Ухвала
від 23.04.2024 по справі 533/357/24
КОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

23.04.2024 рокуКОЗЕЛЬЩИНСЬКИЙ РАЙОННИЙСУД ПОЛТАВСЬКОЇОБЛАСТІ

Справа №533/357/24

Провадження №2/533/138/24

УХВАЛА

про відкриття провадження за правилами загального позовного провадження

23 квітня 2024 року селище Козельщина

Козельщинський районнийсуд Полтавськоїобласті вскладі головуючогосудді ОксенюкМ.М.,розглянувши позовнузаяву ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , до Виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради, місцезнаходження: вулиця Центральна, 95, селище Нова Галещина Кременчуцького району Полтавської області, про нарахування та виплати доплати у розмірі 50% посадового окладу начальника відділу з урахуванням надбавок за ранг, вислугу років за виконання особливої важливої роботи, виконання функцій уповноваженої особи із закупівель,

УСТАНОВИВ

23 квітня 2024 року позивач звернувся до суду з позовом до відповідача про нарахування та виплати доплати у розмірі 50% посадового окладу начальника відділу з урахуванням надбавок за ранг, вислугу років за виконання особливої важливої роботи, виконання функцій уповноваженої особи із закупівель.

Далі встановлено, що позовна заява подана з додержанням вимог ст. 175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб`єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції Козельщинського районного суду Полтавської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа, відповідно до ст.274 ЦПК України, не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, а тому її розгляд слід здійснювати у відкритому судовому засіданні за правилами загального позовного провадження.

Отже, з метою виконання вимог передбачених ч.1 ст.189 ЦПК України, необхідно за правилами загального позовного провадження відкрити провадження у справі та призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 14, 19, 175-179, 187 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ

Відкрити провадження за правилами загального позовного провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Новогалещинської селищної ради про нарахування та виплати доплати у розмірі 50% посадового окладу начальника відділу з урахуванням надбавок за ранг, вислугу років за виконання особливої важливої роботи, виконання функцій уповноваженої особи із закупівель.

Призначити справу до розгляду у підготовчому судовому засіданні на 20.05.2024о 10годині00хвилин в приміщенні Козельщинського районного суду, зал судового засідання № 1 за адресою: Полтавська область, селище Козельщина, вул. Остроградського, 75/15.

Встановити відповідачу строк п`ятнадцять днів з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу строк два дні з дня отримання копії відзиву, протягом якого він має право подати суду відповідь на відзив, передбачену ст. 179 ЦПК України, до якої застосовуються правила, встановлені частинами третьоюп`ятою ст. 178 ЦПК України. Одночасно з поданням суду відповіді на відзив позивач зобов`язаний її копію надіслати відповідачу.

Встановити відповідачу строк два дні з дня отримання відповіді на відзив, протягом якого він має право подати суду заперечення, передбачене статтею 180 ЦПК України, до якого застосовуються правила, встановлені частинами третьоюп`ятою ст. 178 ЦПК України. Копію заперечення і доданих до нього документів одночасно з поданням його суду відповідач повинен надіслати позивачу.

Встановити третій особі строк два дні з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву або на відзив відповідача, до яких застосовуються правила, встановлені частинами третьоюшостою ст. 178 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3, 9 ст. 83 ЦПК України відповідач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, повинні подати суду докази разом з поданням відзиву або письмових пояснень третьої особи. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Закликати учасників судового провадження:

- з розумним інтервалом часу цікавитися провадженням у їх справах, добросовісно користуватися належними процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки;

- зареєструвати електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі;

- зареєструватися в підсистемі "Електронний кабінет" Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи;

- використовувати функціонал "Електронного кабінету" для ознайомлення з поданими документами в електронній формі;

- при подачі до суду процесуальних документів зазначати електронну адресу в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або іншу електронну адресу, через яку суд може здійснювати комунікацію;

- при подачі до суду процесуальних документів зазначати мобільний номер телефону та найбільш зручний месенджер, через які суд може здійснювати виклики та повідомлення, або обмінюватися електронними документами;

- при наявності на офіційних сайтах судів інформації про мобільні телефони, альтернативні поштові адреси, через які учасники судових проваджень зможуть комунікувати з судом (або офісом судді) використовувати їх для комунікації з судом;

- при подачі значного обсягу документів до суду в електронній формі (понад 30 аркушів) додатково подавати їх суду в паперовій формі.

Роз`яснити сторонам справи, що у суду є технічна можливість проводити судові засідання у режимі відеоконференції. Про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції учасник справи має подати заяву у порядку, визначеному ст. 212 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: https://court.gov.ua/sud1611/.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам судового розгляду.

Ухвала не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М. М. Оксенюк

Дата ухвалення рішення23.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118556762
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —533/357/24

Ухвала від 23.05.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Козельщинський районний суд Полтавської області

Оксенюк М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні