Ухвала
від 04.04.2024 по справі 761/33715/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/33715/23

Провадження № 2/761/3492/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 квітня 2024 року Шевченківський районний суд м.Києва у складі:

головуючого судді: Савицького О.А.,

при секретарі: Габунії Н.Г.,

розглядаючи у підготовчому судовому засіданні в приміщенні суду цивільну справу за позовом Київської міської ради до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Комунальне підприємство Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації», про усунення перешкод у володінні та розпоряджанні земельною ділянкою, припинення права власності та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

18.09.2023 р. Київська міська рада звернулась до суду з позовом до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: КП КМР «Київське міське бюро технічної інвентаризації», про усунення перешкод у володінні та розпоряджанні земельною ділянкою, припинення права власності та зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою від 29.01.2024 р. відкрито провадження у справі, розгляд якої вирішено проводити у порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про витребування доказів, у якому просить витребувати у КП КМР «Київське міське бюро технічної інвентаризації» належним чином завірені копії документів, на підставі яких здійснено державну реєстрацію за відповідачем права власності на об`єкт нерухомого майна та прийнято рішення про внесення реєстраційного запису до реєстрової книги, посилаючись на те, що ці документи містять відомості про обставини, які мають значення для вирішення даної справи.

Також судом в підготовчому судовому засіданні було поставлено на обговорення питання щодо залучення до участі у справі ГБК «Киянівський» як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, оскільки рішення у справі може вплинути на їх права та обов`язки, приймаючи до уваги, що реєстрація права власності за відповідачем на спірне майно проводилась саме на підставі довідки ГБК «Киянівський».

Представник позивача в підготовчому судовому засіданні проти залучення до участі у справі ГБК «Киянівський» як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору не заперечив.

Інші особи, які беруть участь у справі, в підготовче судове засідання не з`явились, своїх представників до суду не направили, про дату, час і місце судового розгляду повідомлялись належним чином у встановленому законом порядку.

Згідно з ч.1 ст. 76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Положеннями ч.1 ст. 95 ЦПК України визначено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Вислухавши учасників судового розгляду, дослідивши необхідні для вирішення клопотання матеріали справи, суд вважає, що вказані у клопотанні докази мають значення для правильного вирішення даної справи, при цьому сторона позивача не має можливості отримати їх самостійно, а тому клопотання про витребування доказів підлягає задоволенню.

Крім того, відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи, що рішення у даній справі може вплинути на права та обов`язки ГБК «Киянівський», оскільки саме на підставі виданої ним довідки проводилась реєстрація за відповідачем права власності на спірне майно, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі ГБК «Киянівський» як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, а також встановити йому строки для подання пояснення щодо позову і відзиву.

Керуючись ст.ст. 53, 76, 84, 95, 259-261, 353 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача Київської міської ради про витребування доказів - задовольнити.

Зобов`язати Комунальне підприємство Київської міської ради «Київське міське бюро технічної інвентаризації» (01001, м.Київ, вул.Трьохсвятительська, 4-В) у строк до 04 травня 2024 року направити на адресу Шевченківського районного суду міста Києва (03057, м.Київ, вул.Дегтярівська, 31-А, кабінет № 310): - належним чином завірені копії наявних у реєстраційній справі документів, на підставі яких здійснено державну реєстрацію за ОСОБА_1 права власності на об`єкт нерухомого майна - гараж № НОМЕР_1 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 ; - належним чином завірені копії документів, на підставі яких прийнято рішення про внесення реєстраційного запису до реєстрової книги за реєстровим № 52/17990; - належним чином завірену копію матеріалів інвентаризаційної справи щодо зазначеного об`єкта нерухомого майна (за наявності).

Залучити до участі у справі Автокооператив по будівництву та експлуатації особистих гаражів «Киянівський» як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору.

Роз`яснити третій особі її право подати до суду пояснення щодо позову в п`ятиденний строк з дня отримання копії даної ухвали, а щодо відзиву - протягом десяти днів із дня його отримання, з підтвердженням направлення їх копій з додатками учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118523095
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі)

Судовий реєстр по справі —761/33715/23

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Савицький О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні