Ухвала
від 22.04.2024 по справі 536/762/24
КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 536/762/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 квітня 2024 року Кременчуцький районний суд Полтавської області у складі: головуючої судді Баранської Ж.О., за участю секретаря судового засідання Шкіринець К.В., прокурора ОСОБА_1 , розглянувши у підготовчому судовому засіданні у м. Кременчук цивільну справу за позовом заступника керівника Кременчуцької окружної прокуратури Полтавської області Олексія Мамона в інтересах держави в особі органу уповноваженого державою здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області до ОСОБА_2 , про припинення права власності на земельну ділянку, шляхом її конфіскації,

УСТАНОВИВ:

Заступниккерівника КременчуцькоїокружноїпрокуратуриПолтавської областіОлексійМамонзвернувся досудузпозовом до ОСОБА_2 про конфіскацію у власність держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області належні відповідачці на праві приватної власності земельні ділянки з кадастровими номерами 5322482800:02:000:0015 площею 1,88 га та з кадастровим номером 5322482800:02:000:0016 площею 1,25 га з цільовим призначенням для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, яка розташована на території Піщанської сільської ради Кременчуцького району Полтавської області.

Прокурор ОСОБА_1 у підготовчому судовому засіданні заявив клопотання про витребування з Полтавського обласного державного нотаріального архіву належним чином засвідченої копії матеріалів спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Відповідачка ОСОБА_2 в підготовче судове засідання не з`явилася, про час, дату і місце розгляду справи повідомлялася належним чином ? засобами рекомендованого повідомлення поштового зв`язку, а також шляхом публікації оголошення на веб-сайті Кременчуцького районного суду Полтавської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Проте відповідачка не повідомила причини неявки, до суду.

Суд, вислухавши думку прокурора, присутнього у підготовчому судовому засіданні, дійшов наступних висновків.

У заявленому клопотанні прокурор просить витребувати з Полтавського обласного державного нотаріального архіву належним чиномзасвідченої копіїспадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Положеннями статті 84 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Відповідно до статті 76 Цивільного процесуального кодексу України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Відповідно до статті 77 Цивільного процесуального кодексу України належними є докази, що містять інформацію щодо предмета доказування. Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Ураховуючи, що позивач самостійно позбавлений можливості надати інформацію на підтвердження своїх позовних вимог, з урахуванням клопотання прокурора про витребування доказів є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Керуючись статтями 76, 77, 84, 258, 260 Цивільного процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора ОСОБА_1 про витребування доказів у справі №536/762/24, задовольнити.

Зобов`язати Полтавський обласний державний нотаріальний архів надати до Кременчуцького районного суду Полтавської області належним чином завірену копію спадкової справи після померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_3 .

Встановити строк виконання ухвали суду протягом 10 днів з дня отримання копії ухвали суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяЖ. О. Баранська

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118539987
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку, шляхом її конфіскації

Судовий реєстр по справі —536/762/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Кременчуцький районний суд Полтавської області

Баранська Ж. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні