Ухвала
від 23.04.2024 по справі 910/3356/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. В`ячеслава Чорновола, 29/32, м. Кропивницький, 25022,

тел. (0522) 24 46 63/32 05 11, код ЄДРПОУ 03499951,

e-mail: inbox@kr.arbitr.gov.ua, web: http://kr.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

23 квітня 2024 рокуСправа № 910/3356/24

Cуддя Господарського суду Кіровоградської області Тимошевська В.В., розглянувши матеріали

за позовом: Квартирно-експлуатаційного відділу м. Кропивницький, пров. Училищний, 8, м. Кропивницький, 25002

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Військсервіс-Волонтер", вул. Звіринецька, 63, м. Київ, 01014

про стягнення 124 026,93 грн

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду Кіровоградської області надійшла позовна заява Квартирно-експлуатаційного відділу м. Кропивницький, яка містить вимоги до Товариства з обмеженою відповідальністю "Військсервіс-Волонтер" про стягнення заборгованості в сумі 124 026,96 грн, з покладенням на відповідача судових витрат.

Ухвалою від 11.04.2024 господарський суд позовну заяву Квартирно-експлуатаційного відділу м. Кропивницький залишив без руху та постановив усунути, встановлені при поданні позовної заяви, недоліки в строк не більше десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, а саме надати суду: докази надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів (опис вкладення); розрахунок суми основного боргу разом із копіями рахунків, актів за вказаний період та доказами надання рахунків, актів відповідачеві; відомості про наявність або відсутність електронного кабінету у позивача та відповідача; відомості щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього самого відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

18.04.2024 на адресу суду надійшла заява Квартирно-експлуатаційного відділу м. Кропивницький, якою повідомлено про усунення недоліків позовної заяви.

Як вже зазначалось судом в ухвалі Господарського суду Кіровоградської області від 11.04.2024, підставою для залишення позовної заяви без руху стало, зокрема, те, що позивачем не надано доказів надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів (опис вкладення).

Разом з заявою про усунення недоліків, в якості доказів направлення позову відповідачу, позивачем додано опис вкладення.

Як вбачається із змісту даного опису вкладення, позовна заява з додатками направлена Товариства з обмеженою відповідальністю "Військсервіс-Волонтер" за адресою: вул. Ростиславська 10/8, м. Київ, 04116.

Разом з тим, згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань щодо юридичної особи за кодом 40887542, місцезнаходженням Товариства з обмеженою відповідальністю Товариства з обмеженою відповідальністю "Військсервіс-Волонтер" є така адреса: вул. Звіринецька, 63, м. Київ, 01014.

Згідно з правилами ст. 27 ГПК України, позов пред`являється до господарського суду за місцезнаходженням чи місцем проживання відповідача, якщо інше не встановлено цим Кодексом. Для цілей визначення підсудності відповідно до цього Кодексу місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи - підприємця визначається згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Однак, до позовної заяви не додано доказів її направлення з додатками відповідачу за адресою його місцезнаходження згідно з вказаними відомостями.

З огляду на наведене, докази направлення відповідачу позовної заяви з додатками на іншу адресу, ніж адреса місцезнаходження останнього згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, судом не приймаються.

Відповідно до ст. 113 Господарсько процесуального кодексу України строки, в межах яких вчиняються процесуальні дії, встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені, - встановлюються судом.

Згідно ч. 2 ст. 119 Господарського процесуального кодексу України встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Враховуючи викладене, господарський суд вважає за можливе продовжити процесуальний строк для виконання вимог ухвали суду від 11.04.2024 та усунення, встановлених при поданні позовної заяви недоліків в частині надання доказів направлення позову відповідачу на юридичну адресу.

Керуючись ст. ст. 118, 119, 174, 234 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити процесуальний строк встановлений ухвалою суду від 11.04.2024 на усунення недоліків позовної заяви.

2. Квартирно-експлуатаційному відділу м. Кропивницький усунути встановлені при поданні позовної заяви недоліки в строк не більше десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, а саме подати до суду:

- докази надіслання відповідачу копії позовної заяви та доданих до неї документів на юридичну адресу: вул. Звіринецька, 63, м. Київ, 01014 (опис вкладення);

3. Роз`яснити Квартирно-експлуатаційному відділу м. Кропивницький, що у відповідності до ч. 3, 4 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому ст. 176 цього кодексу. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Копію ухвали надіслати Квартирно-експлуатаційному відділу м. Кропивницький до електронного кабінету.

Суддя В.В.Тимошевська

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118554321
СудочинствоГосподарське
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема, договорів Невиконання або неналежне виконання зобов’язань надання послуг

Судовий реєстр по справі —910/3356/24

Ухвала від 10.05.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 23.04.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 11.04.2024

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 22.03.2024

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні