Ухвала
від 18.04.2024 по справі 946/23/24
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18.04.2024

Справа № 946/23/24

Номер рядка звіту 22

Провадження № 2-о/497/41/24

УХВАЛА

про повернення заяви

"18" квітня 2024 р. суддя Болградського районного суду Одеської області Кравцова Алла Валентинівна, вивчивши матеріали цивільної справи за заявою ОСОБА_1 про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку,

ВСТАНОВИЛА:

31.01.2024 року до Болградського районного суду Одеської області з ухвалою Одеського апеляційного суду від 15.01.2024р. про зміну підсудності, надійшла цивільна справа з заявою ОСОБА_1 , якою вона, вказавши заінтересованими особами Вищу раду правосуддя, Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області та Офіс Генерального прокурора, - просить судовим рішенням у порядку окремого провадження зобов`язати неконкретні невідомі особи, зазиваючи їх «уповноважені органи охорони здоров`я» провести психіатричний огляд у примусовому порядку судді Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області Смокіної Г.І., а також зобов`язати теж невідомі, невизачені особи «уповноважені органи охорони здоров`я» негайно здійснити неконкретні невизначені дії, назвавши це «провести епідеміологічні заходи» в Ізмаїльському міськрайонному суді Одеської області, спрямовані на припинення поширення на інших суддів та на відвідувачів суду невизначеного захворювання - невідомої етіології; крім того, заявниця просить звільнити її від судового збору, стверджуючи, що вона порушує питання національної безпеки у зв`язку з фактичним припиненням функціонування Ізмаїльського міськрайонного суду Одеської області, не надавши доказів припинення цим судом виконання своїх функцій.

Ухвалою суду від 01.03.2024р. заяву було залишено без руху, заявнику надано строк для усунення недоліків, ухвалу заявниця отримала 02.02.2024р. на її електрону адресу, що вказана у заяві ( ІНФОРМАЦІЯ_1 ). Однак, у встановлений законом строк недоліки, зазначені в ухвалі суду, не усунуті, тому заява підлягає поверненню заявнику разом з додатками відповідно до ст.185ч.ч.3,5,6 ЦПК України згідно якої в разі, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві; суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків; про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу.

Відповідно до ч.7ст.185 ЦПК України, повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

За таких обставин, суд дійшов висновку, що заява ОСОБА_1 про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку, - підлягає поверненню заявниці.

Керуючись ст. ст.185, 353, 354, ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку - вважати неподаною та повернути заявнику.

Копію даної ухвали - направити заявнику до відому.

Роз`яснити заявнику, що свою заяву разом з додатками до заяви вона може отримати в канцелярії суду, проте повернення їй заяви з додатками не перешкоджає зверненню до суду з цим же позовом повторно після усунення недоліків.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду через Болградський районний суд Одеської області протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання її копії, але на підставі ст.261 ЦПК України набирає законної сили в момент підписання її суддею.

Суддя А.В. Кравцова

СудБолградський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено26.04.2024
Номер документу118550078
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про надання особі психіатричної допомоги у примусовому порядку

Судовий реєстр по справі —946/23/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кравцова А. В.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Коновалова В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні