Ухвала
від 23.04.2024 по справі 199/16/24
АМУР-НИЖНЬОДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 199/16/24

(2-о/199/48/24)

УХВАЛА

про виправлення описки у судовому рішенні

23.04.2024

Амур-Нижньодніпровський районний суд м. Дніпропетровська у складі:

головуючого судді Спаї В.В.,

секретар судового засідання Подварченко А.Ю.,

присяжні Божко О.В. та Ткаченко К.С.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про виправлення описки у судовому рішенні - рішенні Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 11.03.2024 р. у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , де заінтересована особа орган опіки та піклування в особі Адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, про усиновлення дитини,

ВСТАНОВИВ:

Амур-Нижньодніпровським районним судом м. Дніпропетровська 11.03.2024 р. ухвалено рішення про задоволення заяви ОСОБА_1 , де заінтересована особа орган опіки та піклування в особі Адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, про усиновлення дитини. Втім, у вступній частині та у першому, другому та третьому абзаці резолютивної частини судового рішення (короткого та повного тексту) судом допущено описку при зазначенні прізвища заявника у родовому відмінку: зазначено « ОСОБА_1 » замість « ОСОБА_1 ». Аналогічна описка у прізвищі ОСОБА_1 допущена судом у четвертому абзаці резолютивної частини судового рішення при зазначенні прізвища дитини, яку усиновлено: привальним є у називному відмінку ОСОБА_1 замість ОСОБА_1 .

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала (ч. 2 ст. 269 ЦПК України).

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням слів. Виправленню підлягають лише ті описки, які мають істотний характер. До таких належить написання прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків. Суд може виправити лише ті описки або арифметичні помилки, яких він сам припустився.

Відповідно до ст. 269 ЦПК України суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Відповідно до ч. 1 ст. 28 ЦПК України, фізична особа набуває прав та обов`язків і здійснює їх під своїм ім`ям.

Ім`я фізичної особи, яка є громадянином України, складається із прізвища, власного імені та по батькові, якщо інше не випливає із закону або звичаю національної меншини, до якої вона належить.

Як встановлено судом на підставі паспорту заявника, його прізвище ОСОБА_1 (а.с. 23).

На підставі судового рішення (короткого та повного тексту) від 11.03.2024 р. встановлено, що судом допущено описку у вступній частині та у першому, другому, третьому та четвертому абзаці резолютивної частини повного тексту судового рішення при зазначенні прізвища заявника (правильним є ОСОБА_1 ), а також у четвертому абзаці резолютивної частини судового рішення при зазначенні прізвища дитини, яку усиновлено та якій змінено прізвище (правильним є ОСОБА_1 ), у зв`язку з чим описка підлягає виправленню.

Керуючись ч. 1 та ч. 3 ст. 3, п. 1 ч. 1 ст. 258, ст.ст. 260- 261, 269 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Виправити описку у судовому рішенні - рішенні Амур-Нижньодніпровського районного суду м. Дніпропетровська від 11.03.2024 р. у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , де заінтересована особа орган опіки та піклування в особі Адміністрації Амур-Нижньодніпровського району Дніпровської міської ради, про усиновлення дитини.

Зазначити у вступній частині та у першому, другому та третьому абзаці резолютивної частини повного та короткого тексту судового рішення прізвище заявника у родовому відмінку Беспалого.

Викласти четвертий абзац короткого та повного тексту резолютивної частини судового рішення від 11.03.2024 р. в наступній редакції: змінити дитині ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , прізвище « ОСОБА_4 » на « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ім`я, по батькові, дату та місце народження залишити без зміни.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Дата підписання ухвали 23.04.2024 р.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя В.В.Спаї

Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118545153
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про усиновлення, з них: усиновлення громадянами України, що проживають на території України

Судовий реєстр по справі —199/16/24

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

СПАЇ В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні