Ухвала
від 23.04.2024 по справі 729/699/24
БОБРОВИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 729/699/24

2-о/729/19/24 р.

У Х В А Л А

про залишення заяви без розгляду

23 квітня 2024 р. Бобровицький районний суд Чернігівської області у складі:

головуючої судді Булиги Н.О.

присяжних Пінчук Л.М., Пасєчник Т.М.

секретаря Романченко С. С.

розглядаючи у відкритому судовому засіданні в м.Бобровиці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи орган опіки та піклування Бобровицької міської ради Чернігівської області, ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки і призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулася досуду ззаявоюпро визнання ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення її опікуном.

22 квітня 2024 року заявницею подано письмову заяву, в якій вона просить залишити подану нею заяву без розгляду.

Заінтересовані особи ОСОБА_2 та представник заінтересованоїособи органопіки і піклування Бобровицької міської ради в судове засідання не з`явилися.

Відповідно до ч.2ст.247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Дослідивши заяву ОСОБА_1 , суд доходить такого висновку.

Згідно з частиною третьої статті 294 ЦПК України, справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно з ч.3ст.13 ЦПК України,учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до п.5 ч.1ст.257 ЦПК України,суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

Враховуючи, що заявником була подана заява про залишення поданої нею заяви про визнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки і призначення опікуна без розгляду та виходячи з принципу диспозитивності цивільного судочинства, визначеногост.13 ЦПК України, ці вимоги заяви слід задовольнити.

На підставі викладеного, керуючись ст.13,257 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Заяву ОСОБА_1 ,заінтересовані особиорган опікита піклуванняБобровицької міськоїради Чернігівськоїобласті, ОСОБА_2 провизнання особинедієздатною тавстановлення наднею опікиі призначенняопікуна- залишити без розгляду.

Роз`яснити заявнику право на повторне звернення до суду після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду.

Ухвалу може бути оскаржено в апеляційному порядку до Чернігівського апеляційного суду через Бобровицький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п`ятнадцятиденний строк з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження відповідно дост.354 ЦПК України.

Ухвала набирає законної сили в порядку, передбаченомуст.261 ЦПК України.

Суддя Бобровицького районного суду Н.О.Булига

Присяжні: Л.М. Пінчук

Т.М. Пасєчник

Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118538153
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною та встановлення над нею опіки і призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —729/699/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Булига Н. О.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Булига Н. О.

Окрема ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Бобровицький районний суд Чернігівської області

Булига Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні