суду Волинської області за ч. 1 ст. 310 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн., -

в с т а н о в и в :

Начальник Луцького РВ №2 філії «Центр пробації» у Волинській області ОСОБА_3 звернулася до суду з поданням про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавленням волі відносно ОСОБА_4 , засудженого 13.10.2023 року вироком Ківерцівського районного суду Волинської області за ч. 1 ст. 310 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн., оскільки останній станом на 19.02.2023 року не надав документа підтверджуючого, що ним сплачено штраф за вищезазначеним вироком.

Представник Луцького РВ №2 філії «Центр пробації» у Волинській області у судове засідання не зявився, подав до суду заяву про розгляд справи без його участі.

Прокурор ОСОБА_5 у судове засідання не з`явився, подав до суду клопотання про проведення судового засідання без його участі.

ОСОБА_4 у судове засідання не з`явився, проте через канцелярію суду надав квитанцію про сплату штрафу у сумі 1700 гривень за вироком Ківерцівського районного суду Волинської області від 13.10.2023 року

Згідно з ч. 5 ст. 539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Судом встановлено, що вироком Ківерцівського районного суду Волинської області від 13.10.2023 року, ОСОБА_4 засуджено за ч. 1 ст. 310 КК України до покарання у виді штрафу в розмірі 1700 грн. Вирок набрав законної сили 14.11.2023 року.

Ухвалою Ківерцівського районного суду Волинської області від 10.01.2024 року засудженому ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , розстрочено виплату несплаченої суми штрафу у розмірі 1700 (одна тисяча сімсот) гривень, призначеного вироком Ківерцівського районного суду Волинської області від 13.10.2023 року по обвинуваченню ОСОБА_4 за ч. 1 ст. 310 КК України, на строк 4 (чотири) місяці, рівними частинами кожного місяця, до повної сплати несплаченої суми штрафу.

Станом на 19.02.2024 року, уповноважений орган з питань пробації не отримував від засудженого документа про сплату штрафу.

Згідно ст. 26 КВК України засуджений до основного покарання у виді штрафу зобов`язаний сплатити штраф у місячний строк після набрання вироком суду законної сили і повідомити про це відповідний суд шляхом представлення документа про сплату штрафу. У разі призначення основного покарання у виді штрафу з розстрочкою виплати певними частинами засуджений зобов`язаний сплачувати штраф у розмірі та строки, встановлені вироком суду. Про сплату відповідної частини штрафу засуджений повідомляє відповідний суд шляхом пред`явлення документа про сплату відповідної частини штрафу. У разі несплати засудженим штрафу, призначеного як основне покарання, у строк, передбачений частиною першою цієї статті, суд розглядає питання про розстрочку виплати несплаченої суми штрафу або заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону. У разі несплати засудженим чергового платежу штрафу, призначеного як основне покарання, з розстрочкою його виплати суд через місяць після закінчення строку виплати чергового платежу замінює несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі відповідно до закону.

Згідно ст. 53 КК України штраф - це грошове стягнення, що накладається судом у випадках і межах, встановлених в Особливій частині цього Кодексу. Розмір штрафу визначається судом залежно від тяжкості вчиненого злочину та з урахуванням майнового стану винного в межах від тридцяти до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, якщо статтями Особливої частини цього Кодексу не передбачено вищого розміру штрафу. З урахуванням майнового стану особи суд може призначити штраф з розстрочкою виплати певними частинами строком до трьох років. У разі неможливості сплати штрафу суд може замінити несплачену суму штрафу покаранням у виді громадських робіт із розрахунку: десять годин громадських робіт за один встановлений законодавством неоподатковуваний мінімум доходів громадян, або виправними роботами із розрахунку один місяць виправних робіт за чотири встановлених законодавством неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, але на строк не більше двох років.

При цьому, відповідно до ст. ст. 22, 26 КПК України, кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими цим Кодексом. Сторони кримінального провадження мають рівні права на збирання та подання до суду речей, документів, інших доказів, клопотань, скарг, а також на реалізацію інших процесуальних прав, передбачених цим Кодексом. Суд, зберігаючи об`єктивність та неупередженість, створює необхідні умови для реалізації сторонами їхніх процесуальних прав та виконання процесуальних обов`язків. Сторони кримінального провадження є вільними у використанні своїх прав у межах та у спосіб, передбачених цим Кодексом. Слідчий суддя, суд у кримінальному провадженні вирішують лише ті питання, що винесені на їх розгляд сторонами та віднесені до їх повноважень цим Кодексом.

У судовому засіданні встановлено, що станом на момент розгляду справи ОСОБА_4 сплачено штраф у розмірі 1700 грн. за вироком Ківерцівського районного суду Волинської області від 13.10.2023 року, про що останнім подано до суду відповідну квитанцію.

З врахуванням вищевикладеного, беручи до уваги те, що засудженим ОСОБА_4 сплачено штраф, передбачений вироком Ківерцівського районного суду Волинської області від 13.10.2023 року, суд приходить до висновку, що подання не підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 539 КПК України, -

п о с т а н о в и в :

У задоволенні подання начальника Луцького РВ №2 філії «Центр пробації» у Волинській області ОСОБА_3 про заміну несплаченої суми штрафу покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавленням волі відносно засудженого ОСОБА_4 - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Волинського апеляційного суду протягом 7-ми днів після її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Ківерцівського районного суду ОСОБА_1

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118518834
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про заміну несплаченої суми штрафу на громадські чи виправні роботи або позбавлення волі

Судовий реєстр по справі —158/3205/23

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Ухвала від 13.03.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Ухвала від 10.01.2024

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Вирок від 13.10.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Ухвала від 13.10.2023

Кримінальне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні