Ухвала
від 09.04.2024 по справі 127/7845/24
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/7845/24

Провадження №1-кс/127/3491/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

09 квітня 2024 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчогоСУ ГУНПу Вінницькійобласті підполковникаполіції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СУ ГУНП у Вінницькій області підполковник поліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей та документів.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42024020000000007 від 15.01.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на адресу ГУНП у Вінницькій області з УCР у Вінницькій області ДСР НА України надійшли матеріали перевірки про те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 зловживаючи своїм службовим становищем всупереч інтересам служби, уклали з ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » договір від 30.05.2022 про встановлення земельного сервітуту на земельну ділянку площею 20,0322 га в межах м. Вінниці на безоплатній основі строком на 10 років, що фактично являється прихованою орендною платою та задає істотної шкоди громадським інтересам, шляхом ненадходження коштів до місцевого бюджету за використання земельної ділянки.

Передумовою укладення вище описаного договору про встановлення земельного сервітуту стало винесення ІНФОРМАЦІЯ_3 рішення № 963 від 25.03.2022 «Про укладення, поновлення та припинення договорів про встановлення земельного сервітуту» та рішення № 1013 від 29.04.2022 «Про змін до рішення ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Відповідно до зазначених рішень земельна ділянка передана ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » для будівництва і обслуговування об`єктів фізичної культури і спорту (для влаштування мотодрому та розміщення відповідної інфраструктури з стоянкою), за адресою: АДРЕСА_1 (біля земельної ділянки з кадастровим номером 0520655900:07:015:0017), на безоплатній основі, терміном на 10 років.

З огляду на викладене, укладаючи такий договір вбачаються ознаки прихованої оренди земельної ділянки наданої ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на безоплатній основі та ненадходження до бюджету коштів за використання земельної ділянки.

Підсумовуючи викладене, з метою підтвердження повноважень кожної із сторін при укладені договору необхідно ознайомитись з реєстраційними документами ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Відповідно до відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зареєстровано за адресою: АДРЕСА_2 , місце зберігання реєстраційної справи ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Місце знаходження ІНФОРМАЦІЯ_5 АДРЕСА_3 .

Враховуючи викладене, виникла необхідність у наданні тимчасового доступу до документів, які знаходяться у ІНФОРМАЦІЯ_5 , а саме: до документів реєстраційної справи ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), тому як відомості, що в них містяться необхідні для розкриття кримінального правопорушення, виявлення винних у його вчиненні осіб, проведення почеркознавчих та техніко-криміналістичних експертиз, а також за їх допомогою можливо встановити наявність або відсутність обставин, які підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судове засідання слідчий не з`явився. Подав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав у повному обсязі.

Слідчий суддя вважає за необхідне розглянути клопотання у відсутності особи, у володінні якої знаходяться речі та документи, відповідно до положень ст. 163 КПК України.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання обґрунтоване та підлягає задоволенню.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Частиною шостою ст. 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги викладене, суд вважає, що клопотання обґрунтоване та наявні достатні підстави для надання дозволу на тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 АДРЕСА_3 , оскільки отримання доступу до вказаних у клопотанні документів може сприяти встановленню важливих обставин у кримінальному провадженні, які підлягають доказуванню, та доведено неможливість іншими способами встановити обставини, які передбачається довести за допомогою вказаних документів.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 159, 160, 161, 162, 163, 164, 309, 395 КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання старшого слідчого СУ ГУНП у Вінницькій області підполковника поліції ОСОБА_3 задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчомуСУ ГУНПу Вінницькійобласті підполковникуполіції ОСОБА_3 на тимчасовий доступ до оригіналів документів, із можливістю ознайомитись з ними та вилучити їх, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , а саме: до оригіналів документів реєстраційної справи ГО « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Ухвала залишається в силі протягом двох місяців з дня її постановлення.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення09.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118534099
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —127/7845/24

Ухвала від 09.04.2024

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні