Ухвала
від 23.04.2024 по справі 216/7809/23
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/7809/23

провадження 1-кс/216/674/24

УХВАЛА

іменем України

23 квітня 2024 року місто Кривий Ріг

Центрально-Міський районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області:

у складі слідчого судді ОСОБА_1 ,

секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання в приміщенні Центрально-Міського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області клопотання старшого слідчого з ОВС ВРЗСТ СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 по кримінальному провадженню за №42023042080000104,яке внесенедо Єдиногореєстру досудовихрозслідувань 24.07.2023,за ознакамикримінального правопорушенняпередбаченого ч.2ст.286КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Так, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , 11 грудня 2022 року на дорожньому, прикордонному переході у с. Корчова, Підкарпатського воєводства, легковим автомобілем марки AUDI Q7, реєстраційний номер НОМЕР_1 , ненавмисно порушив правила безпеки дорожнього руху у такий спосіб, що не дотримувався належної обережності, рухаючись зі швидкістю, яка не забезпечувала правильного керування транспортним засобом у складних погодних умовах, спричинених снігом на проїжджій частині дороги, а також недотриманням дистанції до транспортного засобу, що їхав попереду, призвів до зіткнення на одній смузі руху з легковим автомобілем марки Hyundai Solaris реєстраційний номер НОМЕР_2 , який брав участь у ДТП, внаслідок чого пасажирка цього транспортного засобу ОСОБА_5 отримала обширну полірганну травму та померла 12 грудня 2022 року, інша пасажирка ОСОБА_6 та пасажирка автомобіля AUDI Q7 з реєстраційним номером НОМЕР_1 ОСОБА_7 , отримала тілесні ушкодження, які призвели до порушення функцій органів тіла. Цей вчинок є злочином визначеним ст. 177 § 2 Кримінального кодексу Республіки Польща та ст. 177 § 1 Кримінального кодексу Республіки Польща у поєднанні за ст. 11 § 2 Кримінального кодексу Республіки Польща.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 проходила стаціонарне лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 », яка розташована за адресою АДРЕСА_1 .

У зв`язку із вищезазначеним виникла необхідність у застосуванні заходу забезпечення кримінального провадження такого як тимчасовий доступ до речей і документів, а саме до картки стаціонарного хворого на ім`я ОСОБА_8 , яка знаходиться у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » розташованому за адресою: АДРЕСА_1 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву, в якій клопотання підтримав, просив справу розглянути без його участі.

Представник особи, у володінні якої знаходяться документи - комунального некомерційного підприємства «КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » до суду не з`явився, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду клопотання, що відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України не перешкоджає розгляду клопотання.

На підставі ч. 4 ст. 107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши надані докази та оцінивши в сукупності всі обставини, приходить до наступного висновку.

В судовому засіданні встановлено, що слідчим відділом Криворізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №42023042080000104 від 24.07.2023 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.2 ст. 286 КК України з обставин того, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , 11 грудня 2022 року на дорожньому, прикордонному переході у с. Корчова, Підкарпатського воєводства, легковим автомобілем марки AUDI Q7, реєстраційний номер НОМЕР_1 , ненавмисно порушив правила безпеки дорожнього руху у такий спосіб, що не дотримувався належної обережності, рухаючись зі швидкістю, яка не забезпечувала правильного керування транспортним засобом у складних погодних умовах, спричинених снігом на проїжджій частині дороги, а також недотриманням дистанції до транспортного засобу, що їхав попереду, призвів до зіткнення на одній смузі руху з легковим автомобілем марки Hyundai Solaris реєстраційний номер НОМЕР_2 , який брав участь у ДТП, внаслідок чого пасажирка цього транспортного засобу ОСОБА_5 отримала обширну полірганну травму та померла 12 грудня 2022 року, інша пасажирка ОСОБА_6 та пасажирка автомобіля AUDI Q7 з реєстраційним номером НОМЕР_1 ОСОБА_7 , отримала тілесні ушкодження, які призвели до порушення функцій органів тіла.

ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 проходила стаціонарне лікування в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 ».

Під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі до документів, які містять лікарську таємницю, а саме до медичної картки ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , яка перебуває у власності КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » розташованомуза адресою АДРЕСА_1 . Вказані документи необхідні для ознайомлення та вивчення у зв`язку з проведенням судово-медичної експертизи щодо ОСОБА_8 .

Відповідно до ч. 1 ст. 131 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно п. 5 ч. 2 ст. 131 КПК України заходами забезпечення кримінального провадження є, зокрема, тимчасовий доступ до речей і документів.

Відповідно до статті 159 Кримінального процесуального кодексу України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, крім іншого, відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, може бути використана як докази, іншими способами неможливо довести обставини скоєння вказаного кримінального правопорушення, а також з метою всебічного, неупередженого та повного розслідування за кримінальним провадженням, слідчий суддя вважає за необхідне клопотання задовольнити.

Враховуючи, що в клопотанні не зазначено та не обґрунтовано необхідність вилучення оригіналів документів, слідчий суддя надає можливість вилучення належним чином завірених копій документів вказаних у клопотанні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 131-132, 159-164 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого - задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС ВРЗСТ СУ ГУНП в Дніпропетровській області, майору поліції ОСОБА_3 , дозвіл на тимчасовий доступ з можливістю вилучення оригіналу медичної картки ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_2 з усіма додатками до неї, в тому числі рентгенограмами та висновками медичних досліджень, щодо її лікування з 14.12.2022 по 23.12.2022, яка знаходиться у володіння КНП « ІНФОРМАЦІЯ_3 » розташованому за адресою АДРЕСА_1 .

Термін дії ухвали один місяць з дня її постановлення, тобто по 23 травня 2024 року включно.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЦентрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118542639
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —216/7809/23

Ухвала від 23.04.2024

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЦИМБАЛІСТЕНКО О. В.

Ухвала від 08.12.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЧИРСЬКИЙ Г. М.

Ухвала від 08.12.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЧИРСЬКИЙ Г. М.

Ухвала від 08.12.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЧИРСЬКИЙ Г. М.

Ухвала від 29.11.2023

Кримінальне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

ЧИРСЬКИЙ Г. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні