Ухвала
від 22.04.2024 по справі 506/383/24
КРАСНООКНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Красноокнянський районний суд Одеської області

Справа №: 506/383/24

Провадження № 2/506/139/24

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

22.04.2024 року селище Окни

Суддя Красноокнянського районного суду Одеської області Чеботаренко О.Л., розглянувши матеріали позову ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , зацікавлена особа: Служба у справах дітей Подільської районної державної адміністрації Одеської області про визначення місця проживання дитини,

В С Т А Н О В И В:

17.04.2024 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , зацікавлена особа: Служба у справах дітей Подільської районної державної адміністрації Одеської області про визначення місця проживання дитини.

Вимоги до позовної заяви викладені у ст.175 ЦПК України і у разі недодержання таких вимог позовна заява, відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України ухвалою суду залишається без руху.

Позовна заява ОСОБА_1 не відповідає вимогам ст.ст.175, 177 ЦПК України, а тому підлягає залишенню без руху з таких підстав.

Згідно з п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги, зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

При цьому, ч.5 ст.177 ЦПК України визначено, що позивач зобов`язаний додати до позовної заяви усі наявні у нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги.

Відповідно до ч.1 ст.9 Сімейного кодексу України, подружжя, батьки дитини, батьки та діти, інші члени сім`ї та родичі, відносини між якими регулює цей Кодекс, можуть врегулювати свої відносини за домовленістю (договором), якщо це не суперечить вимогам цього Кодексу, інших законів та моральним засадам суспільства.

При цьому, відповідно до ч.3 ст.160 СК України, якщо батьки проживають окремо, місце проживання дитини, яка досягла чотирнадцяти років, визначається нею самою.

Крім того, ч.1 ст.2 ЦПК України встановлено, що завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

У позовній заяві позивач просить визначити місце проживання його сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , разом з ним. При цьому, у описовій частині позовної заяви зазначає, що після припинення спільного проживання з відповідачем, у зв`язку з тим, що у них із старшим сином склалися дружні стосунки, між ним та відповідачкою було досягнуто усної домовленості, що син залишається проживати з ним, батьком дитини та із серпня 2013 року, і до теперішнього часу син постійно проживає разом з ним.

З урахуванням зазначеного, враховуючи, що дитині ОСОБА_3 виповнилося 14 років, у зв`язку з чим відповідно до ч.3 ст.160 ЦПК України, місце проживання ОСОБА_3 визначається ним самим, а також те, що на теперішній час за домовленістю з відповідачем дитина проживає з позивачем, то позивачем у позовній заяві не обгрунтовано, яким чином відповідачем порушуються, не визнаються чи оспорюються його права.

У позовній заяві позивачем зазначено зацікавленою особою службу у справах дітей Подільської районної державної адміністрації Одеської області, тоді як відповідно до ч.4 ст.19 ЦПК України, при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Крім того, відповідно до ч.1 ст.42 ЦПК України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони та треті особи, тоді як позивачем одним із учасників справи зазначено «зацікавлена особа».

Відповідно до ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, у якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб та строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Керуючись ст.185 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , зацікавлена особа: Служба у справах дітей Подільської районної державної адміністрації Одеської області про визначення місця проживання дитини - залишити без руху.

Встановити строк для усунення виявлених судом недоліків позовної заяви протягом десяти днів з дня вручення ухвали.

Роз`яснити, що при невиконанні вимог даної ухвали у встановлений строк, позовна заява буде вважатися неподаною і буде повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Чеботаренко О. Л.

Дата ухвалення рішення22.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118550301
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення місця проживання дитини

Судовий реєстр по справі —506/383/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Красноокнянський районний суд Одеської області

Чеботаренко О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні