Ухвала
від 22.04.2024 по справі 600/1719/24-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття спрощеного позовного провадження в адміністративній справі

22 квітня 2024 р. м. Чернівці Справа № 600/1719/24-а

Суддя Чернівецького окружного адміністративного суду Анісімов О.В., розглянувши матеріали позову ОСОБА_1 до Чернівецького апеляційного суду, Державної судової адміністрації України про визнання протиправними дій, бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (далі позивач) звернулась до суду з позовом до Чернівецького апеляційного суду (далі відповідач-1), Державної судової адміністрації України (далі відповідач-2), в якому просить:

- зобов`язати відповідачів дотримуватися норм Конституції України, чинного законодавства України, зокрема, при забезпеченні бюджетними асигнуваннями, необхідними та достатніми для проведення видатків з виплати заробітної плати та при здійсненні нарахування і виплати позивачці - ОСОБА_1 заробітної плати з надбавкою за вислугу років на державній службі, зокрема: дотримуватися встановленого порядку, визначеного статтями 50, 52 чинного Закону України «Про державну службу» при проведенні вказаних видатків;

- визнати протиправними дії Чернівецького апеляційного суду щодо нарахування та виплати позивачці ОСОБА_1 надбавки за вислугу років на державній службі в розмірі 30 відсотків посадового окладу в період з 01 січня 2024 року по день набрання судовим рішенням у справі законної сили із застосуванням абзацу 2 п.12 Прикінцевих положень Закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік» № 3460-ІХ;

- визнати протиправними дії Чернівецького апеляційного суду, які полягають у видачі наказу №05-05/13-к від 29 січня 2024 року про встановлення позивачці ОСОБА_1 надбавки за вислугу років на державній службі в розмірі 30 відсотків посадового окладу із застосуванням абзацу 2 п.12 Прикінцевих положень Закону України «Про державний бюджет України на 2024 рік» № 3460-ІХ;

- зобов`язати Чернівецький апеляційний суд скасувати наказ Чернівецького апеляційного суду №05-05/13-к від 29 січня 2024 року "Про встановлення надбавки за вислугу років на державній службі ОСОБА_1 ", яким визначено, що ОСОБА_1 , головному спеціалісту відділу судової статистики, кодифікаційно-довідкової роботи та звернень громадян з 01.01.2024 на 2024 рік встановлюється надбавка за вислугу років на державній службі у розмірі 30 відсотків посадового окладу;

- зобов`язати Чернівецький апеляційний суд здійснити перерахунок та виплату позивачці ОСОБА_1 заробітної плати з усіма її складовими, а саме: незаконно недорахованої надбавки за вислугу років на державній службі, в порядку, визначеному статтями 50, 52 Закону України «Про державну службу» за період з 01 січня 2024 року по день набрання судовим рішенням у справі законної сили і виплачувати надбавку за вислугу років на державній службі у належних відсоткових розмірах, тобто, на рівні 3 відсотків посадового окладу державного службовця за кожний календарний рік стажу державної служби, але не більше 50 відсотків посадового окладу, відповідно до статті 52 Закону України «Про державну службу» на підставі чинного наказу Чернівецького апеляційного суду №05- 05/200-к від 19.09.2022;

- визнати протиправною бездіяльність Державної судової адміністрації України щодо незабезпечення Чернівецького апеляційного суду в повному обсязі бюджетними асигнуваннями на проведення видатків з виплати заробітної плати з надбавкою за вислугу років в повному обсязі;

- зобов`язати Державну судову адміністрацію України забезпечити Чернівецький апеляційний суд бюджетними асигнуваннями, необхідними та достатніми для проведення видатків з виплати позивачці ОСОБА_1 заробітної плати з усіма її складовими, а саме, незаконно недорахованої та недоплаченої надбавки за вислугу років на рівні З відсотків від посадового окладу державного службовця за кожний календарний рік стажу державної служби, але не більше 50 відсотків посадового окладу в порядку, визначеному статтею 52 Закону України «Про державну службу» за період з 01 січня 2024 року по день набрання судовим рішенням у справі законної сили.

Розглянувши позовну заяву, суддя приходить до висновку, що вона подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність; відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161, 171 Кодексу адміністративного судочинства України (далі КАС України); даний спір виник із публічно-правових відносин; спір підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства; справа підсудна Чернівецькому окружному адміністративному суду.

Підстави залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Враховуючи викладене, суддя приходить до висновку про наявність правових підстав для відкриття провадження у даній справі.

Беручи до уваги склад учасників справи, характер спірних правовідносин, а також враховуючи інші критерії, визначені частиною 3 статті 257 КАС України, суддя вважає за можливе розглянути вказану справу за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Керуючись статтями 171, 241, 243, 248, 257, 260 КАС України, суддя -

У Х В А Л И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Чернівецького апеляційного суду, Державної судової адміністрації України про визнання протиправними дій, бездіяльності та зобов`язання вчинити дії.

2. Справа буде розглядатись за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).

Справа розглядатиметься суддею О.В. Анісімовим одноособово.

3. Відповідачам протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам, встановленим частиною другою та частиною четвертою статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України. Копія відзиву та доданих до нього документів повинні бути надіслані (надані) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 6 ст. 162 КАС України).

4. Позивач, у разі подання відповідачами відзиву на позовну заяву, має право подати до суду відповідь на такий відзив у триденний строк з моменту його отримання, з урахуванням особливостей встановлених ст.163 КАС України.

5. Відповідачі, у разі подання позивачем відповіді на відзив, мають право подати до суду на неї заперечення, у триденний строк з дня отримання відповіді на відзив, з урахуванням особливостей встановлених ст. 164 КАС України.

6. Роз`яснити, що клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідачі мають подати в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

7. Повідомити учасникам справи про можливість отримати інформацію по справі на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: adm.cv.court.gov.ua/sud2470/.

8. Повідомити Чернівецький апеляційний суд (суб`єкта владних повноважень) про отримання копії позовної заяви з додатками (матеріалів справи), які підлягають врученню йому, лише безпосередньо у суді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя О.В. Анісімов

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118528946
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи, що виникають з відносин публічної служби, зокрема справи щодо проходження служби

Судовий реєстр по справі —600/1719/24-а

Ухвала від 22.04.2024

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Анісімов Олег Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні