Ухвала
від 22.04.2024 по справі 133/1201/24
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер133/1201/24

Номер провадження 1-кс/133/277/24

У Х В А Л А

Іменем України

22.04.24 м. Козятин

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

В складі:

Головуючого - слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Козятин Вінницької області клопотання старшого слідчого СВ відділення поліції № 2 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором Козятинського відділу Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 , по матеріалах кримінального провадження за № 12024020230000190 від 18 квітня 2024 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України,

про арешт майна,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ відділення поліції № 2 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області капітан поліції ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді Козятинського міськрайонного суду з клопотанням погодженим прокурором Козятинського відділу Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 , по матеріалах кримінального провадження за № 12024020230000190 від 18 квітня 2024 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України, про арешт майна, а саме про накладення арешту на товарно-матеріальні цінності, які 18 квітня 2024 року було виявлено та вилучено з приміщення мультимаркету « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які намагалася викрасти ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителька АДРЕСА_1 , а саме на: пару чоловічих шкарпеток чорного кольору; дві парі дитячих шкарпеток (різнокольорових) розмір 16-18; пару чоловічих шкарпеток темно-синього кольору; 2 шт. чоловічих трусів чорного кольору «Боксери» розміру 104-108 (XL); набору чоловічих трусів «Боксери» розмірів (М), які складаються з 2 шт. червоного та чорного кольору; жіночі сонцезахисні окуляри в пластиковій оправі чорного кольору; набору декору великоднього (іграшка); набору для манікюру (металева основа із змінними файлами); жіночий гаманець червоного кольору з шкірозамін ника на блискавці; чоловічий ремінь з шкірозамінника чорного кольору з пряжкою; набору нігтів накладних з клейкою основою; набору накладних вій 3D; гель для нарощування нігтів «LADY VICTORY»; жіночий ремінь з шкірозамінника чорного кольору з пряжкою; дитячу іграшка-сюрприз «HELLO KITTY» у вигляді кружки фіолетового кольору; яйце-сюрприз із десертом «JIMMY THE PANDA»; пилочку для нігтів «Lovit BLOOM»; клей для накладних вій з пензликом; сумку пляжна з матеріалу прозорого кольору; бальзам-кондиціонер для волосся « SLAVIA lede artis 2-PHASE CONDITIONER» об`ємом 250 мл.

Своє клопотання слідчий мотивує тим, що 18 квітня 2024 року до ВП № 2 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області з письмовою заявою звернулась адміністратор мультимаркету «Аврора» (ЄДРПОУ 24370724), що в м. Козятин вул. Захисників України, 45, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жительки АДРЕСА_2 про те, що 18 квітня 2024 року близько 16:20 год., невідома особа жіночої статті, шляхом вільного доступу, намагалася викрасти товарно-матеріальні цінності з вказаного мультимаркету на суму 1 685,00 гривень, які знаходились під реалізацією.

По прибуттю СОГ на місце події було установлено, що вказаний злочин вчинила ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителька АДРЕСА_1 , яка разом з викраденими товарно-матеріальними цінностями була зупинена адміністратором на виході з мультимаркету «Аврора».

Під час проведення ОМП від 18 квітня 2024 року в період часу з 17:20 год. по 18:05 год. в приміщенні мультимаркету «Аврора» (службовому приміщенні), що в АДРЕСА_3 , було виявлено та вилучено товарно-матеріальні цінності, які ОСОБА_5 намагалася викрасти, а саме: пара чоловічих шкарпеток чорного кольору; дві парі дитячих шкарпеток (різнокольорових) розмір 16-18; пара чоловічих шкарпеток темно-синього кольору; 2 шт. чоловічих трусів чорного кольору «Боксери» розміру 104-108 (XL); набір чоловічих трусів «Боксери» розмірів (М), які складаються з 2 шт. червоного та чорного кольору; жіночі сонцезахисні окуляри в пластиковій оправі чорного кольору; набір декору великоднього (іграшка); набір для манікюру (металева основа із змінними файлами); жіночий гаманець червоного кольору з шкірозамінника на блискавці; чоловічий ремінь з шкірозамінника чорного кольору з пряжкою; набір нігтів накладних з клейкою основою; набір накладних вій 3D; гель для нарощування нігтів «LADY VICTORY»; жіночий ремінь з шкірозамінника чорного кольору з пряжкою; дитяча іграшка-сюрприз «HELLO KITTY» у вигляді кружки фіолетового кольору; яйце-сюрприз із десертом «JIMMY THE PANDA»; пилочка для нігтів «Lovit BLOOM»; клей для накладних вій з пензликом; сумка пляжна з матеріалу прозорого кольору; бальзам-кондиціонер для волосся «SLAVIA lede artis 2-PHASE CONDITIONER» об`ємом 250 мл.

18 квітня 2024 року СВ ВП № 2 Хмільницького РВП ГУШП у Вінницькій області за вказаним фактом розпочато досудове розслідування, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024020230000190 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України.

19 квітня 2024 року вищеописані виявленні та вилученні товарно-матеріальні цінності, які намагалася викрасти з мультимаркету «Аврора» ОСОБА_5 було визнано в якості речових доказів у даному вказаному кримінальному провадженні так як вони містять на собі слідову інформацію, яка підлягає подальшим експертним дослідженням та являється безпосереднім об`єктом вчиненого злочину.

У зв`язку з вищевказаним, виникла необхідність у накладенні арешту на вищеописані товарно-матеріальні цінності, які було вилучено під час ОМП від 18 квітня 2024 року з мультимаркету «Аврора», що намагалася викрасти ОСОБА_5 , так як вони зберігають на собі слідові інформацію, яка має суттєве значення для встановлення всіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, являються об`єктами злочину та підлягають подальшому експертному дослідженню з метою встановлення точного розміру завданої шкоди.

В судове засідання слідчий та прокурор не з`явились, хоча повідомлялись належним чином, проте подали на адресу суду заяви, в яких просять суд слухати справу у їх відсутність, клопотання підтримують, просять суд його задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 172 КПК України, клопотання про арешт майна розглядається слідчим суддею, судом не пізніше двох днів з дня його надходження до суду, за участю слідчого та/або прокурора, цивільного позивача, якщо клопотання подано ним, підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, і за наявності - також захисника, законного представника, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження. Неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 107 КПК України, рішення про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування приймає особа, яка проводить відповідну процесуальну дію. За клопотанням учасників процесуальної дії застосування технічних засобів є обов`язковим.

В частині 4 ст. 107 КПК України зазначено, що фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

У зв`язку з неявкою всіх учасників процесу, слідчим суддею відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України, було прийнято рішення не здійснювати фіксування судового засідання під час розгляду зазначеного клопотання.

Суд, дослідивши матеріали клопотання, приходить до висновку, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судом встановлено, що 18 квітня 2024 року до ВП № 2 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області з письмовою заявою звернулась адміністратор мультимаркету «Аврора» (ЄДРПОУ 24370724), що в м. Козятин вул. Захисників України, 45, ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , жительки АДРЕСА_2 про те, що 18 квітня 2024 року близько 16:20 год., невідома особа жіночої статті, шляхом вільного доступу, намагалася викрасти товарно-матеріальні цінності з вказаного мультимаркету на суму 1 685,00 гривень, які знаходились під реалізацією.

По прибуттю СОГ на місце події було установлено, що вказаний злочин вчинила ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителька АДРЕСА_1 , яка разом з викраденими товарно-матеріальними цінностями була зупинена адміністратором на виході з мультимаркету «Аврора».

Під час проведення ОМП від 18 квітня 2024 року в період часу з 17:20 год. по 18:05 год. в приміщенні мультимаркету «Аврора» (службовому приміщенні), що в АДРЕСА_3 , було виявлено та вилучено товарно-матеріальні цінності, які ОСОБА_5 намагалася викрасти, а саме: пара чоловічих шкарпеток чорного кольору; дві парі дитячих шкарпеток (різнокольорових) розмір 16-18; пара чоловічих шкарпеток темно-синього кольору; 2 шт. чоловічих трусів чорного кольору «Боксери» розміру 104-108 (XL); набір чоловічих трусів «Боксери» розмірів (М), які складаються з 2 шт. червоного та чорного кольору; жіночі сонцезахисні окуляри в пластиковій оправі чорного кольору; набір декору великоднього (іграшка); набір для манікюру (металева основа із змінними файлами); жіночий гаманець червоного кольору з шкірозамінника на блискавці; чоловічий ремінь з шкірозамінника чорного кольору з пряжкою; набір нігтів накладних з клейкою основою; набір накладних вій 3D; гель для нарощування нігтів «LADY VICTORY»; жіночий ремінь з шкірозамінника чорного кольору з пряжкою; дитяча іграшка-сюрприз «HELLO KITTY» у вигляді кружки фіолетового кольору; яйце-сюрприз із десертом «JIMMY THE PANDA»; пилочка для нігтів «Lovit BLOOM»; клей для накладних вій з пензликом; сумка пляжна з матеріалу прозорого кольору; бальзам-кондиціонер для волосся «SLAVIA lede artis 2-PHASE CONDITIONER» об`ємом 250 мл.

18 квітня 2024 року СВ ВП № 2 Хмільницького РВП ГУШП у Вінницькій області за вказаним фактом розпочато досудове розслідування, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12024020230000190 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України.

19 квітня 2024 року вищеописані виявленні та вилученні товарно-матеріальні цінності, які намагалася викрасти з мультимаркету «Аврора» ОСОБА_5 було визнано в якості речових доказів у даному вказаному кримінальному провадженні так як вони містять на собі слідову інформацію, яка підлягає подальшим експертним дослідженням та являється безпосереднім об`єктом вчиненого злочину.

У зв`язку з тим, що вищеописані товарно-матеріальні цінності, які намагалася викрасти з мультимаркету «Аврора» ОСОБА_5 в рамках вказаного кримінального провадження визнано в якості речових доказів, а тому є доцільним накласти на них арешт.

Відповідно до ч. 3ст.170КПК України, у випадку передбаченому п. 1 ч. 2 цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним уст.98КПК України.Арешт майна,як речовогодоказу,застосовується з метою його збереження, запобігання можливості приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження.

Вирішуючи питання про арешт майна має бути доведено необхідність такого арешту, а також наявність ризиків, передбачених абзацом другим ч. 1 ст. 170 КПК.

Зміст ст. 98 КПК України визначає ознаки речових доказів. Так, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку, що оскільки, товарно-матеріальні цінності, які намагалася викрасти з мультимаркету «Аврора» ОСОБА_5 визнано в якості речових доказів, які можуть мати важливе значення для ефективного розслідування обставин вчинення кримінального правопорушення, з метою запобігання можливості приховування, знищення, відчуження є необхідність накласти арешт на дані речі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.98, 107, 110,131-132,170-171 КПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого слідчого відділення відділення поліції № 2 Хмільницького РВП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 погоджене прокурором Козятинського відділу Хмільницької окружної прокуратури Вінницької області ОСОБА_4 , по матеріалах кримінального провадження за № 12024020230000190 від 18 квітня 2024 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 185 КК України про арешт майна, задовольнити.

Накласти арешт на товарно-матеріальні цінності, які 18 квітня 2024 року було виявлено та вилучено з приміщення мультимаркету « ІНФОРМАЦІЯ_1 », які намагалася викрасти ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , жителька АДРЕСА_1 , а саме на:

- пару чоловічих шкарпеток чорного кольору;

- дві парі дитячих шкарпеток (різнокольорових) розмір 16-18;

- пару чоловічих шкарпеток темно-синього кольору;

- 2 шт. чоловічих трусів чорного кольору «Боксери» розміру 104-108 (XL);

- набору чоловічих трусів «Боксери» розмірів (М), які складаються з 2 шт. червоного та чорного кольору;

- жіночі сонцезахисні окуляри в пластиковій оправі чорного кольору;

- набору декору великоднього (іграшка);

- набору для манікюру (металева основа із змінними файлами);

- жіночий гаманець червоного кольору з шкірозамін ника на блискавці;

- чоловічий ремінь з шкірозамінника чорного кольору з пряжкою;

- набору нігтів накладних з клейкою основою;

- набору накладних вій 3D;

- гель для нарощування нігтів «LADY VICTORY»;

- жіночий ремінь з шкірозамінника чорного кольору з пряжкою;

- дитячу іграшка-сюрприз «HELLO KITTY» у вигляді кружки фіолетового кольору;

- яйце-сюрприз із десертом «JIMMY THE PANDA»;

- пилочку для нігтів «Lovit BLOOM»;

- клей для накладних вій з пензликом;

- сумку пляжна з матеріалу прозорого кольору;

- бальзам-кондиціонер для волосся « SLAVIA lede artis 2-PHASE CONDITIONER» об`ємом 250 мл.

Ухвала про арешт майна підлягає негайному виконанню прокурором.

Ухвала може бути оскаржена до Вінницького апеляційного суду протягом 5 (п`яти) днів з дня проголошення, а особами, які не були при проголошені ухвали в той же строк з дня отримання копії ухвали.

Оскарження ухвали не перешкоджає її виконанню.

Слідчий суддя :

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118544239
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —133/1201/24

Ухвала від 22.04.2024

Кримінальне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Щерба Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні