Ухвала
від 18.04.2024 по справі 570/1849/24
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/1849/24

провадження № 2-о/570/107/2024

У Х В А Л А

18 квітня 2024 року

Суддя Рівненського районного суду Рівненської області Кушнір Н.В., перевіривши виконання вимог ст.175, 177, 184 ЦПК України при подачізаяви Олександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області, заінтересована особа: Комунальний заклад "Рівненський психоневрологічний інтернат" Рівненської обласної ради про встановлення опіки та призначення опікуна,

в с т а н о в и в:

покликаючись на неможливість виконання обов`язків опікуна у зв"язку зі звільненням з посади представник заявника - сільський голова ОСОБА_1 у поданій 18 квітня 2024 року до суду заяві просить звільнити КЗ «Рівненський геріатричний пансіонат» Департаменту соціального захисту населення Рівненської облдержадміністрації в особі директора ОСОБА_2 від повноважень опікуна над недієздатною ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 та призначити опікуном Комунальний заклад «Рівненський психоневрологічний інтернат» Рівненської обласної ради в особі директора.

Вважаю, що заява подана та оформлена у порядку, встановленому ЦПК України, відповідає вимогам ст.ст.316, 318 ЦПК України, підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, тому є підстави для прийняття її до розгляду та відкриття провадження.

Справа відноситься до юрисдикції загального суду, підлягає розгляду у порядку окремого провадження цивільного судочинства - підсудна Рівненському районному суду Рівненської області.

У відповідності до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Перелік ухвал суду першої інстанції, які можуть бути оскарженні в апеляційному порядку окремо від рішення суду визначені ч.1 ст.353 ЦПК України, якою не передбачено оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду такої ухвали. Відповідно до п.4 ч.5 ст.357 ЦПК України апеляційна скарга не приймається до розгляду та повертається судом апеляційної інстанції, якщо скаргу подано на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Згідно з ч.2 ст.353 ЦПК України заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду. Разом зтим,враховуючи вимоги ст.6 Конвенції прав людини і основоположних свобод, якою передбачено право на справедливий суд, позбавлення за даних обставин права на апеляційне оскарження є фактично порушенням принципів рівності всіх перед законом і судом та доступу до правосуддя.

З огляду на викладене, керуючись ст.187 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в:

прийняти дорозгляду заявуОлександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області,заінтересована особа:Комунальний заклад "Рівненський психоневрологічний інтернат" Рівненської обласної ради про встановлення опіки та призначення опікуна та відкрити провадження у цивільній справі за даною заявою.

Розглянути справуза правиламиокремого провадженняі призначитисудовезасідання поцивільній справіза заявоюОлександрійської сільської ради Рівненського району Рівненської області,заінтересована особа:Комунальний заклад "Рівненський психоневрологічний інтернат" Рівненської обласної ради про встановлення опіки та призначення опікуна та призначенняопікуном іншоїособи на 10 травня 2024 року о 12:00 год. в залі суду в приміщенні Рівненського районного суду Рівненської області (м.Рівне, вул.С.Петлюри 10).

В судове засідання викликати учасників справи.

Копію ухвали направити заявнику, заінтересованій особі додатково копію заяви.

rv.rv.court.gov.ua - веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання.

Суддя: Кушнір Н.В.

Дата ухвалення рішення18.04.2024
Оприлюднено25.04.2024
Номер документу118557390
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —570/1849/24

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Рівненський районний суд Рівненської області

Кушнір Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні