Ухвала
від 19.04.2024 по справі 143/897/23
ПОГРЕБИЩЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 143/897/23

УХВАЛА

Іменем України

19.04.2024р. м. Погребище

Погребищенський районний суд Вінницької області в складі колегії:

головуючого судді Сича С.М.,

присяжних Дзьобка О.А., Карпович Н.П.,

за участю секретаря Затоковенко Т.О.,

розглянувши ум.Погребище Вінницькогорайону Вінницькоїобласті цивільнусправу зазаявою Комунальноїустанови «Обласнийпансіонат дляосіб зінвалідністю таосіб похилоговіку»,заінтересовані особи ОСОБА_1 ,Орган опікита піклування Виконавчийкомітет Погребищенськоїміської ради,про визнання ОСОБА_2 недієздатною,встановлення наднею опікиі призначенняопікуна,-

Встановив:

У вересні2023року заявникКомунальнаустанова «Обласнийпансіонат дляосіб зінвалідністю таосіб похилоговіку», звернувся до Погребищенського районного суду Вінницької області з даною заявою.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 293 ЦПК України, суд розглядає в порядку окремого провадження справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи.

Ухвалою Погребищенського районного суду Вінницької області від 20 вересня 2023 року у справі відкрито провадження та ухвалено розгляд справи проводити в порядку окремого провадження (а.с. 40).

Представник заявника ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, проте 11 березня 2024 електронною поштою надіслав на адресу суду клопотання про доручення до матеріалів справи документів та закриття провадження у справі у зв`язку із смертю особи, стосовно якої розглядається справа, а саме ОСОБА_2 (а.с. 120 - 126).

Заінтересовані особи ОСОБА_1 , Орган опіки та піклування Виконавчий комітет Погребищенської міської ради, будучи належним чином повідомленими в судове засідання не з`явились, причини неявки суду не повідомили (а.с. 118, 128).

Представник особи, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною адвокат Голівський В.В. будучи належним чином повідомленим, в судове засідання не з`явився, причини неявки суду не повідомив (а.с. 119).

Суд, дослідивши письмові докази у справі, приходить до наступного висновку.

Згідно з ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ. Точне і неухильне додержання і застосування норм матеріального і процесуального законодавства при розгляді і вирішенні цивільних справ є гарантією їх правильного, справедливого і швидкого вирішення.

Судом встановлено, що особа, стосовно якої розглядається справа ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , що підтверджується Свідоцтвом про смерть Серії НОМЕР_1 видане 01 березня 2024 року, актовий запис № 105 (а.с. 121).

Відповідно до ч.3 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно ч.4 ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Згідно п. 7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України, суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо: настала смерть фізичної особи або оголошено її померлою чи припинено юридичну особу, які були однією із сторін у справі, якщо спірні правовідносини не допускають правонаступництва.

Враховуючи те, що ОСОБА_2 , особа стосовно якої розглядається справа, 29 лютого 2024 року померла, а спірні відносини не допускають правонаступництва, суд приходить до висновку, що провадження у справі підлягає закриттю відповідно до п. 7 ч. 1 ст. 255 ЦПК України.

Керуючись п. 7 ч. 1 ст. 255, ст.ст. 258-260 ЦПК України, суд,-

Ухвалив:

Провадження у справі за заявою Комунальної установи «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку», заінтересовані особи ОСОБА_1 , Орган опіки та піклування Виконавчий комітет Погребищенської міської ради, про визнання ОСОБА_2 недієздатною, встановлення над нею опіки і призначення опікуна - закрити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Вінницького апеляційного суду через Погребищенський районний суд Вінницької області протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя

Дата ухвалення рішення19.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118544319
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —143/897/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 22.11.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 26.10.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

Ухвала від 20.09.2023

Цивільне

Погребищенський районний суд Вінницької області

Сич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні