Рішення
від 23.04.2024 по справі 158/1050/24
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 158/1050/24

Провадження № 2-о/0158/31/24

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

23 квітня 2024 року м. Ківерці

Ківерцівський районний суд Волинської області в складі:

головуючого судді Сіліч Ю.Л.,

за участю секретаря Оніщук Н.Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Ківерці, в порядку окремого провадження, цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа Олицька селищна рада, про встановлення факту, що має юридичне значення, -

В С Т А Н О В И В

Заявник ОСОБА_1 звернулась в суд із заявою про встановлення факту родинних відносин.

В обґрунтування заявлених вимог вказує, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її мати ОСОБА_2 . Після її смерті відкрилася спадщина, до складу якої увійшов житловий будинок з надвірними будівлями і спорудами, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 .

Вказує, що у її свідоцтві про народження ім`я її матері зазначено як « ОСОБА_3 », тоді як у свідоцтві про смерть та інших документах ім`я її матері зазначено як « ОСОБА_4 ».

Посилаючись на те, що дані розбіжності виникли через неуважність відповідальних осіб за ведення та видачу відповідних виду документів, позбавляють заявника можливості оформити спадщину, просить встановити факт родинних відносин, а саме що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 є дочкою ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явилась, подала до суду заяву про розгляд справи у її відсутності. Заяву підтримує в повному об`ємі, просить її задовольнити.

Представник заінтересованої особи Олицької селищної ради в судове засідання не з`явився. До суду подано заяву про розгляд справи у відсутності їх представника; щодо задоволення заяви не заперечують.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється. У зв`язку з цим, на підставі ст. 247 ЦПК України, суд вважає за можливе розглянути справу без фіксування судового процесу.

Дослідивши матеріли справи, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 4 ЦПК України, кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи законних інтересів.

В силу п. 5 ч. 2 ст. 293 ЦПК України суд розглядає в порядку окремого провадження справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Згідно п. 1 ч. 1 ст. 315 ЦПК України, суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Відповідно до ч. 1 ст. 318 ЦПК України у заяві повинно бути зазначено: 1) який факт заявник просить встановити та з якою метою; 2) причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт; 3) докази, що підтверджують факт.

Судом встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла ОСОБА_2 , що стверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 від 08.10.2020 року (а.с.6).

Відповідно до свідоцтва про народження серії НОМЕР_2 від 18.10.1971 року, ОСОБА_5 народилася ІНФОРМАЦІЯ_3 та її батьками у вищевказаному свідоцтві про народження зазначені ОСОБА_6 та ОСОБА_2 (а.с.12).

Зміна прізвища заявника з « ОСОБА_7 » на « ОСОБА_8 » стверджується копією свідоцтва про укладення шлюбу від 19.01.1991 року (а.с.12).

Як вбачається з довідки Олицької селищної ради № 74 від 08.02.2024 року, ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , до дня смерті проживала з дочкою ОСОБА_1 (а.с.9).

Таким чином, з представлених письмових доказів, в їх сукупності, суд встановив факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 є дочкою ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , тому суд прийшов до висновку, що заява підлягає до задоволення.

Керуючись ст. ст. 12, 13, 77, 81, 263-265, 293, 315-319 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В

Заяву задовольнити.

Встановити факт родинних відносин, а саме, що ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 є дочкою ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Волинського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня проголошення судового рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

На виконання п. 4 ч. 5 ст. 265 ЦПК України суд зазначає повне найменування сторін та інших учасників справи:

Заявник: ОСОБА_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП: НОМЕР_3 .

Заінтересована особа: Олицька селищна рада, юридична адреса: вул. Замкова, 17, смт. Олика, Луцького району Волинської області, код ЄДРПОУ 04333879.

Суддя Ківерцівського районного суду Ю.Л. Сіліч

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118555214
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —158/1050/24

Рішення від 23.04.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Сіліч Ю. Л.

Ухвала від 08.04.2024

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Сіліч Ю. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні