Ухвала
від 22.04.2024 по справі 420/23421/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/23421/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2024 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Токмілова Л.М., розглянувши в порядку письмового провадження заяву позивача та третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору про відкликання позову ОСОБА_1 до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Одеського ліцею №117 Одеської міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Благодійної організації "Міжнародний благодійний фонд "Українська душа" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії, та позову Громадської організації "Освіта" до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Одеського ліцею №117 Одеської міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Благодійної організації "Міжнародний благодійний фонд "Українська душа" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Одеського ліцею №117 Одеської міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Благодійної організації "Міжнародний благодійний фонд "Українська душа" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою судді Одеського окружного адміністративного суду Білостоцького О.В. від 23 жовтня 2023 року провадження у справі закрито на підставі п.1 ч.1 ст.238 КАС України.

Постановою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 05.12.2023 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 задоволено, ухвалу Одеського окружного адміністративного суду від 23.10.2023 скасовано та направлено справу №420/23421/23 до суду першої інстанції для продовження розгляду.

Відповідно до Розпорядження про призначення повторного автоматизованого розподілу справи від 14.12.2023 року №719 та протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 14.12.2023 року справа призначена до розгляду судді Токміловій Л.М.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 19 грудня 2023 року позовну заяву було залишено без руху та надано строк для усунення недоліків.

Ухвалою суду від 25.12.2023 року відкрито провадження по справі за правилами загального позовного провадження.

Ухвалою суду від 31.01.2024 року залучено до участі у справі №420/23421/23 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Благодійну організацію "Міжнародний благодійний фонд "Українська душа".

31.01.2024 року до суду надійшла позовна заява Громадської організації "Освіта" як третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмету спору на стороні позивача у справі №420/23421/23 до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Одеського ліцею №117 Одеської міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Благодійної організації "Міжнародний благодійний фонд "Українська душа" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії.

Ухвалою суду від 13.02.2024 року залучено до участі у справі №420/23421/23 в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору Громадську організацію "Освіта", прийнято позовну заяву третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору до розгляду, об`єднано в одне провадження позов третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору з первісним позовом.

В судове засідання 17.04.2024 року сторони не з`явились, у телефонному режимі повідомили про неможливість прибути в судове засідання, намір подати клопотання про відкликання позовної заяви, а також незаперечення щодо подальшого розгляду справи в порядку письмового провадження.

Враховуючи зазначене, судом вирішено продовжити подальший розгляд справи в порядку письмового провадження.

18.04.2024 року від позивача ОСОБА_1 та третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору Громадської організації "Освіта" надійшли заяви про відкликання позовної заяви.

Так, згідно з п.2 ч.4 ст.169 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач до відкриття провадження в адміністративній справі подав заяву про її відкликання.

В той же час, відповідно до п.5 ч.1 ст.240 КАС України, суд своєю ухвалою залишає позовну заяву без розгляду, якщо надійшло клопотання позивача про залишення позову без розгляду.

Оскільки, на час подання заяви про відкликання позову, провадження у справі було відкрито, суд дійшов висновку про можливість застосування положень п.5 ч.1 ст.240 КАС України та повернення позовних заяв без розгляду.

Разом з тим, у своїх заявах ОСОБА_1 та Громадська організація "Освіта" просять повернути з державного бюджету суму сплаченого судового збору.

Однак, відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 7 Закону України "Про судовий збір" сплачена позивачем та третьою особою, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору сума судового збору не підлягає поверненню, оскільки позовну заяву залишено без розгляду за заявою позивача та третьої особи.

Зважаючи на викладене, заяви ОСОБА_1 та Громадської організації "Освіта" підлягають частковому задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст. 240, 242-248 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 та Громадської організації "Освіта" про відкликання позовної заяви задовольнити частково.

Позовну заяву ОСОБА_1 до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Одеського ліцею №117 Одеської міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Благодійної організації "Міжнародний благодійний фонд "Українська душа" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

Позовну заяву Громадської організації "Освіта" до Одеської міської ради, Департаменту освіти та науки Одеської міської ради, за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача Одеського ліцею №117 Одеської міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача Благодійної організації "Міжнародний благодійний фонд "Українська душа" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії залишити без розгляду.

В іншій частині заяв відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до П`ятого апеляційного адміністративного суду в 15-денний строк з дня її проголошення.

Якщо ухвалу було постановлено поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, строк на апеляційне оскарження обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Токмілова Л.М.

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118526661
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —420/23421/23

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 15.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 02.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 02.02.2024

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 25.12.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Ухвала від 19.12.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Токмілова Л.М.

Постанова від 05.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Ступакова І.Г.

Ухвала від 07.11.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Ступакова І.Г.

Ухвала від 07.11.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Ступакова І.Г.

Ухвала від 23.10.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Білостоцький О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні