Ухвала
від 22.04.2024 по справі 716/786/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 716/786/24

У х в а л а

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

"22" квітня 2024 р. суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Пухарєва О.В., ознайомившись із матеріалами заяви ОСОБА_1 , від імені якої діє адвокат Данищук Василь Вячеславович, заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Кострижівської селищної ради в особі Кострижівської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області про визнання особи недієздатною та встановлення опіки, -

В С Т А Н О В И Л А:

Заявниця ОСОБА_1 в особі представника ОСОБА_4 звернулася до суду із заявою, в якій просить визнати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка проживає в смт.Кострижівка, Чернівецького району Чернівецької області недієздатною та встановити над нею опіку, призначивши її опікуном ОСОБА_3 .

Вивчивши матеріали заяви вважаю, що вона підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержання вимог ст.ст.175,177 ЦПК України.

Приписами ч.3 ст. 296 ЦПК України встановлено, що заяву про визнання фізичної особи недієздатною може бути подано членами її сім`ї, близькими родичами, незалежно від їх спільного проживання, органом опіки та піклування, закладом з надання психіатричної допомоги.

При цьому, стаття 63 Цивільного кодексу України передбачає, що фізична особа може бути призначена опікуном лише за її письмовою заявою.

Згідно ч.3 ст. 63 ЦК України опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов`язки опікуна чи піклувальника.

Відповідно до ч.3ст.294 ЦПК Українисправи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Відповідно до п.5 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити вимоги про виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Всупереч до п.5 ч.3 ст. 175 ЦПК України ОСОБА_1 при зверненні до суду із вимогою про визнання ОСОБА_2 недієздатною та призначення їй опікуна, не виклала обставин з посиланням на докази підтвердження, що ОСОБА_3 являється племінником ОСОБА_2 та проживає спільно з цією особою.

Відповідно до ч.ч. 1, 2ст. 185 ЦПК Українисуддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням викладеного вважаю, що заяву слід залишити без руху, а заявниці (представнику заявниці) надати десятиденний строк для усунення її недоліків з дня вручення ухвали.

Керуючись ст.ст.177,185,258-259 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И Л А:

Заяву ОСОБА_1 , від імені якої діє адвокат Данищук Василь Вячеславович, заінтересовані особи ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , Орган опіки та піклування Кострижівської селищної ради в особі Кострижівської селищної ради Чернівецького району Чернівецької області про визнання особи недієздатною та встановлення опіки залишити без руху та надати строк для усунення недоліків.

Повідомити заявницю (представника заявниці) про необхідність виправити зазначені недоліки заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що у разі, якщо заявниця не усуне недоліки заяви в зазначений строк, вона буде вважатися неподаною та повернута заявниці.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Пухарєва

СудЗаставнівський районний суд Чернівецької області
Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено24.04.2024
Номер документу118547670
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —716/786/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні